E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten not rüzgarı---

Fitch'ten not rüzgarı

Fitch'ten not rüzgarı
08 Eylül 2014 - 08:15 borsagundem.com

Fitch üç ülkenin notuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Fitch not verme rüzgarı estirdi. Fitch, Makedonya, Romanya, Suudi Arabistan ve ESM'nin notlarına ilişkin kararını açıkladı.

Fitch Ratings, Makedonya'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını 'durağan' görünümü ile 'BB+' olarak teyit etti. 
Fitch ayrıca Makedonya'nın kısa vadeli kredi notunu B ve ülke tavanı notunu BBB- olarak yineledi. 
Fitch not artırımının, Makedonya ekonomisinde 2013 yılında yüzde 3,1 olan büyümenin 2014 ilk çeyrekte yüzde 3,9'a çıkmasını yarattığı olumlu havanını teyidi olduğunu söyledi.

Fitch, Romanya'nın kredi notunu BBB- olarak teyit etti

Fitch Ratings, Romanya'nın kredi notlarını 'durağan' görünüm ile BB- olarak teyit etti. Fitch ayrıca ülke tavanı notunu BBB+, yabancı para cinsinden kısa vadeli notunu F3 olarak yineledi.

Fitch, Suudi Arabistan'ın kredi notunu AA olarak yineledi

Fitch Ratings, Suudi Arabistan'ın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını, durağan görünüm ile, AA olarak teyit etti. 
Fitch, Suudi Arabistan'ın ülke tavanı notunu AA+ ve yabancı para cinsinden kısa vadeli notunu F1+ olarak yineledi. 

Fitch, ESM'nin kredi notunu AAA olarak tekrarladı

Fitch Ratings, Euro Bölgesi'nin kalıcı kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) uzun vadeli kredi notunu 'durağan' görünüm ile AAA, kısa vadeli kredi notunu F1+ olarak teyit etti. Fitch, ESM'nin 18 Euro Bölgesi üyesi ülkeder aldığı güçlü desteğin verilen notlarla teyit edildiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)