E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, Almanya ve İngiltere'den İran'a kınama---

Fransa, Almanya ve İngiltere'den İran'a kınama

Fransa, Almanya ve İngiltere'den İran'a kınama
10 Eylül 2024 - 18:37 borsagundem.com

Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'ın Rusya'ya balistik füze ihracatını kınadı

Fransa, Almanya ve İngiltere’nin, İran'ın Rusya’ya balistik füze ihracatını şiddetle kınadığı bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Rusya ve İran arasındaki silah alışverişine ilişkin ortak yazılı açıklama yayımladı.

İran’ın ihracatı ve Rusya’nın İran balistik füzelerini satın almasının şiddetle kınandığı açıklamada, İran’a yönelik yeni yaptırım sinyalleri verildi.

Açıklamada, İran’ın Ukrayna’ya karşı savaşan Rusya’ya askeri desteğini arttırdığı ve bunun Ukrayna halkının acılarının derinleşmesine yol açacağı belirtildi.

"DAHA ÖNCE DE UYARDIK"

"İran ve Rusya’nın kışkırttığı gerilimin Avrupa güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğu" kaydedilen açıklamada, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın İran’ı Rusya’ya yönelik askeri ihracatları konusunda daha önce uyardığı hatırlatıldı.

Açıklamada, İran’ın Rusya’ya balistik füze ihracatı yaptığının doğrulandığı ve üç ülkenin İran ile ikili hava hizmetleri anlaşmalarını feshetmek için harekete geçeceği ifade edildi.

İran’ın balistik füze programında ve bu füzelerin Rusya’ya transferinde yer alan kişi ve kuruluşların belirlenmesi için çalışmalar yürütüleceği belirtilen açıklamada, İran ulusal hava yolu şirketi Iran Air’ın da yeni yaptırımlar kapsamına alınacağı aktarıldı.

Kremlin'den Haniye'nin ölümüne ilişkin kınama mesajıKremlin'den Haniye'nin ölümüne ilişkin kınama mesajı

 

TBMM'den ABD Kongresi'ne Netanyahu kınamasıTBMM'den ABD Kongresi'ne Netanyahu kınaması

 

AB ve NATO'dan, Trump'a yönelik saldırıya kınama AB ve NATO'dan, Trump'a yönelik saldırıya kınama

 

 Biden: Herkes Trump'a yönelik saldırıyı kınamalı Biden: Herkes Trump'a yönelik saldırıyı kınamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahtekarlar11 Eylül 2024 13:51

    Ulan kefere tohumları siz Ukrayna ya uçak, füze, tank, top verirken iyi, başkası Rusya ya silah satarken kötü. Aynısını Türkiye ye Kıbrıs barış harekatı sırasında ve sonrasında silah ambargosu uygulayarak yapmamış mı idi BATI.... Bunlar çağdaşlık, medeniyet adı altında sadece kendi çıkarlarını görüyor, dünyanın diğer taraflarına kan kusturuyor köpekten aşağı yaratıklar...

  • Mutsuz hayat 11 Eylül 2024 10:12

    Onlar ukraynaya İsraile balistik olsun olmasın her türlü silah satıp insanların katledilmesine sebeb olurken iyi başkası yapınca mı kötü iki yüzlü çıkarcı sömürgeci zihniyet avrupa

  • xyz10 Eylül 2024 21:46

    Kendileri verince oluyor kendilerine altın madalya takıyorlar.Konu kendinden başkaları olunca hep birlikte hareket ederek böyle hareket ediyorlar.