E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Fındığımızda aflatoksin yok"---

"Fındığımızda aflatoksin yok"

Fındığımızda aflatoksin yok
30 Kasım 2013 - 05:10 borsagundem.com

KFMİB, Türk fındığında aflatoksin bulunduğu haberlerinin asılsız olduğunu ve AB'ye ihracatta sorun yaşanmadığını açıkladı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB), Türk fındığında aflatoksin bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

KFMİB’den yapılan yazılı açıklamada, basında, İspanya Tarım Ürünleri Kooperatifleri Birliğinin başvurusuna istinaden Avrupa Çiftçiler ve Tarım Ürünleri Birliği (COPA-COGECA) tarafından, aflatoksin ihtiva ettiği iddiasıyla Türkiye’den ithal edilen fındıklardaki aflatoksin kontrollerinin sıkı bir disiplin altına alınması yönünde Avrupa Komisyonundan talepte bulunulduğuna dair haberlerin yer aldığı hatırlatıldı ve Türkiye’den İspanya’ya gerçekleştirilen fındık ihracatında aflatoksin nedeniyle herhangi bir olumsuz bildirim bulunmadığına dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

AB’YE İHRACATTA SORUN YOK

“Buna rağmen konu, araştırılması için Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliğince Ekonomi Bakanlığına intikal ettirilmiştir. Alınan cevabi yazıda, AB’ye yönelik fındık ihracatımızı olumsuz etkileyecek bir sorunla karşılaşılmadığı, söz konusu kooperatif açıklamasının, Avrupa fındık üreticilerine yönelik bir mesaj niteliği arz ettiği belirtilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)