E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya 64 adet F-35 alacak---

Finlandiya 64 adet F-35 alacak

Finlandiya 64 adet F-35 alacak
10 Aralık 2021 - 17:16 borsagundem.com

Finlandiya hükümeti, ABD merkezli Lockheed Martin şirketinden 64 adet F-35 savaş uçağı alacaklarını duyurdu.

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, dünyanın en büyük silah üreticisi Lockheed Martin şirketinden 64 adet F-35 savaş uçağı alınmasına karar verdiğini söyledi.

Kaikkonen, savaş uçaklarının yaklaşık 8,4 milyar euro (9.4 milyar dolar) karşılığında alınacağını kaydetti.

Aldıkları kararın eleştirilere yol açacağını düşündüklerini aktaran Kaikkonen, "İhtiyaçlarımız göz önüne alındığında en iyi tercihi yaptığımızı düşünüyorum. Bu uçaklar 2060 yılına kadar uçabilecek." ifadelerini kullandı.

Kaikkonen, F-35'lerin, 2025-2029 yıllarında emekli edilecek F/A-18C/D Hornet uçaklarının yerini alacağını sözlerine ekledi.Öte yandan Finlandiya'nın İsveç merkezli Saab Gripen savaş uçakları almaktan vazgeçmesi, İsveç'te şaşkınlığa neden oldu.

Demir'den S-400, F-35 ve Ukrayna'ya SİHA satışı açıklamaları

 

"Mesele ne F-35'tir ne S-400'dür"

 

Çin'den yeni adım: Bu sefer hedef F-35 savaş uçakları!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Aralık 2021 21:44

    Bi,z ürettik Finlandiye projemizden bizlerin uçaklarını aldı :D ABD rusyaya karşı 5. nezil uçaklarının altyapılarını iskandinav ülkelerine taşıyor. Sanırız kuzey kutupda oluşacak ataklar, madenler, yeraltı madenlerı , zengınlıkler, Rusyananın etrafına nato avrupa adı altında abluka kuruyor. ABD kendisi hava alanları yapmak yerine sattıgı uçaklarla Finlandıya medava uslerı kuracak, sistemlerı roketlerı yedek parçaları vb. ABd gerılımde buraları kendı uçakları için bedava kullanacak :D Turkıye neden bu işte yok ? rusyaya karçı bizleri kullanamayacağı için mı ? bizim ne uçaklar ortada ne verdiğimiz para. o para bugunlerde  bizler eçok lazım aslında yokluk donemındeyız kasa eksı

  • RAMO CANCAN10 Aralık 2021 20:33

    pislikler biz üretici ve ortağı olduğumuz halde bize paramız ile satmıyorlar.olsun kötü ev sahibi ev sahibi yapar imiş.

  • Mucise Reis ;)10 Aralık 2021 21:46

    ya şakamısın sen ? o f35 denen uçaklar kaç ülkenın uzmanlık alanı, kaç yıllık bilgi birikimi ve kaç yıldır sure gelen uzman ekiplerce yapıldı. turkıye tek başına boyle bir proje yapması uçurması, teslterden belke alması, savaş alanında rakıplarına kafa tutması kaç yıl alır ? evsahibi miş :D ya kor cahillerden çekıyor bu ulke gerçekten. dunyadan haber yok. uçurtma uçuracak aklınca. :D