E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFord Otosan yeni ticari araç üretecek---

Ford Otosan yeni ticari araç üretecek

Ford Otosan yeni ticari araç üretecek
31 Ocak 2011 - 08:29 borsagundem.com

FORD Otosan, kriz sonrasında yeni Transit için aldığı 630 milyon dolarlık rekor yatırım kararının ardından, Gölcük'te 3'üncü model için düğmeye bastı

GEÇTİĞİMİZ yıl 3 yıla yayılacak 630 milyon dolarlık (950 milyon lira) yeni Transit yatırımıyla Türkiye’de kriz sonrası gerçekleşen en büyük yatırıma imza atan Ford Otosan’dan yeni bir süpriz daha geldi. Yeni Transit yatırımıyla yetinmeyen şirket, yeni bir hafif ticari araç projesini de Türkiye’de üretmek için yatırım teşviği aldı. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, yeni projenin Gölcük’te üretilen Transit ve Transit Connect’in dışında 3’üncü bir model olacağını belirterek, “Alınan 368 milyon liralık yatırım teşviği yeni ticari araç yatırımının sadece bir kısmını oluşturuyor. Toplam yatırım daha fazla olacak. Ama henüz Yönetim Kurulu kararı çıkmadığından araçla ilgili daha fazla detay veremiyoruz” açıklamasını yaptı.
İki ayrı teşvik alındı
Ford Otosan’dan dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “11 Ekim 2010 tarihinde Yönetim Kurulumuz yeni Transit üretimi için 485 milyon Euro (950 milyon lira) yatırım harcaması yapılmasını onaylamıştı ve yine aynı tarihte özel durum açıklamasını kamu aydınlatma platformuna göndermiştik. Söz konusu yeni Transit üretimi yatırımı için 976 milyon lira sabit yatırım tutarında yatırım teşvik belgesi alınmıştır. Ayrıca detaylı fizibilite çalışmaları devam eden yeni bir ticari araç projesi için de 368 milyon TL sabit yatırım tutarında yatırım teşvik belgesi alınmıştır.”
Minicargo’ya rakip olabilir
Ford Otosan’ın yeni hafif ticari araç projesiyle ilgili detay verilmezken modelin Koç Holding’in bir başka şirketi olan Tofaş’ın Fiat, Peugeot ve Citroen için ürettiği küçük boyutlu hafif ticari Minicargo’ya rakip bir model olabileceği belirtiliyor. Ford Otosan uzun zamandır bu proje için çalışıyordu.
3 milyar dolar yatıracak
12 yılda Türkiye’ye 1.8 milyar dolarlık yatırım yapan Ford Otosan, yeni Transit ve yeni hafif ticari araç projesiyle bu rakamı 2.7 milyar doların üstüne çıkaracak. Yeni ticari modelin toplam yatırımıyla birlikte bu rakamın 3 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)