E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFransa borsası sert düşüşte---

Fransa borsası sert düşüşte

Fransa borsası sert düşüşte
10 Haziran 2024 - 11:34 borsagundem.com

AP seçimlerinde aşırı sağın yükselişi tüm dünyada dikkatleri çekti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un parlamentoyu feshetmesinin ardından Fransa borsasında yer alan şirketlerin paylarında büyük değer kayıpları yaşanıyor.

Avrupa Parlamentosu seçimlerine aşırı sağın yükselişi damga vurdu. Gelişme, Avrupa piyasalarında da yankılandı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Fransa'da CAC 40 endeksi bu sabah itibariyle yüzde 2,4 düştü. Bu, 6 Temmuz 2023'ten beri en büyük düşüş olarak kayda geçti. Borsadaki düşüş bankalar öncülüğünde gerçekleşti. BNP Paribas yüzde 8, Societe Generale yüzde 6, Vinci yüzde 6, Credit Agricole yüzde 4 ile en büyük düşüşü kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ülkesinde aşırı sağın açık farkla ilk sırada çıkması üzerine parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Fransa'da AP seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi yüzde 31,50’lik oranla ve açık ara farkla ilk sırayı alırken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 15,2'lik oranla ikinci oldu.

JPMorgan Varlık Yönetimi'nde Küresel Piyasa Stratejisti olan Vincent Juvyns, "Sürpriz erken seçim kararı belirsizliğe neden oldu. Fransa yüksek bütçe açığı nedeniye bu ay sonunda AB prosedürüyle de karşı karşıya kalabilir. Fransa'da riskli varlıklara yönelik iştahın azalmasını bekliyorum" değerlendirmesini yaptı.

Seçimler sonrası ortak para birimi euro da değer kaybetti.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni pozitif bölgeye geçti

 

Wall Street’te bir günde 2 büyük sınav

 

Dev borsa rallisini kaçıran yatırımcılar nasıl bir yol izlemeli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)