E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch’ten Türkiye’ye hedging eleştirisi---

Fitch’ten Türkiye’ye hedging eleştirisi

Fitch’ten Türkiye’ye hedging eleştirisi
04 Kasım 2014 - 12:51 borsagundem.com

Fitch yöneticisi James Watson Büyüyen Pazarlarda Bankacılık Sistemi isimli oturumda yaptığı konuşmada Türkiye'deki hedging politikasını eleştirdi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fitch yöneticisi James Watson Büyüyen Pazarlarda Bankacılık Sistemi isimli oturumda yaptığı konuşmada Türkiye’deki hedging politikasının yanlış olduğunu belirtti.

Son beş yılda Türk özel sektörünün dövizdeki açık pozisyonunun 70 milyar dolardan 170 milyar dolara çıktığını belirten Watson, aynı süreçte Türk bankaların dış borçlarının 100 milyar dolar arttığını ve bu 100 milyar dolarlık borcun Türk özel sektörüne kredi olarak verildiğine dikkat çekti.

Bu tip bir hedging yapılanmasının sağlıklı olmadığını vurgulayan Watson,  Türkiye’deki hedging pozisyonlarının çok azının ihracatçılar tarafından üstlenildiğini ve Türkiye’deki hedging politikasının doğal bir hedging olmadığını belirtti.

Türk bankalarıyla olan görüşmelerinde edindiği bilgileri de konuşmasında paylaşan Watson, enerjiye bağlı şirketlerin devletten dolar fiyatının düşeceğine dair garanti aldıklarını ve bu bilgiye itibar ederek açık poz,syon açtıklarını ancak bu tip bir hedging metodunun sağlıklı olmadığını vurguladı.

Watson, konuşmasında Türk emlak sektöründe de riskli hedging metodunun uygulandığının altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)