E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Türkiye'ye krtitik not uyarısı---

Fitch'ten Türkiye'ye krtitik not uyarısı

Fitch'ten Türkiye'ye krtitik not uyarısı
10 Temmuz 2013 - 12:17 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yaşanan olaylarla ilgili Türkiye'yi uyararak, sosyal huzursuzluğun yaratacağı risklere dikkat çekti

Fitch Ratings, gelişmekte olan Avrupa için yayınladığı raporda, bu ülkelerde için kısa vadeli görünümün cansız olduğuna işaret ederker, raporda Türkiye'de Nisan ayı sonrasında başlayan hükümet karşıtı protestolarla ortaya çıkan sosyal huzursuzluğun yarattığı risklere işaret etti.
Diğer gelişmekte olan Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türkiye'nin ekonomisini canlandırmak için mali teşvik sağlama konusunda daha fazla hareket alanı olduğunun görüldüğünü belirten Fitch, ancak artan politik huzursuzluk ve kötüleşen piyasa güveninin Türkiye'nin manevra alanını sınırldığını vurguladı.
FED'in parasal genişlemeden çıkacağı beklentilerinin, hükümet karşıtı protestolar ile birleşmesinin Türkiye'nin ana kırılganlığı cari işlemler açığını yine ön plana çıkardığını belirten Fitch, Türk varlık fiyatlarının aşağı yönlü baskı altına girdiğine dikkat çekti.
Türkiye'nin kredi notunu Kasım 2012'de yatırım yapılabilir seviyeye çıkardıklarını ve yaşanan gerilimlerin BBB- notunun tolerans sınırları içinde olduğunu düşündüklerini belirten Fitch, ancak sosyal huzursuzluğun uzun sürmesi ve kötü yönetilmesi halinde turizmin kötüleşebileceğine, kısa vadeli sermaye çıkışlarının hızlanabileceğine, enflasyonun yükselebileceğine ve ekonomik büyümenin zarar görebileceğine dikkat çekerek, sosyal huzursuzluğun uzun süre devamının ülkenin kredi notunu potansiyel risk altına soktuğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uyarı10 Temmuz 2013 15:49

    aman çok da korktum. senin lafınla mı yaşıcaz iluminati

  • selman10 Temmuz 2013 15:30

    milleti çapulcu çapulcu olmayan diye 2 ye bölen iktidardan allah razı olsun insanlar birbirilerini tanıdı dayananışmanın ne olduğunu gördü.....taksimde ilk iftardaki gerçek müslümanları görmekden çok memnun oldum..... emevi saltanatı yıkılmıştır. tüm dümenci teşkilatı bitmek üzere selamınaleykümmmmmm

  • halkık benim10 Temmuz 2013 15:02

    yalan ın dolan ın samimiyetsizliğin unutulmaz durağı vaşi kapitalizm in yarattığı global ekonomi modeli dir 1990 yılından beri borsadayım benim gibi kaç kişi nin huzuru var.ilk iftar günü taksim deki vatandaşlar çok şeyi gösterdi

  • yurttaş10 Temmuz 2013 14:56

    bu devrim in sesidir mekke de peygamberimiz nasıl devrim yapmışsa buda onun ayak sesleridir.liberal faşizm kapital ekonomi dönemi kapanmıştır.

  • görünüyorrr10 Temmuz 2013 14:08

    fitch dediklerimizi yapın biz pusudayız diyor uyarı falan palavra nezaman biraz olaylar yatışsa küllense küle üfürüp duruyorlar fich işte

  • bir_alamet10 Temmuz 2013 13:20

    İyi olursa Hükümet'ten, kötü olursa dış güçler. %50 de bunu yiyor maalesef...afiyet olsun makarnacilara !!

  • nihat g10 Temmuz 2013 13:15

    hala geziyi yerden yere vuran yorumcular, başbakan asıp kesmese idi sizce döviz ve borsa kötü performans gösterir miydi? her konuşmasından sonra daha da dibe battık yalan mı? sorumlusu hala geziciler mi?

  • bir_alamet10 Temmuz 2013 12:56

    reel isimli yorumcu arkadas !! biz kina yakacagiz !! peki siz ne yakacaksin !! makarnacailar,komurculer sizi !!

  • Ugur10 Temmuz 2013 12:49

    Biz anlıyoruzda,anlamayan bir kaç çapulcu var !

  • Reel10 Temmuz 2013 12:33

    Bu haberleri okuyup geziciler kına yakabilirler. Vatan hainleri amaçlarına ulaşıyor.