E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFon yöneticisinden %67'lik düşüş yorumu---

Fon yöneticisinden %67'lik düşüş yorumu

Fon yöneticisinden %67'lik düşüş yorumu
05 Şubat 2020 - 10:35 borsagundem.com

Hisse senetlerinde %67’lik düşüş saçma gözükse de John Hussman'a göre benzer durum 2000 ve 2007’de oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok risk ile beraber borsalarda sallantılar olmasına rağmen boğa piyasası delicesine dayanıklı olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Bunun en son kanıtı, hem Dow Jones Endüstriyel Ortalama (DJIA) % 1,44 hem de S&P 500 endeksi (SPX) %  1,50 artarak rallisine devam etti.

Hussman Stratejik Danışmanlık şirketinin arkasındaki isim olan John Hussman’a göre ise durum farklı. Piyasalar aşağı yönlü hareket etmeye hazırlanıyor.

Hussman müşterilerine yaptığı açıklamada; S&P 500 endeksindeki değerinin üstünde aşırı değerlenmiş hisselerin 2/3’ü piyasada değer kaybedecek yorumunu yaptı.

Bu tahminin akıl almaz olduğunun farkında olduğunu belirten Hussman 2000-2002 ve 2007-2009 tarihleri arasındaki çöküşlerde benzer tahminler yaptığını söylerek borsalardaki Fiyat Kazanç Oranı (F/K) işaret etti.

Fiyat Kazanç Oranı (F/K) baz alındığında ABD S&P 500 endeksi yakın tarih ile kıyaslandığında hisse fiyatlarının kazançları azalmış durumda.  Uzmanlara göre S&P 500’ün fiyat kazanç oranı 2000 ve 2007 seviyelerinin bile altında.

Bank of America’nın analisti Savita Subramanian'in CNBC kanalına yaptığı açıklamada borsadaki fiyat kazanç oranlarının 1986’dan beri en yüksek seviyesini olan 1,8 olduğunu belirtti. Genel kural, 1'in üzerindeki fiyat kazanç oranının (F/K) bir hisse senedinin veya piyasanın aşırı değerlendiği anlamına geliyor. Fikir, hisselerin zaman içindeki büyüme beklentisine göre ucuz mu pahalı mı olduğunu gösterir. Bu oran, hisse senedi fiyatlarının düşmesi veya kazançların beklenenden çok daha hızlı büyümesi gerektiğini ortaya çıkarır.

Tesla hisseleri rekora giderken balon uyarıları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)