E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'daki ders kitabında yer alan skandal ifadelere sert tepki---

Fransa'daki ders kitabında yer alan skandal ifadelere sert tepki

Fransa'daki ders kitabında yer alan skandal ifadelere sert tepki
06 Eylül 2020 - 20:06 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Fransa’da okutulacak lise son sınıf tarih-coğrafya ders kitabında terör örgütü PKK/YPG’nin bölücü ideolojisine yer verilmesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa’da okutulacak lise son sınıf tarih-coğrafya ders kitabında terör örgütü PKK/YPG’nin bölücü ideolojisine yer verilmesi hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

"Fransa’da liselerde okutulmak üzere bir yayınevi tarafından hazırlandığı anlaşılan ders kitabında, Kürtlerle ilgili olarak PKK/YPG terör örgütünün bölücü ideolojisi doğrultusunda ifadelere yer verildiği görülmektedir." ifadelerini kullanan Aksoy, Fransa'nın yürüttüğü resmi politikanın bir sonucu olan bu terör propagandasının, Başkanlık saraylarında terör örgütünün sözde temsilcilerini ağırlayanlardan alınan cesaretle yapıldığının aşikar olduğunu kaydetti.

Aksoy, Fransa'nın, dış politika tercihlerini hemen her konuda Türkiye karşıtlığı üzerine inşa etmesi ve bu yapılırken, tarihi gerçekler ile hukukun çarpıtılmasına teşebbüs edilmesinin endişe verici olduğunu vurguladı.

"Fransız makamları, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz terörle mücadele harekatlarımızı işgal girişimi olarak nitelemişlerdi. Bu asılsız ithamların arkasında, terör devleti kurma planlarına Barış Pınarı Harekatımızla vurduğumuz darbeden kaynaklanan derin hayal kırıklığı yatmaktadır." ifadesini kullanan Aksoy, Fransa’nın Türkiye’nin ulusal güvenliğine karşı hayati bir tehdit oluşturan terör örgütüne destek olma ve PKK/YPG ile Suriyeli Kürtleri bir tutma hatasında ısrar etmesine ilişkin geçmişte yapılan açıklamalardaki görüşlerin ve uyarıların geçerliliğini koruduğunu aktardı.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Muhteris siyasetçi ve yöneticilerin gelecek nesilleri nefretle zehirleyerek sorumsuzluklarını daha da derinleştirmeleri insanlık adına endişe vericidir. İdeolojik dogmaların ve siyasi menfaatlerin ders kitaplarında bu denli çarpıtılarak sunulması gelecek kuşaklar için ciddi tehlike oluşturmaktadır. Eğitim alanındaki bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz."

Fransa'da lise yardımcı tarih kitabında terör örgütü YPG/PKK propagandası yapıldı

Fransa'da lise son sınıfta tarih dersleri için hazırlanan bir yardımcı ders kitabında terör örgütü YPG/PKK’nın anlatıldığı bölüm yer aldı.

Fransa Eğitim Bakanlığının müfredatında olmayan ancak 2020-2021 eğitim yılı için yardımcı kitap olarak hazırlanan eğitim materyalinde terör örgütü YPG/PKK'nın anlatıldığı iki sayfa bulunuyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Belin Yayınevi tarafından basılan yardımcı ders kitabı, ülkedeki tüm okullarda öğrencilere okutulmayacak ancak tarih dersini veren öğretmenler inisiyatif kullanarak bu kitabı okutma imkanına sahip.

Söz konusu kitapta "Devleti olmayan ulus: Kürtler" başlıklı bölümde “Kürtler dünyada devleti olmayan en büyük ulus" ifadesi yer alıyor. Kitapta terör örgütü PKK'nın geçmişi ile ilgili kronolojik bilgiler kullanılıyor ayrıca Peşmerge hakkında bilgiler de bulunuyor. Kitapta YPG'yi simgeleyen paçavralar ve silahlı üniformalı teröristlerin fotoğrafı da yer alıyor.

Fransa, AB'yi Türkiye'ye yaptırım için zorlamaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Eylül 2020 22:42

    Bizlerde fransanın geçmişte cezair Türkiye, tunus, şuan afrika da nasıl milyonlarca masum insanı nasıl katledip dinlerini dillerini değiştirip kaynaklarına nasıl çöktüklerine okullarımızda öğretelim ki bunları iyi tanısınlar.bunlar her dönemin azılı katil ve kanla beslenen vampirleri dir.

  • Vatandaş07 Eylül 2020 08:41

    Öğretince ne olacak. Bu ülkeler ile her alanda yarışacak bir eğitim sistemi kurmak varken nefret tohumu ekmenin anlamı var mı

  • Lale07 Eylül 2020 01:57

    Putin'in rusyasi çok masum da dostum diyorsun? Abd çok mu temiz de dostum trump diyorsun? İşine gelince zalime dostum diyip, işine gelince düşmanına zalim dersen kim inanır münafık olmadığına? Cecenleriy kıyıma uğratan rusya dost da, cezayirlileri kirima uğratan Fransızlar mı katil?

  • ALİMCAN06 Eylül 2020 22:00

    Fransa artık perde gerisinde değil açık açık ülkemize devam ediyor. Sömürüldüğünü hala anlamayan cahil, ukele kesim sıfır RENAULT, CİTROEN VE PEUGEOT almaya devam ediyor. Allahını, kitabını, vatanını seven varsa lütfen daha az düşmanlık eden başaka ülkelerin mesala japonya, güney kore, italya vs. nin arabalarını alsın.

  • Vatandaş07 Eylül 2020 08:38

    O ülkeye kızalım ürünlerini almayalım öbür ülkeye kızalım gitmeyelim düşüncesiyle bir yere gidemeyiz. Biz niye güçlü değiliz bu ülkeler bize saldırıyor onu sorgulamak lazım

  • Cahil07 Eylül 2020 02:07

    Renault'nun yerli üretim araçları da var. Fransa'ya kızıp, Türkleri ıssız bırakacaksın

  • Nedim06 Eylül 2020 21:33

    Bunların uçak gemisini batıralım ki ezilen Müslüman ve mazlum  milletler sevince boğalım!  İçerideki kahpeler kahrından gebersin.

  • Yatırımcı07 Eylül 2020 08:39

    Bence de sonra viyanaya yürüyelim. Orayı da alalım. Mısır ı işgal edelim. Bizim niye uçak gemimiz yok diye sorgulayan yok.

  • Cahik06 Eylül 2020 22:34

    Onlar da nükleer bomba atsın Ankara'ya

  • AHMET ÖZBİR06 Eylül 2020 21:16

    REİS'im emrini iletin M.E.B.'na FRANSIZLARIN İPLİĞİNİ ÇIKARSIN PAZARA, nefret ettirsin Müslüman Türk'e, bizimle uğraşmak neymiş GÖSTERSİN FRANSIZ KEFEREYE.

  • BORSACI06 Eylül 2020 20:24

    bizde ders kitaplarında fransanın tarihinde yedigi haltları koymalıyız ipi pazara çıksın .

  • Cahil06 Eylül 2020 22:13

    Türklere Fransız tarihi mi okutucan? Emperyalist misin?