E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotiv'Fiat ile uyumlu ortaklığımız var'---

'Fiat ile uyumlu ortaklığımız var'

'Fiat ile uyumlu ortaklığımız var'
09 Mart 2012 - 07:21 borsagundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fiat’la üretim ve ihracatta başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fiat ile Koç Grubu’nun 40 yılı aşan uyumlu bir ortaklığa sahip olduğunu belirttii.
Tofaş’ın Bursa’da fabrikasında üretilen Fiat Doblo’nun yeni versiyonunun Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılması dolayısıyla açıklama yapan Mustafa Koç, “Koç Grubu olarak Fiat ile 40 yılı aşan fevkalade uyumlu, her alanda hedeflenen sonuçlara ulaştığımız bir ortaklığımız, dostluğumuz var. Bugün 180 bin adedi aşkın ihracatı ve 2.6 milyar doları bulan ihracat rakamıyla sektör ihracatından yüzde 23 pay alan Tofaş, bu uyum sayesinde birçok markaya üretim yapmakta, gerek aldığı ödüller gerekse pazar payıyla başarılı sonuçlar almaktadır” dedi.
Doblo gurur veriyor
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Tofaş; Fiat, Peugeot, Citroen, Opel ve Vauxhall gibi beş önemli markaya kendi tesislerinde üretim yapmaktadır. Doblo Amerika ihracatı başladığında bu markalara RAM markası da eklenecek” ifadesini kullandğı.
Koç, ilk olarak tanıtıldığı 2010 yılından bu yana 180 bin adete yakın üretilen yeni Fiat Doblo’yu otomobilin anavatanı ABD’ye ihraç edecek olmanın hem Tofaş hem Koç Topluluğu hem de Türkiye adına çok gurur verici olduğunu da sözlerine ekledi. Cenevre Fuarı’nda Doblo’nun 7 koltuklu ve 120 HP’lik 1.4 lt benzinli turbo motora sahip versiyonu ilk kez tanıtıldı.
Fiat, Mazda ve Suzuki ile zemin yokluyor
Amerikan Chrysler markasıyla ortaklığa giden ve firmanın yüzde 58’lik hissesine sahip Fiat, üçüncü bir markayla ortaklık için Suzuki ve Mazda ile görüşmeler yaptığını açıkladı. Üçüncü ortak arayışlarını hızlandıran Fiat’ın, özellikle üretim adetlerini artırmak, araç geliştirme harcamalarını kısmak ve zayıf olduğu gelişmekte olan pazarlara erişimi sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.Fiat’ın, bu şekilde yıllık 8 milyon adet üretim hedefine ulaşmak istediğine de dikkat çekiliyor.
Cenevre Otomobil Fuarı’nda soruları yanıtlayan CEO’su Sergio Marchionne, Suzuki veya Mazda ile ortaklığa gitmelerinin iyi bir hamle olacağını kaydederken, “Bu iki şirket, Fiat’ın hedeflerine önemli katkı yapabilir. Suzuki ile sürekli görüşüyoruz. Mazda ile konuşuyoruz. Herkesle konuşuyoruz” dedi. Suzuki yorum yapmazken, Mazda daha önce Ford’la yaptığına benzer bir hissedarlık düşünmediğini söylüyor.
Bu arada Chrysler Başkanı da olan Marchionne’nin, 2011 yılında kar açıklamasına rağmen geçen yıl için Chrysler’dan maaş almayı reddettiği bildirildi. Marchionne, şirketten maaşın ayın sıra prim veya hisse de almazken, Chrysler sadece ABD’de kaldığı dairenin masraflarını ödüyor. Chrysler, 183 milyon dolar kar açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)