E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa için büyüme tahminleri aşağı çekildi---

Fransa için büyüme tahminleri aşağı çekildi

Fransa için büyüme tahminleri aşağı çekildi
14 Ağustos 2014 - 08:51 borsagundem.com

Fransa Maliye Bakanı 2014 ve 2015 için büyüme tahminlerini düşürdü

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, 2014 yılı için büyüme tahminini düşürdü ve bütçe açığı hedefinin yakalanamayacağını duyurdu. 
Fransa'da 2. çeyrekte GSYH büyüme rakamının beklentilerin altında kalmasının ardından açıklama yapan Sapin, 2014 yılı için daha önce ortaya konan yüzde 1 büyüme tahminini yüzde 0,5'e ve 2015 için büyüme tahminini yüzde 1,7'den 1,0'e indirdi. 
Fransa'nın bu yıl için belirlenen GSYH'nın yüzde 3,8'i seviyesinde bütçe açığı oluşması hedefinin de yakalanabilir olmadığını ifade eden Sapin, bütçe açığı/GSYH oranını bu yıl yüzde 4'ün üzerinde gerçekleşeceğini öngördü.  Fransa'nın açık azaltım hızını ekonomik ortama göre ayarlamaya gitmesi gerektiğini ifade eden Sapin, 2015yılı bütçe açığı hedefi konusunda yorum yapmadı. Sapin, tüm Euro Bölgesi'nde düşük büyüme ve düşük enflasyon ortamının yaşandığına işaret ederek Avrupa'nın para politikasını ayarlamasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)