E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFransızlar Türkiye'yi istedi---

Fransızlar Türkiye'yi istedi

Fransızlar Türkiye'yi istedi
07 Temmuz 2012 - 13:00 borsagundem.com

Siyasetteki bahar havası etkisini çabuk gösterdi...

Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarının BT ortağı Atos: 2020 Olimpiyat’ları Türkiye’de düzenlensin
İngiltere'nin başkenti Londra'da 27 Temmuz'da başlayacak 2012 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için geri sayım başladı.
7 gün boyunca 26 spor dalında yaklaşık 10 bin 500 sporcunun yarışacağı etkinliğe 200 bin akreditasyon yapıldı. 70 bin gönüllünün çalışacağı ve 2 milyardan fazla insanın ise TV'den canlı izleyeceği yarışların tüm veri akışını sağlamak Fransız Atos şirketine emanet. Yaklaşık 2 yıldır Londra Olimpiyatları'nın altyapısı için hummalı çalışan Atos Grubu, etkinlik süresince teknik sorun yaşanmaması için olimpiyatların tüm IT altyapısını 200 bin saat boyunca test etti. Olimpiyat süreci boyunca Atos'un 3.500 teknoloji uzmanı bu altyapıyı yönetmiş olacak. 
2020'NİN ADRESİ TÜRKİYE OLSUN
Tüm dünyada olimpiyat ve paralimpik oyunlarının bilgi teknolojileri (BT) ortağı olan Atos da bu konudaki son hazırlıklarını tamamlıyor. Atos Türkiye CEO'su Orhan Akbulut, şirketin Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile yapmış olduğu bu sözleşmenin, spor alanında bilişim konusunda yapılmış en büyük kontrat olma özelliğine sahip olduğunu belirtiyor. Kontrat, son olarak Rusya'da düzenlenecek 2014 Soçi Kış Olimpiyatları ve 2016'da Brezilya'da yapılacak Rio Yaz Olimpiyatları'nı da içine alacak şekilde genişletilmiş durumda. 
Orhan Akbulut ayrıca, yeni olimpiyat şehirleri belli oldukça bu kontratların uzatılması yönünde beklentileri olduğunu da vurguluyor. 2020'de olimpiyatların adresinin Türkiye olarak belirlenmesi konusunda umut taşıdıklarını belirten Akbulut, "Böyle bir durumda BT partneri olarak en büyük rol Atos Türkiye'ye düşecektir. Ayrıca gelecek sene Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları'nın da IT partneri olarak devreye girebiliriz." diye konuştu. (ZAMAN)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)