E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy tarih verdi: 17 Ekim---

Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy tarih verdi: 17 Ekim

Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy tarih verdi: 17 Ekim
07 Ekim 2024 - 06:47 borsagundem.com

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin 17 Ekim tarihinde yapılacak olan toplantıda faiz oranlarını düşürebileceğini ifade etti

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın 17 Ekim'de faiz oranlarını muhtemelen düşüreceğini söyledi.

İtalya'da yayınlanan La Repubblica gazetesine konuşan Villeroy, ekonomik büyümenin zayıf olduğuna ve bunun da enflasyonun %2'lik hedefin altında kalma riskini arttırdığına işaret ederek Ekim toplantısında faiz indirilmesi olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.

Villeroy, La Repubblica'nın bu ay bir faiz indirimii olup olmayacağı sorusuna "Evet, büyük olasılıkla" yanıtını verdi.

Demecinde, "Gelecek yıl sürdürülebilir bir şekilde %2 enflasyonda olursak ve Avrupa'da büyüme görünümü hala zayıfsa, para politikamızın kısıtlayıcı kalması ve faiz oranlarımızın nötr faiz oranının üzerinde olması için herhangi bir neden kalmayacaktır" ifadelerini de kullanan Villeroy, nötr faiz oranını piyasaların %2 civarında gördüğünü ve ECB'nin 25 baz puanlık indirimlerle hareket etme uygulamasını sürdürmesi halinde, bu yıl iki ve 2025'te dört olmak üzere o zamana kadar altı indirim daha yapılacağını öngördü.

''REHAVETE KAPILMAMAK GEREKLİ''

Petrol fiyatları geçen hafta Orta Doğu'daki çalkantılar nedeniyle yükselirken Villeroy, ECB'nin geçici olmaları ve temel fiyatları etkilememeleri koşuluyla bu tür şokları görmezden gelme eğiliminde olduğunu söyledi. Villeroy, "Enflasyona karşı kazanılan zafer görünürde, ancak bu rehavete kapılmak ve önceden belirlenmiş bir rotada gevşemek için bir neden değil" diye konuştu.

Hazine, yarın altın tahvili satışı yapacakHazine, yarın altın tahvili satışı yapacak

 

Yılbaşından bu yana hangi hisse ne kadar kazandırdı?Yılbaşından bu yana hangi hisse ne kadar kazandırdı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)