E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFIFA Beşiktaş'ı uyardı---

FIFA Beşiktaş'ı uyardı

FIFA Beşiktaş'ı uyardı
07 Şubat 2012 - 09:10 borsagundem.com

FIFA, siyah beyazlı takıma oyuncuların ödemelerinin yapılması konusunda uyarıda bulundu

SON yıllarda Beşiktaş’ın yükselen borçları, özellikle yabancı oyuncuların performanslarını da olumsuz etkilemeye başladı.
Yaşanan maddi sıkıntılar siyah beyazlı kulübün önemli gündem maddesi olarak bir süredir göze çarpıyor. Son dönemde oyunuculara yapılan ödemelerin gecikmesi neredeyse doğal bir hal almaya başlamış, takımdan gönderilen ve sözleşmesi feshedilen futbolcuların alacakları için FIFA’ya başvurmaları neredeyse gereklilik haline gelmişti.
Eski asbaşkan Serdar Adalı’ya olan borç 10 milyon TL
SİYAH Beyazlı kulüpte yaşanan maddi sıkıntılar sonrası bir çok kez başkan Yıldırım Demirören veya yönetim kurulundan bazı üyelerin kendi hesaplarından ödeme yapması ve kulübün bankalar yerinde kişilere borçlanması yoluna gidilmişti. Demirören başkanlığındaki son 8 yılda sıklıkla kullanılmaya başlanan bu yöntem sonucu Beşiktaş’ın kendi başkanına 80 milyon TL’den fazla, eski asbaşkanlardan Serdal Adalı’ya 10 milyon TL borcu bulunuyor. Son yapılan divan kurulunda kulübün borcunun 450 milyon TL’ye yaklaştığı açıklanmıştı.
Daha büyük sorunlarda oyuncular sözleşmelerini feshedebilir
BEŞİKTAŞ’ta yabancı oyuncuların neredeyse tamamı birikmiş alacaklarını tahsil edebilmek için FIFA’ya başvuruda bulundu.
Önümüzdeki yıllarda yaşanacak daha büyük sorunlarda Beşiktaşlı futbolcuların sözleşmelerini tek taraflı feshetme haklarına bile sahip olabilecekleri belirtildi.
Başvurular sonrası FIFA’nın siyah beyazlı kulübe uyarı yazısı gönderdiği ve oyunculara ödemelerin bir an önce yapılmasının istendiği vurgulandı. Gönderilen uyarı yazısında futbolcuların ödemelerinin en kısa sürede gerçekleşmemesi halinde durumun FIFA tarafından daha geniş ve kapsamlı bir inceleme ile araştırılabileceği belirtildi. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,69
En Yüksek: 6,16
En Düşük: 5,69
Değişim -3,07 %
FK: 14,34
PD / DD: -2,25
İşlem Hacmi 286.735.385
Toplam Adet: 48.533.080
Ağırlıklı Ort.: 5,92
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)