E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFiyatlar artınca takılar da hafifledi!---

Fiyatlar artınca takılar da hafifledi!

Fiyatlar artınca takılar da hafifledi!
20 Mayıs 2012 - 08:13 borsagundem.com

Jival Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gençoğlu, 'Düğün takı setleri ise 70 gramdan 25-30 gramlara düştü” dedi

Altın fiyatlarındaki artışın takı tasarımlarını da etkilediğini söyleyen Jival Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gençoğlu, “Gösterişli ve ağır ürünlerin yerini, küçük ve hafif ürünler almaya başladı. Düğün takı setleri ise 70 gramdan 25-30 gramlara düştü” dedi
Altın fiyatlarındaki artışın sektörü ve tüketiciyi olumsuz etkilediğini söyleyen Jival Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gençoğlu, “Fiyatlar artınca takılar da hafifledi. Gösterişli ve ağır ürünlerin yerini, küçük ve hafif ürünler almaya başladı. Firmalar bu yolla altın takıları satın alınabilir hale getirmeye çalışıyor” dedi.
Bu nedenle düğün takı setlerinin 70 gramdan 25-30 gramlara düştüğünü belirten Gençoğlu, “İster istemez takılarda sadelik oluştu. 70 gram iken setlerin fiyatı 7 bin liraydı. Düğün seti koleksiyonları artık 25-30 gram aralığında. Gramajlar düşünce fiyatlar da 2 bin 500 - 3 bin TL’ye indi” diye konuştu.
‘37 yıldır sektördeyim’
Yatırımcıların proftöylerinde artık altın bulundurur olduğunu anlatan Gençoğlu, bu nedenle altın fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceğini, fiyatların 2013’te 2 bin dolarlar seviyesini göreceğini belirtti.
Tasarımda yeniliğe önem verdiklerini ifade eden Gençoğlu, “Sektörde 37 yıldır varım. 2006 yılında markalaşmanını gereğini hissetik ve Jival’i kurduk. Jival’i bugün kendi tasarımlarını üreten ilk beş marka arasında sokmayı başardık” dedi.
Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) işbirliği ile Jival Gelişim Akademisi’ni kurduklarını söyleyen Gençoğlu, “Bu akademide satış ekiplerine yönelik eğitimlerinin yanı sıra yurt genelinde kuyumcularda görevli personelin katılımına açık ücretsiz eğitimler düzenledik. Bu eğimler gelecekte de devam edecek” dedi.
‘Pırlanta pazarı 1.5 milyar dolarlık hacime ulaştı’
Kasım 2006 tarihinde sektöre adım attıklarını söyleyen Naim Gençoğlu, altın ürünlerin yanı sıra ilk olarak 2008 yılında Jival markasıyla pırlantaya girdiklerini belirtti.
Aynı yıl mağazacılık çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Gençoğlu, şöyle devam etti:
“2000’li yıllara kadar sektör ehil olmayan ellerdeydi. Pırlantanın o yıllarda 250 milyon dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Ardından markalaşma başladı ve tüketicinin pırlantaya duyduğu güven arttı. Bugün ticaret hacim 1.5 milyar dolara ulaştı. Artık düğünlere ve takı törenlerine girdi.”
‘20 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz’
Jival’in eski Hint dilinde şeffaflık, berraklık anlamına geldiğini kaydeden Naim Gençoğlu, şu bilgileri verdi:
“Şu anda beş mağazaya ulaştık. Ayrıca 1700 satış noktasıyla çalışıyoruz. Özellikle doğru lokasyonlarda olmayı tercih ediyoruz. Alışveriş merkezi mağazacılığına yöneleceğiz. Önümüzdeki iki yıl içinde 20 mağazaya ulaşmayı istiyoruz. Teknolojik yeniliklerin bir devamı olarak elektronik ticarete de ağırlık vermeye başladık.”

Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)