E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFiat Punto az yakacak!---

Fiat Punto az yakacak!

Fiat Punto az yakacak!
18 Ocak 2011 - 15:19 borsagundem.com

Fiat Grande Punto'nun 77 HP'lik benzinli motor seçeneğinde Start&Stop teknolojisi artık standart olarak sunuluyor

TOFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şehir içi kullanımlarda yakıt tüketimini yaklaşık olarak yüzde 10 oranında azaltan Start&Stop teknolojisine benzinli Fiat Grande Punto'da da standart olarak yer veriliyor. 
Ocak ayı boyunca 25 bin 422 liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkati çeken 5 kapılı Fiat Grande Punto'nun standart donanımında EBD destekli ABS, sürücü ve yolcu ön havayastıkları, klima, MP3 çalarlı müzik sistemi, gövde rengi tamponlar, elektrikli ön camlar gibi ekipmanlar sunuluyor. 
Yeni Euro 5 benzinli ve dizel motorlarının tamamında sunulan Start&Stop sistemi, yakıt tüketimini ve gürültü seviyelerini azaltmak amacıyla motoru geçici bir süre için kapatıp ardından atak biçimde yeniden çalıştırıyor. 
Şehirlere özgü tipik yoğun trafik durumlarında ve trafik ışıklarında durulduğunda, kontrol stratejisi izin verdiği zaman sistem otomatik olarak motoru durdurarak şehir sürüşünde yüzde 10'a varan oranlarda ve NEDC (New European Driving Cycle-Yeni Avrupa Sürüş Çevrimi) tip sürüşlerde ise yüzde 3,5 oranında yakıt tüketimi ve emisyon azaltımı gerçekleştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)