E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacak---

Fundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacak

Fundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacak
01 Ağustos 2024 - 11:10 borsagundem.com

Fundstrat hisse senetlerinde yüzde 5’lik bir sıçrama bekliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de piyasaların beklediği Fed faiz kararı açıklandı. Fundstrat’tan Tom Lee, beklentiler doğrultusunda gelen karar sonrası hisse senetlerinde kısa vadede belirgin yükseliş beklediğini söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Fundstrat, Fed'in bu haftaki faiz kararının ardından hisse senetlerinin sadece 5 gün içinde yüzde 5 oranında yükseleceğini belirtiyor.

Borsalar yükselişe hazırlanıyor

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fundstrat’tan Tom Lee’nin paylaştığı not, hisse senedi piyasasının gelecek hafta yüzde 5 oranında yükselmeye hazırlandığına işaret ediyor.

Araştırma şirketi, Çarşamba günü Fed'in FOMC toplantısını takip eden beş gün içinde S&P 500'de patlayıcı bir yükseliş beklediğini ifade ediyor. Fed, dün gerçekleştirdiği Temmuz ayı FOMC toplantısında beklentilere uygun hareket ederek faiz oranlarını düşürmedi ancak beklentilere uygun şekilde Eylül ayında bir faiz indiriminin neredeyse kesin olduğuna da işaret etmedi.

Fed'in Eylül ayında en az 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığının yüksek olması Fundstrat’ın temel varsayımı olarak öne çıkıyor. Tom Lee, “Tahvil piyasaları bu ihtimali zaten yüzde 100 olasılıkla fiyatlamış durumda” diyor.

Notta, “Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapmasının neredeyse kesin olması, özellikle Nasdaq 100'ün son haftalarda neredeyse yüzde 10'luk bir düzeltme yaşadığı göz önüne alındığında, hisse senetleri için bir ralli başlatmalı. Genel olarak, ralli için doğru anın geldiğine inanıyoruz” deniliyor.

Geçmiş örnekler

Lee'nin Fed toplantısı sonrası güçlü bir ralliye olan güveni, son Fed toplantılarının hisse senetlerinde büyük bir ralli başlatmış olmasına da dayanıyor. Geride kalan iki yılda, hisse senetleri Fed FOMC toplantısına doğru düşüşteyken toplantı sonrasındaki 5 gün içinde yüzde 5,5'e kadarlık bir kazanç elde ediyor.

Lee, “Bunlar önemli kazanımlar; bu S&P 500'ün gelecek hafta 200-300 puan kazanabileceği anlamına geliyor. Bizim görüşümüze göre bu çok ikna edici” diyor.

Konut piyasası için gerekli

Fundstrat’a göre, 25 baz puanlık bir faiz oranı indirimi çok fazla görünmese de, bunun ABD konut piyasası başta olmak üzere küresel anlamda da ekonomik etkileri bulunuyor. Lee, “Fed’in faiz indiriminin mantıklı olmasının bazı somut nedenleri şunlar: 30 yıllık ipotek oranları belirsizlik nedeniyle 10 yıllıklara göre aşırı spread'e sahip. Spread 270 baz puandan 170 baz puana 50 yıllık ortalama düşebilir, düşmeli de” diye yazıyor.

Lee, Fed'in faiz oranı indirimlerinin ne kadar küçük olursa olsun, konut, dayanıklı mallar ve otomobil piyasalarındaki devam eden yavaşlamayı hafifletmeye yardımcı olacağını de ekliyor.

S&P 500'de yüzde 5'lik bir yükseliş, endeksin yeni rekor seviyelere fırlayacağı ve son birkaç haftadır yaşadığı yüzde 5'lik düşüşü tamamen ortadan kaldıracağı anlamına geliyor.

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Fundstrat: Borsalar 3 katına çıkacakFundstrat: Borsalar 3 katına çıkacak

 

Bank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcıBank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcı

 

Ed Yardeni: Borsada rallinin ikinci ayağı başlıyorEd Yardeni: Borsada rallinin ikinci ayağı başlıyor

 

Boğa rallisi için kritik uyarıBoğa rallisi için kritik uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)