E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFiat, Chrysler'ı istiyor---

Fiat, Chrysler'ı istiyor

Fiat, Chrysler'ı istiyor
05 Ocak 2011 - 00:29 borsagundem.com

Fiat, Chrysler’in bu yıl borsaya geri dönmesinden önce, şirketteki hali hazırda yüzde 20 olan hissesini artırmak niyetinde olduğunun sinyalini verdi

Financial Times
İtalyan otomobil üreticisi Fiat, ortağı olduğu ABD’li Chrysler’in bu yıl borsaya geri dönmesinden önce, şirketteki hali hazırda yüzde 20 olan hissesini artırmak niyetinde olduğunun sinyallerini verdi.
Fiat CEO’su Sergia Marchionne iki grubun birleşmesi gibi bir planın olmadığını, Fiat’ın Chrysler’deki hisselerini artırmasının ve ABD’li devin kontrol hisselerini almasını kendi çıkarlarına olacağını söyledi.
Marchionne, “Olup olmayacağını bilmiyorum ama Chrysler’ın 2011’de piyasalara geri dönmeye karar vermesi durumunda, şirketteki hissemizi yüzde 50’ye çıkarabiliriz” diye konuştu.
Marchionne, Fiat’ın Chrysler’ın yüzde 20 hissesini satın aldığı 2009 yılından bu yana İtalyan otomobil üreticisinin CEO’su olarak görev yapıyor.
Kanada asıllı İtalyan olan Marchionne, göreve gelmesinin ardından, uzun zamandan bu yana istediği bir şeyi gerçekleştirdi ve Fiat’ın otomobil operasyonlarını yürüten birimiyle, üretim kolunu birbirinden ayırdı. Analistler, bu hamlenin Fiat otomobillerinin Chrysler modelleriyle bütünleştirilmesi adına atılmış bir adım olarak değerlendirdi.
Fiat’ın hisseleri, bu açıklamanın ardından yüzde 5’lik bir yükseliş yaşarken, Fiat’ın üretim biriminin hisseleri yüzde 3 değerlendi.
Hisselerin değerlenmesi, Fiat’ın piyasa değerini 8.64 milyar, şirketin sanayi biriminin değerini ise 10.97 milyar euroya yükseltti.
Bazı analistlerse, Marchionne’nin Fiat’ın Chrysler’daki hissesini artırma olasılığına şüpheyle yaklaşıyor.
Fiat, ABD’li otomobil üreticisinin iflastan çıkma sürecinde yüzde 20’lik hissesini almıştı. 2014 yılına kadar yılda 6 milyon araç üretme hedefiyle şirketin ismi Fiat-Chrysler olarak değiştirilmişti.
İtalyan şirket, Chrysler’ın satış ve üretim hedeflerini yakalaması durumunda, ABD’li şirketten yüzde 15’lik bir hisse daha satın alacak.
*Bu yazı Financial Times’ta “Fiat signals desire to raise stake in Chrysler” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)