E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFitch Yunanistan’ı 'çöpe' atıyor---

Fitch Yunanistan’ı 'çöpe' atıyor

Fitch Yunanistan’ı 'çöpe' atıyor
23 Aralık 2010 - 00:14 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu ay Yunanistan’ın notunu olası bir not indirimi için negatif incelemeye aldıklarını açıkladı.

Wall Street Journal

Fitch’den gelecek bir not indirimi, şu anda yatırım yapılabilir seviyenin en altında bulunan BBB- notuna sahip Yunanistan’ı çöp statüsüne indirecek.
Bu açıklamanın ardından, euro/dolar paritesinde hafif bir gerileme görüldü.
Fitch, yetkililerin bu yılın başında aldığı kemer sıkma önlemlerinin, Yunanistan’ın finansal istikrarını zayıflattığını söyledi.
Bununla birlikte, kemer sıkma önlemlerinin Yunan ekonomisinin görünümünü zayıflattığını, ve Atina’nın siyasi duruşuna gölge düşürdüğünü belirtti.
Avrupa’yı etkisi altına borç krizinin ilk patlak verdiği ülke, pek de parlak beklentiler içinde olmadığı 2011 yılı bütçesinde küçültmeye çalışıyor.
Yunanistan, gelecek yıl içinde gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 3 daralmasını bekliyor.
Diğer kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Standard & Poor’s da bu ayın başında Yunanistan için olası not indirimleri yapabileceklerini açıkladı. Kurumlar neden olarak ise ülkenin borç yükünün altından kalkamamasını gösterdi.
Yunanistan’ın kredi notu Moody’s ve S&P de çöp statüsünün ilk seviyesinde bulunuyor.
*Bu yazı WSJ’de “Fitch Warns It May Push Greece's Ratings Into Junk Territory” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)