E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFransız markalarından vazgeçmiyoruz---

Fransız markalarından vazgeçmiyoruz

Fransız markalarından vazgeçmiyoruz
17 Ocak 2012 - 20:32 borsagundem.com

Türkler Fransız ürünlerini boykot ederken Renault 140 bin 827 adette ulaştığını ve yüzde 16.3 oranında pazar payına ulaştı

Renault Grubu, 2011 yılında dünya çapında yüzde 3.6'lık artışla 2 milyon 722 bin 62 araç sattığını, Türkiye'de Renault ve Dacia markaları ile grubun, satış hacminin yüzde 23 oranında artışla 140 bin 827 adette ulaştığını ve yüzde 16.3 oranında pazar payı elde ettiğini bildirdi. Renault'dan yapılan yazılı açıklamada, grubun Avrupa dışında satışlarının yüzde 19,2 yükseldiği ve bu oranın toplam satışların yüzde 43'ünü oluşturduğu belirtildi.
2011 yılında küresel piyasaların yüzde 5,3 oranında büyüme gösterdiği, bu büyümenin yüzde 40 Rusya, yüzde 13 Türkiye ve yüzde 10 Latin Amerika olmak üzere uluslararası piyasalar aracılığıyla gerçekleştiği belirtildi.
SATIŞLARIN DÜŞTÜĞÜ PAZARLAR PORTEKİZ, İSPANYA, İTALYA, İNGİLTERE, FRANSA
Avrupa'da ise Hollanda'nın yüzde 16, Almanya'nın yüzde 9, Avusturya'nın yüzde 9 ve Belçika-Lüksemburg'un yüzde 5'lik büyüme ile yükselen piyasalar arasında yer aldığı, buna karşın Portekiz'in yüzde 30, İspanya'nın yüzde 17, İtalya'nın yüzde 10, Birleşik Krallığın yüzde 2 ve Fransa'nın yüzde 1,3'lük düşüşle Avrupa'da düşüş gösteren piyasalardan olduğu belirtildi.
Renault markası satışlarının 2010 yılı ile karşılaştırıldığında 2011 yılı sonunda yüzde 6,8 artış gösterdiği ve 2 milyon 260 bin 694 adetlik satışla markanın grup satışlarının yüzde 83’üne ulaştığı belirtildi. Dacia marka araç satışlarının ise yüzde 1.8'lik oranda hafif düşüş gösterdiği, bunun da başlıca nedeninin, Japonya’daki tsunaminin yarattığı tedarik kısıtlamaları olduğu vurgulandı. Renault Samsung Motors marka satışlarının ise yüzde 27’lik bir oranla 118 bin 135 adede düştüğü açıklandı.
AVRUPA DIŞINDAKİ SATIŞLARI YÜZDE 19,2 ARTTI
Grubun, Fransa dahil Avrupa bölgesinde yüzde 10'un üzerindeki pazar payını koruduğu, Avrupa dışında ise satışların yüzde 19,2 oranında arttığı, böylece grup satışlarının yüzde 43’üne ulaştığı, bu oranın 2010 yılında yüzde 37 düzeyinde olduğu bildirildi. Renault Grubu'nun en çok satış yaptığı ilk 10 pazarda Brezilya, Rusya, Türkiye, Arjantin ve İran'ın öne çıkan ülkeler olduğu, bu kapsamda Brezilya'nın bir sıra yükselişle grubun iki numaralı pazarı olduğu, Rusya'nın beş sıra yükselişle dördüncü, Türkiye'nin iki sıra yükselişle beşinci, Arjantin'in üç sıra yükselişle sekizinci, İran'ın ise üç sıra yükselişle grubun 10'uncu pazarı olduğu açıklandı. Euromed Bölgesi'nde ise satışların yüzde 13,2 oranında arttığı, bu kapsamda Türkiye’de Renault ve Dacia markaları ile grubun satış hacmini yüzde 23 oranında artırarak 140 bin 827 adede ulaştırdığı ve yüzde 16.3 oranında pazar payı gerçekleştirdiği belirtildi. Türkiye'nin, özellikle Renault Fluence ve Symbol’ün başarısı ile Renault Grubu'nun beşinci büyük pazarı konumunda olduğu, Euromed Bölgesi’nde ise hafif ticari araç sıralamasında birinci, hafif ticari araç sıralamasında, Fransa’nın ardından ikinci sırada yer aldığı açıklandı.
2012'DE KÜRESEL PAZARLARDA YÜZDE 4 BÜYÜME, AVRUPA'DA YÜZDE 3 DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Renault Grubu, 2012 yılı satış tahminlerini açıklarken, küresel pazarın 2012 yılında yüzde 4 oranında büyümesinin beklendiğini belirtti. Bu kapsamda grubun Avrupa dışında güçlü pazarlarda büyümeye devem edeceği, yüzde 3 oranında bir düşüş yaşanacağı tahmin edilen Avrupa pazarlarındaki konumunu pekiştireceği (Fransa’da düşüş yüzde 7) ve mali hedeflerin korunacağı kaydedildi. Satış ve Pazarlama & Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölgesi Başkanı Jérôme Stoll, belirsiz bir iktisadi ve mali ortamda Renault Grubu'nun, 2012 yılında güçlü konumunu koruyacak özelliklere sahip olduğu ve bu yıl hem Avrupa, hem de uluslararası pazarlarda büyük bir ürün tanıtımı gerçekleştirerek, dokuz yeni modelini tanıtacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek17 Ocak 2012 23:37

    simdi herkes almis arabalari madem oyle devlet iptal etsin fabrikalari firmalari yahu adamlar ticaret yapiyorlar.bizde orda yapiyoruz bu kadar cahil olmayalim lutfen o kadar insan bu sirketlerde ekmek yiyor ailesini gecindiriyor.yok efendim illaki millet yerli arabaya binmek istiyorsa EL ARABASINA BINSIN yakittanda tasarruf eder

  • xyz17 Ocak 2012 21:14

    reno satmak da almak da en vatanseverliktir türkiye'de.