E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFiyatlamalarda oynaklık artışı gündeme gelebilir---

Fiyatlamalarda oynaklık artışı gündeme gelebilir

Fiyatlamalarda oynaklık artışı gündeme gelebilir
04 Eylül 2020 - 08:53 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış bekleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,70 değer kaybıyla günü 1.076 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 12,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,30 ve holding endeksi yüzde
0,77 değer kaybettiği günde Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,56 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 2,76 ile elektrik olduğu görülüyor.

ABD'de ana endeksler tarafında Dow Jones endeksi, yüzde 2,78, S&P 500 endeksi yüzde 3,46 ve Nasdaq endeksi yüzde 4,96 düşü ile günü tamamladı. Özellikle, ABD'de açıklanan verilerin karmaşık bir görünüm sergilemesi ve teşvik paketine dair herhangi bir uzlaşı sağlanamaması endeksler üzerinde baskıyı bir miktar artırdığı görüldü.

Bugün, Yurtiçinde sakin veri trafiği takip edilirken, ABD'de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam (TDİ) veri seti yakından izlenecek. Veri ile birlikte açıklanacak olan İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar dataları takibimizde olacak. Veri ardından global piyasalarda finansal enstrümanlar fiyatlamalarında oynaklıkta artışlar gündeme gelebilir.

Yeni işlem günüde Asya seansında açık olan endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde azalan risk iştahı ile birlikte fiyatlama davranışları üzerinde baskının bir miktar arttığı izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi datası Ağustos ayında piyasa beklentisi altında aylık bazda % 0,86 ve yıllık bazda % 11,77 düzeyinde artış gösterdi.

TÜİK tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi datası Ağustos ayında bir önceki aya göre % 2,35 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 11,53 düzeyinde artış kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yatırımcılarla bir video konferans gerçekleştirdi. Yapılan sunumda, ikinci çeyrekte salgın nedeniyle hızla gerileyen iktisadi faaliyet Mayıs ayından bu yana güç kazandığı belirtildi. Normalleşme adımları ile birlikte ekonomik toparlanma başladığı belirtilirken, Enflasyonun orta vadede düşmesi bekleniyor.

ABD'de açıklanan ISM İmalat Dışı PMI verisi Ağustos ayında piyasa beklentisinin hafif altında 56,9 değerinde gerçekleşti.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı 3 aşı adayının son klinik aşamada olduğunu belirten Trump, "Aşı belki ekim sonundan önce dağıtılır. Bunu seçimler yaklaştığı için değil, insanların hayatını kurtarmak istediğimiz için yapacağız dedi. (Kaynak:Bloomberght)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata vardığını bildirdi.

ABD'nin Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) resmi olarak 6 Temmuz 2021'de çekileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlik konusunda bir video konferans görüşmesi yapıldığı ve görüşmede Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel meselelerin ve ikili ilişkilerin ele alındığı belirtildi. (Kaynak: VOA)

EPGİS: LPG otogazda 13 kuruşluk fiyat artışı yapılırken, bunun 10 kuruşu pompaya yansıtılacak. LPG otogazda litrede 10 kuruş pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış oldu. LPG otogazda litrede 3 kuruşluk fiyat artışı Eşel Mobil Sistemi gereği ÖTV'den karşılanacağı açıklandı. (Kaynak: Foreks Haber)

İşten çıkarma yasağı 17 Eylül 'den itibaren 2 ay daha uzatıldığı açıklandı. (Kaynak: Resmi Gazete)

Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

ABD istihdam verisi fiyatlamalarda etkili olacak

Piyasa dar bir bantta hisse bazlı hareketler ön planda

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)