E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da halk hastaneleri yağmalamaya başladı---

Fransa'da halk hastaneleri yağmalamaya başladı

Fransa'da halk hastaneleri yağmalamaya başladı
21 Mart 2020 - 16:05 borsagundem.com

Korona virüs salgınında panik halindeki insanlar, hastane depolarında sağlık personeli için ayrılan maskeler çalınırken duvarlarda asılı olan dezenfektanları sökerek sağlıkçıları tehlikeye atıyorlar.

Tüm dünyayı etkisi altına korona virüs, bazı ülkelerde salgından öte bir hal almaya başladı. Market stoklarının bitirilmesi, tuvalet kağıdı için birbirine döven insan görüntülerinden sonra üzücü bir haber de Fransa’dan geldi.

Montpellier Üniversitesi Hastanesindeki bir depodan sağlık personeli için ayrılan 10 binden fazla tıbbi maske çalındı. Bu da yetmezmiş gibi hastalarla temas eden sağlıkçılar için hastane duvarlarına asılan dezenfektanlar söküldü.

Çoğu hastanede aynı sorun var
Bu durum sadece bir hastanede de yaşanmıyor. Périgueux Hastanesi de son zamanlarda yaşanan maske ve hidroalkolik jel hırsızlığının kurbanı oldu. Paris'te bulunan Necker Hastanesinden de yaklaşık 4 bin maske çalındı. Bicêtre, Bichat, Bretonneau ve La Pitié-Salpêtrière hastanelerinde ise düzinelerce maske kutusu kayboldu.

Toplamda, mart ayının başında, 8 binden fazla maske ve bin 200 şişe hidroalkolik jel, Assistance Publique-Hôpitaux de Paris'e (AP-HP) bağımlı hastanelerde çalınırken, Şubat sonunda Le Journal de Saône-et- Loire, Hôtel-Dieu du Creusot hastanesinden 3 bin maske çalındı.

Doktorlardan çağrı: Son malzemelerimiz de çalındı
Fransa’da yayın yapan Le Fıgaro'nun haberine göre nadir ve pahalı hale gelen bu temel koruyucu malzeme için açıklama yapan hastane yönetimleri ellerinde kısıtlı kalan maske ve jeller konusunda uyarıda bulundu. Hastanelerin bazılarında kendilerini üç gün idare edecek kadar malzeme olduğu duyurusu yapılırken bazılarının ellerindeki son malzemeler de çalındı. (Yeni Şafak)

46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu

Fenerbahçe'den şok korona açıklaması

Fransızlar korona virüs ilacını ulusal çapta test edecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhsin tuti22 Mart 2020 11:49

    Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar,,,Avrupada kimse yemek öncesi sonrası elini yıkamaz,tuvaletde kimse su ile taharet yapmaz,ancak kağıt ile siler.Açıkçası Avrupa pistir,,bir de AB ye özeniyoruz.Bunlarda hastalık olmasında kimde olsun.Türkiyede hastalık varsa,dışarıdan bulaşmıştır.

  • tarık22 Mart 2020 09:11

    orayı burayı bombalamayı bılıyorsunuz surıyede bınlerce coluk cocuk olurken ızledınız tadın sımdı olum korkusunu bakalım nasılmıs bırbırınızı yıyın

  • yorumcu21 Mart 2020 22:31

    beter olsunlar türke hakaret ederken bir kere daha düşünün

  • Vb21 Mart 2020 22:21

    çıkarları tehlikeye girdiğinde medeni görüntünün altındaki egoist-narsist-bencil  vahşi ortaya çıkar

  • Numan21 Mart 2020 18:36

    Fransız halkı pistir kendine dokundurtmaz,en vahşi topluluktur

  • MAĞDUR21 Mart 2020 17:26

    Bi suriyeliler kadar olamadiniz be medeniyetsiz,medeniyetciler. Siz ancak artniyetli olabilirsiniz. Cezayirdeki katliyamlariniz utmadik.

  • Türkoğlutürk 22 Mart 2020 09:02

    Belediye başkanı top dağıtırken izdiham oldu. Hatta bir takunyalı ufacık çocuğun topunu zorla aldı. Unutmadık.

  • yorumsuz...21 Mart 2020 17:25

    bu gidişle bizimde sonumuz pek parlak değil. Bakarmısınız İBB kandil simidi dağıtıyor, insanlar dip dibe kuyrukta. hey allahım sen büyüksün...

  • ŞAŞKİN.21 Mart 2020 16:53

    AFKAN,LİBYA,YEMEN,İRAK,MİYANMAR,FİSTİN,UYGUR,SURİYELİ MAZLUMLARİNAHİ YETTİ !!

  • Uyan21 Mart 2020 16:47

    Medeniyet diyarına bak içler acisi

  • bir yorum.21 Mart 2020 16:43

    işte görün modern batının halini bunlar bu refahı doğunun kaynaklarını sömürmelerinden elde etmişlerdir. İşte bir virüsle nasıl birbirlerini yemeye başladılar. Bu eğer açlık çekseler birbirlerini gerçekten yerler 

  • Türkoğlutürk 22 Mart 2020 09:03

    Biz tokken yiyoruz. Hastalık çıktı i. Melih unutuldu. Malatya'daki köprü, istanbulda ki binlerce oto sümenaltı.

  • Ali günaydın 21 Mart 2020 16:39

    Pis fransızlar önce g...ünüzü yıkayın

  • Avut22 Mart 2020 11:53

    Kusura bakma da bizimkiler de pek temiz değil. Onlar yine bolca banyo yapıyor. Bizim insanımız ucuz, sığ eleştirilerle kendini avutmaya çalışır. Atı alan Üsküdarı geçmiş 100-200 sene önce

  • Pumper hakkı22 Mart 2020 10:57

    Fransız kız bulsan d.tünü yıka demezsin ikiyüzlü çulluk seni