E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli---

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli
26 Eylül 2024 - 15:09 borsagundem.com

Uzmanlar, seçim belirsizliğine rağmen borsalarda ralli olasılığını yüksek görüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ AHBERLER SERVİSİ

Fundstrat, seçim belirsizliği dönemi yaklaşırken bile Aralık ayında güçlü bir borsa rallisine işaret eden 3 katalizör olduğunu öne sürüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Fundstrat'tan Tom Lee'ye göre yatırımcılar 'hedefte kalmalı’ ve hisse senetlerine yıl sonuna doğru sahip olmalı.

3 neden

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Lee, paylaştığı notta, Kasım ayındaki Başkanlık seçimleri etrafındaki belirsizliğe rağmen borsanın yılı güçlü bir şekilde tamamlamasını beklediğini söylüyor ve bu öngörüsünü üç nedene bağlıyor. Lee, “Mesaj, hedefte kalmak ve ateş etmek için hala gücünün olduğunu bilmektir” diyor.

Lee, bu ‘ateş gücü'nü, FINRA (Finansal Endüstri Düzenleme Kurumu - Financial Industry Regulatory Authority) marj borcunun Ağustos ayında 797 milyar dolara gerilemesi ve Ekim 2021'deki 936 milyar dolarlık zirvesinin çok altında kalması gerçeğiyle ilişkilendiriyor.

Marj borcu

FINRA marj borcu, yatırımcıların hisse senedi satın almak için aldığı kredi (borç) miktarını ölçüyor. Marj borcunda belirgin bir artış, borsada volatilitenin ve düşüş olasılığının arttığına işaret ediyor.

Göstergenin borsa piyasasıyla birlikte korele şekilde yükselme ve düşme geçmişi bulunuyor ve Lee'ye göre marj seviyelerinde hala yukarı yönlü hareket için yer var; bu da hisse senedi fiyatlarının daha fazla kazanç görebileceğini gösteriyor. Lee, “Marj borcu gerçekten devredene kadar zirve seviyeleri görmüş sayılmayız” diyor.

Lee'ye göre, marj borcundaki potansiyel artış, Fed'in ılımlı hale gelmesiyle örtüşüyor ve bu da hisse senedi fiyatları için bir destek anlamına geliyor. Lee, rakamları analiz ediyor ve 1971'den bu yana, ekonominin hala güçlü olduğu dönemde, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla S&P 500'ün güçlü bir performans gösterdiğini bulguluyor.

Fed ve 'iniş yok’ senaryosu

Lee, Fed'in faiz oranlarını düşürmesinin ekonomide ‘iniş yok’ senaryosu ile örtüştüğü yedi örnek olduğunu öne sürüyor ve üç aylık ve altı aylık vadeli hisse senedi piyasası getirilerinin sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 13 ortalama getiri ile yüzde 100 kazanma oranına sahip olduğunu aktarıyor.

Bu, hisse senetlerinin yıl sonuna kadar rekor seviyelere ulaşmaya devam etmesi için iyiye işaret anlamına geliyor. Lee, “Fed ile savaşmayın” diye ekliyor.

Tarihsel rehberlik

Son olarak Lee, S&P 500'ün yılın ilk yarısında yüzde 10'luk bir artıştan sonra yılın ikinci yarısında güçlü kazançlar sağlama eğiliminde olduğunun altını çiziyor.

S&P 500, 2024'ün ilk yarısında yüzde 14 oranında yükselerek bu göstergeyi devreye sokmuş durumda. Veriler, 1950'den bu yana S&P 500'ün bu koşullar altında ortalama yüzde 9,8'lik bir ikinci yarı kazancı ve yüzde 83'lük bir doğruluk oranı sağladığını gösteriyor. Lee, “Tek düşüş yılları Volcker'in 'şahin' yıllarıydı. Ancak şimdi Fed ılımlı” diye ekliyor.

Geleceği bilmek borsada kazandırır mı?Geleceği bilmek borsada kazandırır mı?

 

Borsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyorBorsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyor

 

İniş yok senaryosu borsalar için riskliİniş yok senaryosu borsalar için riskli

 

Borsada al sinyaliBorsada al sinyali

 

Borsa yatırımcıları için doğru zaman şimdiBorsa yatırımcıları için doğru zaman şimdi

 

ABD borsalarında iki sektörde çöküş riskiABD borsalarında iki sektörde çöküş riski

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ26 Eylül 2024 15:33

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)