E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFransa'da büyüme düşük kalacak---

Fransa'da büyüme düşük kalacak

Fransa'da büyüme düşük kalacak
04 Nisan 2014 - 08:04 borsagundem.com

Fransa'da büyüme yılın ilk yarısında Euro Bölgesi'nin gerisinde kalacak

Fransa Ulusal İstatistik Ajansı (Insee) tarafından ortaya konan tahminler, Fransa'da ekonomik büyümenin yılın ilk yarısında ılımlı olmaya devam edeceğini ve Euro Bölgesi geneli için öngörülen büyümenin altında kalacağını ortaya koydu. 
Insee yaptığı açıklamada, iş dünyası güven göstergelerinin uzun vadeli ortalamaların altında kalmaya devam ettiğini ve bunun dinamik bir talebin olmamasını yansıttığını belirtti. İşsizlik oranını yüzde 10,2 gibi yüksek bir seviyede istikrar kazandığına işaret eden Insee,"Fransa'da ekonomik aktivitede ilerleme yılın ilk yarısında ılımlı olmaya devam edecek. Genel olarak baktığımızda Fransa'nın ekonomik büyümesi Euro Bölgesi ortalamasının gerisinde kalacak" değerlendirmesinde bulundu.
Insee, Fransa'da GSYH'nın ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 yavaşlamasını, yılın ikinci çeyreğinde ise yüzde 0,3'e toparlanmasını beklediğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)