E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFIAT 2 fabrika kapatacak!---

FIAT 2 fabrika kapatacak!

FIAT 2 fabrika kapatacak!
23 Mart 2012 - 15:14 borsagundem.com

İtalyan otomotiv üreticisi Fiat grev yüzünden iki fabrikasını geçici olarak kapatıyor...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası'nın istisnai günlere geçmesiyle ilgili olarak, regülatör kuruluş olan Merkez Bankası'nın temel görevinin fiyat istikrarı ve finansal istikrarı sağlamak olduğunu hatırlatarak, ''Tabii ki dünya ekonomisinin her gün değişkenlik arz ettiği, Avrupa kaynaklı ekonomik sıkıntıların hala devam ettiği bir ortamda Türkiye de dünyada yaşanan bu gelişmelerden bir şekilde nasibini alıyor. Bu konuda Merkez Bankası, kendisine verilen görev, yetki ve sorumluluk çerçeve Fiat, kamyon sürücülerinin devam eden grevi nedeniyle yeni Panda'nın üretildiği Napoli yakınındaki Pomigliano fabrikasında gelecek hafta pazartesi ve salı günleri, güneydeki diğer fabrikada ise gelecek hafta üç gün üretim yapılmayacağını açıkladı.
Başbakan Mario Monti hükümetinin kemer sıkma programı çerçevesinde akaryakıt fiyatlarının artmasına tepki veren kamyon sürücüleri ocak ayından bu yana protestolar düzenliyor, yolları ulaşıma kapatıyor.
Grev Fiat'ı üretimini kısmaya zorlarken, piyasa payına da zarar veriyor.
Fiat, grevin giderek durumu zorlaştırdığını, greve katılmayan kamyon şoförlerinin tehdit edildiğini ve araçların yakıldığını kaydetti. sinde zaman zaman piyasalara birtakım enstrümanlarla, araçlarla girerek bu konuda regüle eden bir yapıya geliyor'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)