E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinancial Times'tan Erdoğan'a sert yazı!---

Financial Times'tan Erdoğan'a sert yazı!

Financial Times'tan Erdoğan'a sert yazı!
09 Ocak 2014 - 09:44 borsagundem.com

Financial Times gazetesinin başyazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sert ifadeler yer aldı

Financial Times gazetesinin başyazısında, "Erdoğan'ın zorbalığı ülkenin refahını tehdit ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Financial Times gazetesinin başyazısında, "hukuk egemenliği" ilkesinin aşınması nedeniyle Türkiye modelinin itibarının düştüğü öne sürülüyor. Başyazıda, sorunların kalbinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın otoriter tavrının yattığı belirtiliyor. Gazetenin İstanbul muhabiri de, Türkiye'nin "Ukrayna'ya benzediği" yorumunu yapıyor.

Londra merkezli iş dünyası gazetesinde hafta başında da Türkiye ile ilgili değerlendirmeler yer almıştı.

ERDOĞAN 'FİİLİ ADLİ HAKEM'

Financial Times'ın sütunlarında, hafta başında olduğu gibi, Türkiye'deki siyasi çalkantı ve "hukukun egemenliği" tartışmalarıyla ilgili haber ve yorumlar yer almayı sürdürüyor.
Gazetenin İstanbul'daki muhabiri Daniel Dombey, 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonları ile başlayıp, yüzlerce polis ve savcının görev yerlerinden kaydırılmasıyla devam eden süreci irdeliyor.

YATIRIMCILAR KAYGILI

Dombey, hükümet ile Fethullah Gülen arasındaki çekişme ve diğer ayrıntılar bir yana bırakılsa bile; operasyonların, hükümet ile büyük inşaat şirketleri arasındaki bağlara, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ailesiyle ABD'nin terör listesinde bulunan Yasin el Kadi ile ilişkilerine ve Türkiye ile İran arasındaki altın ticaretine ışık tuttuğuna dikkat çekiyor.

Analizde, soruşturmaların önünün hükümet tarafından kesilmesinin ve mahkeme kararlarının kolluk kuvvetleri tarafından uygulanmamasının, yatırımcılarda "hukukun üstünlüğü" konusunda kaygılar uyandırdığı belirtiliyor.

UKRAYNA'YA BENZEME RİSKİ

Savcılık soruşturmalarının, "fiili adli tahkim hakemi" durumuna gelen Erdoğan'ın iznine bağlanmasının "işlerin hukuken iyiye gitmediğini" gösterdiğini belirten Dombey şöyle diyor: "Geçen yıl protestolar bastırılırken Türkiye, baskıcı hükümetin devlet kurumlarının bağımsızlığını aşındırdığı Macaristan gibi gözüküyordu. Bugün ise, gözlemcilerin hukuk egemenliği olup olmadığını sorguladığı Ukrayna'ya benzeme riski taşıyor."

"ERDOĞAN'IN ZORBALIĞI ÜLKENİN REFAHINI TEHDİT EDİYOR"

Financial Times'ın başyazısı çok daha sert ifadeler taşıyor: "Kibir Türk modelini bozuyor - Erdoğan'ın zorbalığı ülkenin refahını tehdit ediyor."

Başyazıda, "İslamcı kökenli ılımlı AK Parti'nin 2002'de başa gelmesinden sonra Türkiye'nin istikrarsız koalisyon hükümetlerinin ardından siyasi sükûnet sağlandığı" belirtilerek, 2011'deki Arap ayaklanmalarının ardından Türkiye'nin Müslüman çoğunluklu bir demokrasi olarak örnek gösterildiği hatırlatılıyor.

"ULUSLARARASI İTİBAR MAHVOLDU" İDDİASI

Başyazının devamı özetle şöyle: "Bugün ise Türkiye siyasi kargaşa içinde ve Erdoğan'ın edinmiş olduğu uluslararası itibarı mahvolmuş durumda. En son darbe, hükümet üyelerini de etkileyen bir yolsuzluk skandalı şeklinde geldi. Erdoğan'ın karşılığı, kanunu altüst ederek, ahbaplarına yönelik yargı soruşturmasını baltalayarak kendini korumak oldu. Sonuç olarak, yabancı yatırımcılar Türkiye'nin komşularını krizin sardığı bir ortamda daha fazla gerginleşti."

PROTESTOLAR ÜLKE GENELİNE YAYILDI

"Türkiye'nin sorunlarının kalbinde, AK Parti'nin üçüncü seçimini kazandığı 2011'den sonra Erdoğan'ın takındığı otoriter tavır. Geçen yaz İstanbul'da rağbet görmeyen bir inşaat projesine karşı gösteriler başladığında dış dünya bunun bir belirtisini gördü. Erdoğan'ın kavgacı karşılığı bu protestoların ülke geneline yayılmasına yol açtı."

"Bununla birlikte, geçen ay polis ihale yolsuzluğu ve rüşvet şüphesiyle Başbakan'a ve kabine üyelerine yakın kişilerin aralarında olduğu 50'den fazla kişiyi gözaltına aldığında bu olaylar gölgede kaldı. Erdoğan, buna karşılık olarak, soruşturmayı yürüten polisleri başka görevlere kaydırdı. Sadece bu hafta, soruşturmayla ilgili 400 polis memuru başka görevlere atandı."

ZORBACA YAKLAŞIMI EKONOMİ ÜZERİNDE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

"Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasının siyasi gayeler taşıdığını ve daha önce AK Parti ile müttefik olan Fethullah Gülen ile ileri sürüyor. Açık ki, ikisi çirkin bir güç kavgasına girişmiş durumda. Fakat Erdoğan'ın zorbaca yaklaşımı, en büyük övünç kaynağı olan Türk ekonomisi üzerine gölge düşürüyor. Hukuk egemenliğinin sarsılmasıyla yabancı yatırımcıların cesareti kırılıyor. Bu önemli, çünkü Türkiye'nin büyük cari hesap açığının uzun dönemli yatırımla değil sıcak parayla finanse ediliyor olması, ekonomiyi en küçük bir siyasi risk karşısında hassas hale getiriyor."

Financial Times ayrıca, Suriye'deki iç savaştan yakından etkilenen Türkiye'nin, Suriyeli isyancılara desteği nedeniyle İran, Irak ve Rusya'nın tepkisini çektiğini; Türk hükümet yetkililerinin yolsuzluk soruşturması nedeniyle üstü kapalı olarak ABD'yi suçlaması nedeniyle Ankara-Washington ilişkilerinin de zarar gördüğünü belirtiyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı konuşulan Erdoğan'ın Türkiye'yi "sallantılı bir demokrasiye, kusurlu bir anayasaya ve azalan müttefiklere" sahip bir ülke gibi gösterdiğini öne süren Financial Times, ülkenin itibarını geri kazanmasının uzun zaman alacağı öngörüsünde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (63)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TC VATANDAŞI09 Ocak 2014 22:59

    Böyle bir başbakan dünyada yok.Kinci,bölücü (bölünmeyen bir şey bırakmadı.en son sıra doğu ve güneydoğu anadolu kaldı.)herkesle kavgalı(Irak,İran,Suriye vs) bir başbakan.Bu ülkede bu şartlarda yatırım yaparlar mı.?

  • Erdoğan ile yola devam. 09 Ocak 2014 21:43

    bizim başbakanımızın kibiri değil onlara boyun eğmemesi batmıştır.

  • nerdesin 09 Ocak 2014 18:21

    hani borsayı düşürenin ümüğünü sıkacaktın sıksanada bizde başımız sağlamda korkmayalım hani BAŞ KAPANNN NERDESİNNNN....

  • kemal09 Ocak 2014 17:01

    ya kardeşim yorulduk artık bu yabancıların gelip gelip biziz öpmesinden almayın kardeşim hisse falan zaten vergi de verğiniz yok olan bize oluyor inler :)

  • hakan09 Ocak 2014 16:42

    adım keyn sen daha ismini türk yazamıyorsun kalkıyorsun edep dersı verıyorsun hadı ordan hadı

  • TUZU KURU OLANLAR.09 Ocak 2014 16:23

    VD evet güzel yazmışsında benim cebime yansıyan hiçbirşey yokki ben ülkede destek verdiğim insanların mutlaka halkına kin vede nefret duymamasıdır nesözler veripte zamanı geldiğindede vermediği sözleri yerine getiren bu zihniyeti desteklemek bizlerin işi değildir diyeceksinki ülke ileri gitmiş ülkenin ileri girmesi sadece zenginlerin cepleri dolacakdiye gitmez eğer bu ülkenin insanlarıylan çalışıpta para kazanıyorsan sende işveren olarak yani devlet olarak sende milletini koruyacaksın asgari ücret altında ezdirmeyeceksin emeklilerin analarını ağlattın bu yüzden bana ekonomi dalında fasfasa yapmana gerek yok bu ülkede FABRİKALARMI kurulduda bizler karşı çıktık akp geldiğinden beri sadece İNŞAATTAN başka hiçbirşey yapmadı oda zaten ihaleler hep kendi adamları tarafından egoze edildi senin cebin sağlam olduğundan rahat rahat konuşuyorsun sendeinşallah birgün 900tl mmaşlan inşallah evini geçindirmeye çalışıtsında bakalım ozaman bunları yazabilecekmisin.

  • ŞİFALI YARİM.09 Ocak 2014 16:04

    DOĞRU SÖZE NEGEREK.

  • talya09 Ocak 2014 15:12

    zamanında diğer hükümetlerin de etrafında yağdanlıklar vardı ekonomi rüzgarı ters estiğinde hepsi uçup gitti ne yağdanlıklar kaldı ne hükümetler çünkü hiçbir hükümet gerçekten dayanıklı bir ekonomi yapısı kuramadı ahbap çavuş ekonomisiyle idare etti hepsi

  • Adım keyn09 Ocak 2014 15:11

    Türkiye'yi Türkiye olmaktan çıkardılar.mazlum Türk millet bunlara %50 oy verdi ama bunlar bu milletin adından(Türklük adı) tut devletinden bütün kurumlarına kadar düşmanlık güttüler.

  • bekle bakalım09 Ocak 2014 15:03

    bir banka döviz getirdi mi bunun zorunlu karşılık dışındaki bölümünü merkeze yatırmak zorundadır yasal olarak karşılığnda merkez de ona borç verir, para merkezin olur ama bunun karşılığı o parayı getiren bankanın yabancılara borcudur yani yükümlülüktür, bazı cahiller bunları bilmeyebilir. borcun gsmh ye oranı düşmüştür nedeni de gsmh nin hesabını bir gecede değiştirdiğin şark kurnazlığı yaptığın için. bunu da ancak ekonomisi bilgisi sıfır cahillere yutturursun. neyse ekonomi matemaktiktir safsata falan dinlemez herşey zamanı gelince belli olur.

  • VD09 Ocak 2014 14:56

    TRENDY : Cahil ekonomi bilginle boş boş konuşma. Özel bankaların başka işi yok devletin IMF olan borcunu ödeyecek, devletin borcunu ödemeyi geç devlete 1 lirasını vermez bunlar adam yer bıraksan. Özel bankalardan kastın devlet bankaları anladığım kadarıyla ancak ondada afallamışsın. 2001 yılında totalde 30 milyar TL'ye yakın görev zararı yazan hazineye devlet bankaları ( bu şu anlama geliyor o bahsettiğim sermaye sahipleri devletin 30 milya r TL'sini uçurdular ) 2001 yılından sonra 2012 yılsonuna kadar totalde 35 milyar TL KAR parı ve vergi ödediler. Her yıl üst üste kar rekoru kırdılar son 5 yıldır THE BANKER dergisi HALKBANKASI'nı öz kaynaklarını karlılığıa dönüştürebilen Türkiye'nin 1 numaralı bankası olarak seçiyor. Aktif ve mevduatlarını iki katına çıkardı tüm bankalar, şuan tahsilattaki alacakları yani sıkıntılı müşterileri mevduatlarına oranlar %2'yle müşterileriyle en sorunsuz şekilde çalışma sürdüren banka Halkbankası, sen kalkmış yok ımf borcu bankalar ödedi diyorsun. Ayrıca şuan devletin kamu + özel borçalrının GSMH oranı %38 civarlarında bu borçalrın ağırlıklı kısmı ise özel sektörün borcu .. bu oranın mastri kriteri %64'tür. Ülkemiz borçluluk olarak standartların çok çok altında bu oran avrupadaki ülkelerin çoğunda % 100'ün üzerinde Amerika keza öyle sen gelmişsin devlet borçlu ayakları yapıyorsun. Birşeyi bilmiyorsan sallama bari...

  • HAKAN09 Ocak 2014 14:42

    T.C AKIN İSİMLİ KİŞİNİN DİKKATİNE: SEN TC SİN DE DİĞER VATANDAŞLAR HANGİ ÜLKENİN VATANDAŞI BUNA BİR AÇIKLIK GETİRİN LÜTFEN. BİRDE YOBAZ DİYORSUN, YOBAZ OLUP MİLLETİ ZORLA NAMAZ MI KILDIRIYOR, ORUÇ MU TUTTURUYOR VEYA ZORLA BAŞLARI MI ÖRTÜRÜYOR. BENİ KİMSE ZORLA BİR ŞEY YAPMAYA MECBUR KILNMADI. AMA SENİN SORUNUN DİNİNİ YAŞAMAK İSTEYENLERİN RAHAT BİR ŞEKİLDE DİNİ VACİBELERİNİ YERİNE GETİRMESİ. BÜTÜN KARIN AĞRINIZ BU

  • ali09 Ocak 2014 14:31

    the end

  • condi09 Ocak 2014 14:27

    eğer bugün ihracat ithalatın iki katı olsaydı ve gazeteyi çıkaran ingilizlere yada arkasındaki güçlere para babalarına milyarlarca dolar borç yapmasaydık merkezdeki paralar el alemin değil de gerçekten bizim olsaydı yabancıya yükümlülük olmasaydı bende helal olsun yolzukluk molsuzluk bunlar olabilir çıkar çürük elmalar falan derdik hulocu kitlenin içinde bir hulocu baş da biz olurduk ama adamlar diyorki size parayı biz veriyoruz kredi bizden bir de bize posta koyuyorsun öyle mi ? iyi o zaman hadi yap projelerini parayı kesiyoruz diyor görecez şimdi ekonomi anlatıldığı kadar güçlü mü değil mi ? sonunda gidip ellerini öpüp iki katı faizle borç almak zorunda kalmazsak bize bugünleri gösteren hükümete en büyük duayı yapıcam yok yarın bu adamlara gidip de biz etik szi etmeyin imf yi gönderin battık dersek o zaman herkes çenesini kapatacak bekleyelim 1-2 sene içinde netleşir herşey.

  • T.C AKIN09 Ocak 2014 14:20

    HAYATINIZ YALAN ÖZALA RAPORLAR BİLR ZEHİRLENDİ BENİYOR AMA MAZLUM YARATMAK İÇİN ZERHİRLENDİ MANİPLASONUNU SÜRDÜRÜYORSUNUZ BU ADAMIN ENI BPYUNDAN SEVABI GUNAHINDAN FAZLA OLAN BİRİYDİ ÜLKEYE ZARADAN BAŞKA BİRŞEY VERMEDİ BU YOBAZ

  • trendy09 Ocak 2014 14:16

    nerden nereye geldik bakalım : imf ye 25 milyar dolar borç ödendi ama nasıl ? özel bankalar dışardan borçlandı parayı merkeze yatırdı merkezde hazineye parayı verdi ödedik, yani yabancının parasıyla yabancıya borcu ödedik, bırç devletten alınıp özel sektöre aktarıldı ve üstelik 165 milyar dolara çıkarak özel sektörün dediğin borç yine senin borcun o banka batarsa bu parayı devlet yani hazine yani vatandaş ödeyecek 2- faizler % 10 a düştü ama nasıl ? abd japonya ve avrupa öyle para basmaya başladıki dünyada yüksek faiz dönemi bitti buna rağmen dünyanın en yüksek faizini yine türkiye veriyor. peki bu para neden enflasyon yaratmadı çünkü çin ucuz malla dünyayı mala boğdu herkesi ithalatçı yaptı böylece sende bu ucuz mal bolluğunda enflasyon yaratmadın dünyada enflasyon bitti ama buna rağmen en yüksek enflasyona sahip 5 ülkeden biri hala türkiye. 3- satılmadık elinde barajlar yollar thy ve hazine arazilerinin bir bölümü kaldı, demirçelik tüpraş enerji dağıtım telekom vb ne varsa sattın parasının bir bölümünü yola bir bölümünü borç ödemesine ayırdın. 4- hastan ve sağlık harcamaların 50 milyar dolara çıktı ve bunun bütçe maliyetinin önüne geçmek için şimdi ne yapacağını düşünüyorsun 5- milli gelir iki katına çıktı ama nasıl ? 2006 yılında bir gecede istatistik hesaplamayı dğeiştirdin ve akşamdan sabaha geliri % 35 artırdın + itlhatı 250 milyar dolara çıkardın ve burdan gelen vergiyi gelire ekledin. 5- marmaray havaalanı hızlı tren projeleri hepsini yapan yabancılar mühendislik yabancı kredi yabancı makinalar yabancı sen sadece işçilik yapıyorsun. uzatmanın anlamı yok dünyada yaratılan paradan sende nasiplendin tek hükümet olmanın avantajını kullandın var olan ekonomik iç aktivasyon böylece rahat harekete geçerek kendini buldu buna rağmen 20 sene öncede ihrcat / ithalat oranın % 65 idi şimdi de aynı yani hala ithalatın ihracatının iki katı demek ki ekonomide yapısal hiçbirşey değiştirmemiş sadece hazırı ve yabancı kredileri bol bol yiyip sanal pembe bir borç ekonomisi yaratmışsın 85 milyar dolar olan yabancı para borcun 560 milyar dolara çıkmış bunu özel sektör borcu diye geçiştir tabiki bu borçların faturası hepimize devlete çıkaracaktır bu borcu krediyi verenler bizi sevdiği vermedi. güzel şeyle olmadı çok oldu öteki beceriksizlere göre kat kat iyi şeyler oldu ama gerçekleri görmezsen yarın ben nerde hata yaptım diye kafanı duvarlara vurmanın anlamı kalmaz dünyadaki para bolluğunu kullanan ülkelerden biriyiz sadece.

  • VD09 Ocak 2014 14:00

    Tabi Paşam. . . memnuniyet duyarım... Arkadaşlar bakın bu ülkeyi hep ekonomik ve siyasi krizlerle yıkmaya çalıştılar Adnan Menderes döneminde ülke küllerinden doğarken başbakanı ve arkadaşlarını astılar, Turgut Özal döneminde ülke yine aynı şekilde tekrardan yükselişe geçti anda merhuma kaç defa operasyonlar düzenlediler baktılar olmadı zehirleyerek öldürdüler. Peki kualisyonla gelen hükümet dönemlerinde ülkede millet açlıktan ölüyordu, sefaletlik dizboyuyken, fabrikalar kapaniyorken, bankalar iflas ederken öyleki kendilerine verilen 5 yıllık görev süresininin 2 nci veya 3 üncü dönemlerindeyken ülkeyi iflasa sokup kaçıp gidiyorlardı. Kaybeden kim oluyordu bu dönemlerde halk, şirketler, yerli müteşebbisler peki kazanan kim faizin korkunç boyutlara çıkmasıyla dış kaynaklı sermaye sahipleri, hükümetin başına istedikleri adamı getirten devletin bütün kanallarını kendi adamlarını yerleştiren dış kaynaklar...Peki şimdi durum ne oyun yine aynı oyun, o bahsettiğim dış kaynaklı sermaye sahipleri çıkarlarını zedeleyen biri başa geldiğinde onu yok etmek için her türlü iğrenç kualiasyonları kullanarak hükümeti, ekonomiyi çökerterek istediği adamı başa getirmeye çalişiyor. Dış kaynakları baştan beri anladık Başbakanı siyasi arenadan silmek, peki bu içeridekilerin derdi ne şuan paralel devlet adıyla gündemimizi işgal edenlerden bahsediyorum. Onlar da hükümetten daha fazla taviz vermesini sağlayarak devlet içerisinde daha fazla kadrolaşmayı, stratejik noktalara nufuslanmayı amaçlıyorlar. Ama baktılar ki hükümet buna engel oluyor o halde yıllardır izlemeye aldığımız, ses kaydı yaptığımız kayıtları birer birer ortaya dökerek bunların gitmelerini sağlayalım ülkeyi kaosa sokarak seçim öncesi adeta darbe etkisi yaratalım. BIRAKALIM ONLAR BÜTÜN İZLEMEYE ALDIKLARI KAYITLARI ORTAYA DÖKSÜNLER NE ZAMANKİ BU KAYITLI SALDIRILAR KESİLİR ANLARIZ Kİ BU PARALEL DEVLET AMAÇLARINA ULAŞMIŞTIR ANCAK BU SALDIRILAR BİTMEZSE ANLAYALIM Kİ HÜKÜMET BİRİLERİNİN OCAĞINA GÜZEL BİR İNCİR AĞACI DİKMEYE DEVAM EDİYOR'''!

  • deliremzi09 Ocak 2014 13:48

    daniel dombay suriye filistin ırak ta zorbalıgı sizin ülkeniz yaptı petrol ugruna insanları katlettiniz bunlarıda yazsana

  • KUL Hakkı09 Ocak 2014 13:45

    başbakan gibi yöneticelere hasret kaldık yıllardır... zor bulduk kolay kaybetmeyiz.....

  • eko09 Ocak 2014 13:37

    sayın başbakanım borsamız dibede caksa sonuna kadar bist te kalacagız bu ekonomi elbet ayaga daha kuvvetli olarak kalkacak

  • pepe09 Ocak 2014 13:33

    muhalefet suriede filistinde binlerce müslüman öldürüldü bir ayakkabı kutusu kadar bahsetmediniz

  • Yol-yol değil09 Ocak 2014 13:26

    Burada ne kadar da çok makarnadan beslenen adam var. Biri de çıkıp hırsız var diyemiyor. Yok ray yapmış yol yapmış ama yolsuzluk yapmamış değil mi, makarnadan sarhoş mu oldunuz diliniz mi tutuldu. Bu ülkede yol yapana yolsuzluk serbest mi edildi.

  • barış09 Ocak 2014 13:24

    allah sana güç kuvvet uzun ömür versinki torunlarımıza işte türkiyeyi yokluktan ayaga kaldıran insan tayyiberdogan diye bilelim

  • barış09 Ocak 2014 13:22

    sayın başbakanım sabret biraz daha belediye başkanlık seciminden sonra muhalefet partileri sesini kesecek işallah

  • türk09 Ocak 2014 13:17

    sayın müslüman türk milleti başbakanamızın 11 yılda yaptıklarına bakıp karar vermenizi yüce allahtan diliyorum elmanın armudun kasasında tabiki bir kac cürük cıkabilir bunlar her ülkede olanlar

  • cem09 Ocak 2014 13:07

    ingiltere hiçbir zaman türkiyenin iyiligini istememiştir.Eğer bunu söylüyorsa demekki erdoğan doğru şeyler yapmış oluyor

  • derya09 Ocak 2014 13:05

    sayın başbakanım sana güveniyor ve inanıyoruz dik durmaya devam

  • dede09 Ocak 2014 13:03

    ayaşda olsam kumarbazda olsam vatansızda olsam sonuna kdar tayyiberdogan diyorum

  • remzi09 Ocak 2014 12:59

    allahın sopası yok bir gün cok büyük bir afet verir o zaman türkiyenin degerini anlarsınız

  • ooooo09 Ocak 2014 12:57

    fakat şu bir gercek işbirlikcileriniz oldugu sürece her ülkeyi ekonomik olarak sallarsınız

  • reis09 Ocak 2014 12:56

    franstimest gazetene yazsana ırak ı libya yı suriyeyi mahvettik ortata bıraktık yokluk içinde diye delikanlı gazete isen

  • kenan09 Ocak 2014 12:52

    demekki başbakan dogru yolda

  • ytnm09 Ocak 2014 12:52

    o frastmest e ben bir sert gösterisem başbakanamızla ugraşmayı görür

  • çincin09 Ocak 2014 12:50

    rusyada putinle niye ugraşmıyorlar çünkü orada işbirlikcileri bulamadıkları ve muhalefetin dik durmasından dolayı

  • rahat bir gazete okutmuyorsunuz adama09 Ocak 2014 12:42

    artık gazete okurken yan tarafta neler var !!bakmak gerekiyor galiba??

  • pppppp09 Ocak 2014 12:42

    arkadaşlar muhalefet kafayı tayyiberdoganla bozmuş yatıp kalkıp başbakanla ugraşıyorlar türkiye ekonomosi umurlarında degil sanki karşılarında düşman var zannedeceksinix

  • dlbyz09 Ocak 2014 12:29

    sapına kadar doğru yazmışlar

  • vd09 Ocak 2014 12:28

    sayın vd yazdıklarınız cukka oturmuş helal olsun bu yazınızı başka sitelere kopyalamayı düşünüyorum izninizlee...

  • arzu09 Ocak 2014 12:20

    amerika hak ve adlet dahıtmayacaksa büyük bir ülkeyim demesin arkadaşlar şu an amerikayı başkan degil israil yönetiyor galiba

  • tttt09 Ocak 2014 12:16

    1980 yıllarında avrupalı hoca türkiye bir agac gibidir yeşerdikce sulayaksın dalları uzadıkca kesecekler demiştir

  • reis 09 Ocak 2014 12:14

    türkiye bölgesel güç olmaya devam ettikce bu tür sipilosyonlar olacak güclü türkiye istemiyorlar

  • reis 09 Ocak 2014 12:12

    fiastimest gazetesi halt etmiş ellerinden gelse secilmiş başkanlarını bile yiyecekler

  • mrt oluk09 Ocak 2014 12:08

    inadına ak parti inadına tayyip nankörlük etmeyin gelmiş geçmiş en çalışkan hükümet bu hükümet çapulcular tayyibi yıkmadan önce alternetif oluştursun önce kafada basmıyor bunların :) Hepsini toplasan tayyibin tırnağı olamazlar.

  • HAKAN09 Ocak 2014 12:08

    TÜRKİYEDE Kİ MUHABİRLERİNE SESLENİYORUM: SİZ GİDİN ALMANYADA YAŞANAN OLAĞAN ÜSTÜ HALİ YAZIN. POLİSİN İNSANLARA NASIL MÜDAHALE ETTİĞİNİ, KAFA GÖZ DAĞITTIĞINI, BİBER GAZI İLE NASIL MÜDAHALE ETTİĞİNİ.... BİZİM AB YE GİRMEK GİBİ BİR ENDİŞEMİZ YOK.

  • reis09 Ocak 2014 12:07

    gelecegin türkiyesini kuracak işallah eski sisteme son daha hızlı daha güçlü türkiye istemediklerinden dolayı başbakanı sevmiyorlar onlara kukla lazım

  • apoptoz09 Ocak 2014 12:01

    Zamanlaması manidar :). Hemen bu gazetenin sahibinin diğer şirketlerine vergi memurları denetmenler yollayın. Altın gümüş çıkartıyorsa da ruhsatını iptal edin. O da olmadı dubaiye tatile gitti deyip 1-2 fatura bulun.

  • doğru söyle09 Ocak 2014 11:59

    BU DÜNYADA BİR ZORBA VARSA ODA YAHUDİ VE HIRİSTİYAN ZORBALIĞIDIR BATININ KENDİSİNİ DÜNYANIN EFENDİSİ GÖRMESİDİR

  • VD09 Ocak 2014 11:53

    Türkiye'ye yatırım yapılmadıgından; - GSMH 230 MİLYAR $'dan 788 milyar $'a yükseldi, - Cumhurriyet tarihinde yapılan toplam asfalt yol miktarından daha fazla asfalt yol yapıldı, - Türkiyenin her dağını delik deşik edip tünellerle yol yaptılar, yapıyorlar, - Yüksek Hızlı Trenle ulaşımı daha kolay ve güvenilir hale getirdiler, - 10 yıl önce otobüsle şehirler arası yolculuk yapma imkanı kısıtlıyken şimdi o kadar alternatif varki rekabet varki istediğin firmayla istediğin yere gider hale geldin. Uçakla seyahat etmek hayalken şimdi sıradan bir ulaşım araç olarak kullanılıyor. - 10 yıl önce gittiğin hastanede muayene olmak için ne çileler çekerken şimdi istediğin hastanede temiz hijyenik ortamlarda, güler yüzlü doktarlara karşı muayene olunabiliyor. - Eskiden askeri savunmada yerlilik oranı %10-20 lerde iken şimdi %50'nin üzerinde yerli askeri savunma araçlarını kullanıyoruz. - Eskiden turizm çok düşük seviyelerde olup dünya sıralamasında gerielrdeyken şuan dünytada en fazla turist çeken ülkelerin başında geliyoruz. -İnşaat sektyörü oalrak dünyada çinden sonra 2. konuma ulaştık, - Asrın projeleri gerçekleştirildi gerçekleştiriliyor; marmaray açıldı denizin altında , 3. köprü yapılıyor, kanal istanbul gibi dünyanın en büyük projesi gündemde, 3. havalimanı gibi dünyann en büyük havaaalanı yapılıyor, en güzel arabaları biniyorsun, güzel temiz evlerde yaşiyorsun keyfin yerinde artık bilmiyorsun ki ne yapayım abuk subuk nedenlerden hükümeti eleştiriyorsun yolsuzluk yaptı diyorsun eğer bu hükümet yolsuzluk yaptıysa diğerleri ne yaptı, ne bıraktılar günümüze kadar borçtan başka. Yazık gerçekten size çok yazık ... 2001 yılında borsa 10 bin lerde iken gezi olayları sonucu 94 bine kadar yükseldi, Merkez bankasının rezervleri 28 milyar dolardan 135 milyar dolaya yükseldi. kişi başına düşen gelir 10 bin doların üzerine çıktı, kriz yaşayan avrupa ülkeklerinde işsizlik %30 lara varırken senin ülken düzenli olarak büyüdüğü gibi işsizliği tarihinin en düşük seviyelerine tek haneli rakamlara düşürmüş. Sana ben icraat olarak çok şey anlatırımda şuan işteyim zamanımız yetmez. Bu arada IMF e olan borçta kapandı geçmiş dönemden gelen borçtu bu da, yine KEY ödemeleri yapıldı geçmiş dönemlerde halka sorulmadan halktan alınan paralardı bunlar. Gösterge faiz çift haneli rakamlardan gezi olayları öncesi %4,5 lara kadar düştü el insaffffffff diyorum başka birşey demiyorum .

  • HAKKI 09 Ocak 2014 11:49

    financial times kim sin sen?....İsrail uşakları

  • yigit09 Ocak 2014 11:44

    Financial Times sırlan sürüleri sizi..

  • yigit09 Ocak 2014 11:43

    Financial Times sırtlan sürüleri sizi...

  • Yatırım mı var09 Ocak 2014 11:26

    Gören de on yıldır Türkiye'de bir yatırım yapıldı sanar.Ford Otosan fabrikasından sonra AKP iktidarında kaç tane fabrika yapıldı?Duble yol kaç kişiye iş verdi ve hala iş aş veriyor.Var olanı sat .Lütfen vicdanlı konuşun milletin cebine borç doldurdular,para değil.

  • mehmet09 Ocak 2014 11:24

    türkiye islam ülkelerine liderligle yön gösteren türkiye dış siyaseti ile samimi duruşuyla dünya ülkelerini etkileyen türkiye barış ve kardeşlikte dünyanın her yerinde yardımına muhtaç olan insanları kucaklamasıyla türkiye insanlık aleminin gönlünde kutup yıldızı haline gelmiştir

  • VD09 Ocak 2014 11:08

    TKT biz sandığa güveniyoruz milletin iradesine saygı duyuyoruz. Başkaları gibi dış basına, terör örgütüne, esede, israile yaltaklamayan bir ülkenin liderine ve çalışma arkadaşlarına oy veriyoruz.Ya siz kime oy veriyorsunuz yolsuzluklardan boğulan sarıgüle mi, yada sgk'yı batıran, israille gizli gizli evinde buluşan kılıçtaroğluna mı,

  • nihat kahraman09 Ocak 2014 11:06

    eskiden olduğu gibi algılarla oynayamazsınız artık! istemeseniz de yolunuz buradan geçecek amerikan çapulcuları artık karşınızda gerçek bir direniş ve bilinçli bir halk var!

  • kkkkk09 Ocak 2014 10:45

    fetullah gülenin verdiği vereceği zararların önüne derhal geçilmesiiçin tedbirler alınmalı,,gerekirse hakkında soruşturma açılmalı

  • Taraftar09 Ocak 2014 10:43

    Arkadaşlar, olaylara tek yönlü bakmak doğru değil. Ülkemizin geleceği söz konusu... Bir futbol takımı destekleyen fanatikler gibi düşünüyorsunuz. Türkiye izole bir ülke olarak yaşayamaz. Dünyanın 10 büyük ekonomisi ve Ab'nin bir parçası olmak istiyorsak evrensel doğru yaklaşımlarla ülkemizi geliştirmeliyiz. Herkes beynini kullansın lütfen.

  • MÜSLÜMAN09 Ocak 2014 10:40

    Ahmaklar bu ve buna benzer makale ve yazılarla ülke itibarını düşüreceğinizi sanıyorsunuz ama yazık halk hükümete güveniyor ve bu güvenide yerel seçimlerde belgeleyecektir.

  • tkt09 Ocak 2014 10:28

    Çok güveniyosunuz sandığa VD, sağlam şaşıracaksiniz ama benden söylemesi %35 i bulursanız çok iyi :)

  • üeüaeaü09 Ocak 2014 10:23

    Eyyyyyyy Financial Times :)

  • xxxxxx09 Ocak 2014 10:22

    açıkça desene erdogan sıyonızme emperyalızme bırleşmiş milletlere karşı geldi bizim düzenimize çomak soktu diye istemiyoz ama bunu anadolu halkı görüyor ve erdoganı destekliyor

  • YAKHAN09 Ocak 2014 10:21

    SANANE LANNN ÇEKİN ELİNİZİ O YÜZDEN Mİ TÜRKİYEDE OLAN OLAYLARI CANLI VERDINDE HAMBURGDA KI OLAYLARDAN 1 DK DAHİ YAYINLAMIYORSUN İNGİLİZ ADİLERİ SİZİ BİLİRİZ BİZ ELİN GAVURU ZIRLAMA ORDAN

  • VD09 Ocak 2014 10:07

    Ey gidi Finansal Times sana bu ülkeden ekmek yok !!! ne kadar ülkemizi itibarsızlaştırmaya yönelik yazılar yazsanda bu millet sana gereken cevabı sandıkta verecek.Protestolar ülke genelinde yayılmış sözde hangi protesto sen hangi kafayı yaşiyorsun be gazete...