E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFırsat ürünlerine dikkat! ---

Fırsat ürünlerine dikkat!

Fırsat ürünlerine dikkat!
27 Ekim 2012 - 16:23 borsagundem.com

TÜBİDER, tüketicileri, yeterli inceleme yapmadan sipariş vermemeleri konusunda uyardı

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat Engin, internet alışverişi yoluyla dolandırıcılığın son dönemde arttığını kaydederek, tüketicileri, yeterli inceleme yapmadan sipariş vermemeleri konusunda uyardı.
Fuat Engin, yaptığı yazılı açıklamada, pek çok kişinin internette, piyasa fiyatının çok altında fiyatla, ''fırsat ürünü'' sloganıyla satılan ürünlerin cazibesine kapılıp dolandırıcıların kurbanı olduğunu kaydetti.
Kapıda ödeme seçeneğinin de tüketicileri korumadığını belirten Engin, ''Ürünü teslimata gelen kişi, tüketiciye, 'Ödeme yapmadan paketi açamazsınız' diyerek, ödeme yapmasını sağlıyor. Tüketici paketi açtığında dolandırıldığını anlıyor ancak iş işten geçmiş oluyor'' ifadesini kullandı.
Engin, tüketicilere uyarılarını ise şöyle sıraladı:
''Öncelikle, kaynağı belli olmayan ucuz ve cazip görünen ürünlerle yeterince inceleme yapmadan sipariş vermeyin. Emin olmadan kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Kargoyu getiren kişinin kıyafetine aldanmayın, mutlaka kimlik isteyin. Ödediğiniz paranın makbuzunu isteyin. Kargo poşetinin üzerinde kargo şirketinin resmi barkodu ve kişinin elinde barkot okuyucusu var mı? Buna dikkat edin. Aksi durumlarda gönderiyi teslim almayarak en yakın polis karakoluna veya PTT iş yerine müracaat edin. Çok sayıda tüketici bu ya da benzer yöntemlerle dolandırıldı ve dolandırılmaya devam ediliyor.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)