E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch Japonya'yı negatif izlemeye aldı---

Fitch Japonya'yı negatif izlemeye aldı

Fitch Japonya'yı negatif izlemeye aldı
09 Aralık 2014 - 13:47 borsagundem.com

Fitch, Japonya'nın kredi notunu negatif izlemeye aldı

Fitch Ratings, Japonya'nın A+ olan yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli notlarını negatif izlemeye aldı. Fitch ayrıca Japonya'nın yabancı ve yerel para cinsinden teminatsız tahvil notlarını, F1+ olan kısa vadeli kredi notunu da negatif izlemeye aldı. Fitch, Japonya'nın Ülke Tavanı notunu AA+ olarak teyit etti.

Fitch, negatif gözden geçirmeyi 2015'in ilk yarısında, hükümetin mali planları ve güncellenmiş mali ve ekonomik projeksiyonları ışığında sonuçlandırmaya çalışaçak.

Fitch yaptığı açıklamada Japonya'nın kredi notunun negatif izlemeye alınmasına yol açan faktörler olarak, Japon hükümetinin satış vergisi artırımını Ekim 2015'den Nisan 2017'ye ertelemesini işaret etti. Fitch, bu ertelemenin hükümetin daha önce ilan ettiği faiz dışı bütçe açığının 2015 Nisan-2016 Mart mali yılında GSYH'nın yüzde 3,3  seviyesine indirilmesi hedefinin yakalanmasını neredeyse imkansız hale getirdiğini
savundu.  

Japonya'nın yüksek ve artan kamu borç rasyosunu da Japonya'nın notları üzerinde belirleyici bir faktör olarak ortaya koyan Fitch, 2008 yılı sonunda yüzde 184 olan brüt kamu borcu/GSYH oranının 2014 sonunda yüzde 241'e yükselmesinin beklendiğine işaret etti.

Fitch ayrıca satış vergisi artırımın ertelenmesinin Japon otoritelerin mali konsolidasyon hedefine bağlılıkları konusunda endişe yarattığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)