E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFisher tahvil azaltımında agresif çıktı---

Fisher tahvil azaltımında agresif çıktı

Fisher tahvil azaltımında agresif çıktı
24 Aralık 2013 - 06:47 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Fisher, varlık alımlarının 10 milyar dolar yerine 20 milyar dolar azaltılmasını savunduğunu söyledi

Fed Açık Piyasa Komitesi'nde önümüzdeki hafta oy sahibi olacak olan Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, tahvil alımlarının geçtiğimiz hafta 20 milyar dolar azaltılmasını savunduğunu söyledi.

ABD'de Fox Business Network'e konuşan Fisher, "Piyasa bunu sindirebilirdi" yorumunda bulundu.

FOMC 18 Aralık'ta istihdam piyasasındaki ilerlemelere bağlı olarak aylık tahvil alımlarını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara indireceğini açıkladı. Parasal genişleme programının Eylül 2012'de başlamasından bu yana programı açıkça eleştirenlerden biri olan Fisher, tahvil alımlarının azaltımına daha önce başlanması çağrılarında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güneş24 Aralık 2013 07:23

    Bu varlık alımlarının azaltılması işine Türk Tahvillerinden mi başlayacaksınız bunun imasını yaparak mı Türk devletine mesaj çekiyorsunuz, Durmayın Sizi kim durduruyor, para için Türk devletine istediğinizi mi yaptıracağınızı sanıyorsunuz, Para için kimin ne yaptığı ortadadır, Para her daim kazanılır bugün olmaz yarın olur,Ülkeler para ile satın alınamaz öyle olsaydı Irakta çamura batmazdınız, Viyatnamıda Unutmamak lazımdır