E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFOMC öncesi bekleyiş---

FOMC öncesi bekleyiş

FOMC öncesi bekleyiş
21 Şubat 2023 - 08:12 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Dün ABD borsalarının Başkanlar günü nedeniyle kapalı olduğu bir günü geride bıraktık. Bu hafta geçen hafta olduğu gibi ABD tarafından gündemin yoğun olduğu bir hafta olacak. Açıklanacak olan FOMC tutanakları, ABD ekonomisinin 2023 yılında, istihdam, perakende satış, sanayi üretimi ve konut verilerinin beklenenden daha iyi geldiğini, ancak son ÜFE ve TÜFE verilerinin beklenenden daha fazla gelmesi nedeniyle önemini koruyor.

Euro bölgesinde ise ECB Yönetim Kurulu üyesi Schnabel’in piyasanın enflasyon risklerini “küçümsüyor” olabileceği endişesini dile getirdiği ortamda Fransa MB Başkanı Villeroy ise güvercin bir tutum ortaya koyarak “faizler hali hazırda nötr oranı net şekilde geçti” ifadelerini kullanmıştı. Piyasa hali hazırda ECB mevduat faizinin Eylül’de yüzde 3,60 olacağını fiyatlıyor, Cuma günü bu oran yüzde 3,75 olarak fiyatlanıyordu. Euro bölgesinde özellikle enerji fiyatlarının hafiflemesi ve mevsim koşullarının iyi seyrediyor olması enflasyon tarafında bir rahatlamaya ve güvercin bir tavır tutunulmasını beraberinde getirmişti.

Asya piyasalarında FOMC tutanakları öncesinde daha fazla şahin Fed beklentisi ile negatif görünüm sürüyor. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik endeksi geçen hafta dokunduğu 529,30 seviyesinden %0.34 düşüş göstererek haftanın en düşük seviyelerini test etti.  Japonya Nikkei endeksi  %0,01 gibi sınırlı bir artış yaşarken Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi %0,52 düştü. Çin’in hisse senedi endeksleri Hong Kong’un Hang Seng Endeksi ise  %0,1 daha düşük negatif seyirde açıldı.

Fed tutanakları öncesi doların güçlenmesi ile Brent petrolde değer kaybı yaşanıyor. Brent ham petrolü bu sabah itibariyle%0,87 düşüşle varil başına 83,18 dolara geriledi. ABD West Texas Intermediate ham petrolü (WTI), ise %1,02 artarak 77,12 dolara yükseldi.

Ekonomi gündeminde yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında öncü satın alma yöneticileri endeksi(PMI) verileri ve ZEW endeksi bulunuyor.

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

 

Asya borsaları karıştı

 

En fazla para girişi olan hisseler 20/02/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)