E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFitch, İngiltere´nin notunu teyit etti---

Fitch, İngiltere´nin notunu teyit etti

Fitch, İngiltere´nin notunu teyit etti
14 Mart 2011 - 19:00 borsagundem.com

Fitch, İngiltere´nin AAA olan yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notları ile Ülke Tavanı notunu ´durağan´ görünüm ile teyit etti

Fitch Ratings, İngiltere´nin AAA olan yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notları ile Ülke Tavanı notunu ´durağan´ görünüm ile teyit etti.
Fitch yaptığı açıklamada İngiltere´nin AAA olan notlarının yüksek katma değer, varlıklı ve esnek ekonomi tarafından desteklendiğini, ülkenin güçlü finansal esnekliğinin de derin devlet borçlanma kağıdı piyasası ve GBP´nin rezerv para birimi özelliği kadar soysal ve politik istikrardan destek aldığını da vurguladı.
Fitch Ratings analisti Maria Malas-Mroueh yaptığı açıklamada, "Global finansal kriz İngiltere´nin ekonomi ve mali görünümü üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Bununla birlikte güçlü bütçe konsolidasyon çabaları ve İngiltere´nin finans sektöründen kaynaklı mali risklerin azalması AAA seviyesindeki notun ´durağan´ görünümünü destekliyor" diye konuştu.
Fitch, İngiltere´nin AAA seviyesindeki notuna yönelik riskler olarak ise öngörülenden daha zayıf ekonomik toparlanmanın mali konsolidasyon çabalarını baltalaması, banka varlık kalitesinde
artışa yol açması olasılıklarını gösterdi. Fitch, hali hazırda bu risklerin İngiltere´nin AAA seviyesindeki notları için kayda değer tehdit oluşturduklarını düşünmediğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)