E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsalar haftalarca sürecek bir ralliye hazırlanıyor---

Fundstrat: Borsalar haftalarca sürecek bir ralliye hazırlanıyor

Fundstrat: Borsalar haftalarca sürecek bir ralliye hazırlanıyor
17 Eylül 2024 - 11:11 borsagundem.com

ABD’de uzmanlar, faiz indirimlerinin borsaları nasıl etkileyeceğine odaklanmış durumda.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fundstrat'tan Tom Lee, “Fed'in faiz oranlarını düşürmesinin ardından hisse senetlerinin haftalar sürecek bir yükselişe geçmesi için hazır olun” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Fundstrat'ın araştırma başkanı Tom Lee'ye göre, Çarşamba günü Fed'in faiz oranlarıyla ilgili önemli kararının açıklanmasının ardından hisse senedi piyasası haftalar sürecek bir yükselişin eşiğine gelecek.

Bir iki haftalık yükseliş trendi

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Wall Street’in yükseliş eğilimine sahip en prestijli hisse senedi stratejistlerinden Tom Lee, Salı ve Çarşamba günü bir sonraki faiz oranı hamlelerini görüşmek üzere bir araya gelecek Fed yetkililerinin yaklaşan politika toplantısına işaret ediyor.

Piyasalar, Fed'in dört yıldan uzun bir süredir ilk kez 25 veya 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasını bekliyor. Lee, “Hikayede olumlu destekler var. Fed’in faiz indirimine gideceğini biliyoruz. Enflasyon verileri destekleyici, iş gücü piyasasının ise biraz daha desteğe ihtiyacı var. Bence bu piyasalara biraz güven verecek. Sanırım o toplantının ardından belki bir veya iki hafta kadar yükseliş eğiliminde olacağız” diyor.

Faiz indiriminin büyüklüğü önemli değil

Wall Street, özellikle ekonominin daha sıkı finansal koşullardan kaynaklanan bir zayıflık göstermesiyle birlikte aylardır faiz indirimlerini bekliyor. Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre büyüme güçlü kalırken iş piyasası istikrarlı bir şekilde yavaşladı ve yeni işe alımlar geçen yılın Temmuz ayındaki seviyelerine göre yüzde 3,7 oranında düştü.

CME FedWatch aracına göre piyasalar, Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını yarım puan düşürmesi ihtimalini yüzde 61 olarak fiyatlıyor. Ancak Lee, Fed yetkililerinin piyasalara daha fazla indirim yapılacağına dair güvence verdiği sürece, faiz indiriminin büyüklüğünden bağımsız olarak hisse senetlerinin yükseleceğini söylüyor.

Durgunluk endişeleri yersiz

Lee, Fed'in devasa bir faiz oranı hamlesi yapması durumunda ortaya çıkabilecek durgunluk endişelerine atıfta bulunarak, “Bence 25 veya 50'nin hem şahin hem de ılımlı etkileri var. Bence nihayetinde Başkan Powell'ın, bunun nötre doğru geri döndüğümüzden emin oldukları bir döngünün başlangıcı olduğu izlenimini verip vermeyeceği önemli. Yapacakları her hamle aslında oldukça ılımlı” diyor.

Ancak durgunluk görünümü belirsizliğini koruyor. New York Fed ekonomistleri, ekonominin gelecek yılın Ağustos ayına kadar düşüşe geçme olasılığının yüzde 62’yle geçen ay fiyatlanan oranlardan biraz daha yüksek olduğunu öngörüyor.

Lee, “FOMC üyelerinin bu sürecin uzadığı ve ardından sert bir iniş konusunda endişeler olduğu görülürse, piyasanın olumsuz olarak gördükleri her şeyi görebileceğini düşünüyorum. Ancak bu sürecin de olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum” diye ekliyor.

Güçlü bir 2025

Geçtiğimiz yıl hisse senetleri için öngörülerinde haklı çıkan Lee, aynı zamanda borsalarda güçlü bir 2025 yılı öngörüyor. Lee, başkanlık seçiminden sonra oynaklığın yumuşamasının hisse senetlerine bir başka güçlü yıl için zemin sağlayacağını, özellikle de Fed'in faiz oranlarını düşürmesi ve her iki başkan adayının ekonomi politikalarının yapıcı görünmesinin ralliye destek olacağını ifade ediyor.

Lee, “Gelecek 12 ay boyunca yatırımcıların oldukça kendinden emin olması gerektiğini düşünüyorum. Bence şu anda türbülans olabilir ama sonrasında her şey oldukça iyi görünüyor” şeklinde konuşuyor.

Faiz indirimi borsayı batıracak mı çıkaracak mı?Faiz indirimi borsayı batıracak mı çıkaracak mı?

 

Yatırımcılar eylül ayında borsadan vazgeçmemeliYatırımcılar eylül ayında borsadan vazgeçmemeli

 

Borsadaki toparlanmanın adı rotasyonBorsadaki toparlanmanın adı rotasyon

 

Borsalar boğaların geceleri uykusunu kaçırıyorBorsalar boğaların geceleri uykusunu kaçırıyor

 

Barclays: Trump’ın kazanması borsaların aleyhineBarclays: Trump’ın kazanması borsaların aleyhine

 

Küçük ölçekli hisse senetleri ataktaKüçük ölçekli hisse senetleri atakta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gılları şifa saçan yobaz beçet 17 Eylül 2024 14:11

    bu gıl boyatan domuz bağcı yobazların cirit attığı ortamda borsadan ralli beklemek hayal ötesi.adamlar kan ve kinle beslendikleri ortada heran kinlerini kusuyorlar.enteresan tipler.borsaya para yatırmak mı bırrrrrr aman ha.

  • dr.sallaso17 Eylül 2024 11:25

    muazzam bi ralli olcak .hheehehhehe aşşaaa doru tabi .hhehehhehehehe .güven çok öenmli auhauhau oda bizde yok ehehhehehhe altın ve arsaya devam gümüşde labilir.

  • bokio kokio 17 Eylül 2024 12:32

    hödüpa domuz bağcılar piyasaya çıkmış .yazık ülke ne halde hala borsadan ralli falan komedisi.hödüpa domuz bağcı herifin derdi ne bizim derdimiz ne .