E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFukuşima boşaltılıyor!---

Fukuşima boşaltılıyor!

Fukuşima boşaltılıyor!
23 Nisan 2011 - 01:15 borsagundem.com

Nükleer tehditle mücadeleye devam eden hükümet, ülkede meydana gelen hasar için 4 trilyon yen (yaklaşık 73 milyar lira) bütçe hazırladı

Hükümet, afet bölgelerinin yeniden inşasının maliyetinin 25 trilyon yen’i (463 milyar lira) bulabileceğini belirtti. Japonya Başbakanı Naoto Kan, 100 bin kişiye ev olanağı sağlanacağını ve Mayıs ayı sonuna kadar geçici 30 bin konutun inşasının biteceğini açıkladı.

Nükleer santrale 20 kilometreden fazla yaklaşılması yasaklanırken, 50 kilometrelik alanda bulunan evler de bir ay içinde boşaltılacak. Hükümet sözcüsü Yukio Edano, kararın uluslararası kurumlardan gelen radyasyon seviyesinin yükselediği uyarıları nedeniyle alındığını söyledi. Santralin çevresinde yaşayanlar, alabildikleri kadar eşyayla evlerini terk etti. Evlerini boşaltmak zorunda kalanlar için inşa edilen konutların da Mayıs ayı sonuna kadar bitirileceği belirtildi. Santralde yüksek radyasyona maruz kalarak çalışan 245 kişinin uykusuzluk ve su kaybına bağlı yüksek tansiyon, kalp ritmi bozukluğu ve depresyon gibi hastalıklara yakalandığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)