E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor---

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor
26 Temmuz 2024 - 10:45 borsagundem.com

Fundstrat, küçük ölçekli hisse senetlerinin Ağustos ayında belirgin bir yükseliş göstereceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fundstrat'tan Tom Lee'ye göre piyasanın en küçük hisseleri Ağustos ayında yüzde 15 oranında artacak.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, teknoloji sektörünün çöküşüyle ​​birlikte, yaz aylarını daha küçük hisseler ele geçiriyor. Bu, ABD borsalarında ‘büyük rotasyon’un başladığı şeklinde yorumlanıyor.

Tarihsel veriler yükselişi doğruluyor

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Fundstrat'tan Tom Lee, “Tarihsel verilerin rehberliğine göre, küçük sermayeli Russell 2000 Endeksi’nin, Ağustos ayı boyunca yüzde 15 veya daha fazla kazanç elde etmesi muhtemel” diyor.

Endeks, Temmuz ayı boyunca zaten dik kazançlar elde etti ve Perşembe günü aylık bazda kazancı yüzde 10’u geçti. Lee, piyasanın yaklaşan faiz oranı indirimlerine olan güveninin küçük sermayeli hisse senetlerindeki ralliyi yönlendirmeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Bu firmaların daha fazla borç riski bulunuyor ve bu nedenle daha düşük borçlanma maliyetlerinden en çok onların faydalanması bekleniyor. Sürekli yüksek faiz oranları, Russell 2000'ın son yıllardaki düşük performansının nedeni olarak gösteriliyor.

Lee, küçük sermayeli endeksin keskin ve sürdürülemez bir artıştan ziyade kademeli bir yükseliş gördüğünün de altının çizilmesi gerektiğini belirtiyor ve Russell 2000'ın son 11 günün 10'unda yüzde 1'lik bir kazanç elde ettiğini ekliyor. Lee,  “1979'dan beri ayı piyasasında olunduğu her dönemde 11 günün 10’unda yükseliş yaşadığı 9 örneğin ardından hepsinde yükseliş devam ediyor.  Yükseliş hem bir aylık, hem üç aylık, hem altı aylık hem de 12 aylık periyotlarda sürüyor ve 12 aylık ortalama yüzde 40 kazandırıyor” diyor.

Ağustos ayı vurgusu

Lee daha önce rallinin Ağustos ayında başlayarak yaklaşık 10 hafta süreceğini ve yükselişin sonunda yüzde 40'a ulaşacağını öngörmüştü. Şimdi tahmininde daha da spesifik hale geliyor ve Ağustos ayını özellikle öne çıkan bir dönem olarak vurguluyor.

Lee, “Ağustos ayı için, küçük sermayeli şirketler yüzde 15'ten bile fazlasını yapabilir çünkü çok dramatik bir şekilde düşük performans gösterdiler. Sadece son iki haftada görülen hareket türü, küçük sermayeli şirketler için oldukça önemli bir ilerlemenin başlangıcına işaret ediyor” şeklinde konuşuyor.

Başkanlık seçimi

Lee, faiz oranlarının düşürülmesinin yanı sıra, Russell 2000'ın yükselişini körükleyen bir diğer faktörün de yaklaşan seçim beklentileri olduğunu ifade ediyor.

Bahis piyasaları Donald Trump'ın başkanlığını işaret ederken yatırımcılar muhtemelen küçük sermayeli şirketler tarafından cezbediliyor. Lee, “Trump’ın muhtemelen politikaları arasında düzenlemeden arındırma, birleşme ve satın almaları ve bölgesel bankaların sayısını artırma yer alıyor ve bunlar küçük sermayeli şirketlerin lehine gelişmeler” diyor.

Yapay zeka çılgınlığı diniyor

Lee, yapay zeka çılgınlığının azalmasıyla birlikte küçük sermayeli hisse senetlerindeki yükselişin, yatırımcıların büyük sermayeli şirketlerden uzaklaştığını da gösterdiğini söylüyor. Çarşamba günü, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 yüzde 3,6 oranında düşüşle 2022'den bu yana en kötü gününü yaşadı.

Yapay zeka anlatısı uzun vadede bozulmadan kalırken serbest nakit akışına veya fiyat-kazanç oranına odaklanan yatırımcılar küçük sermayeli şirketleri daha çekici bulacaklarını söylüyor. Ancak Lee'nin iyimserliğini herkes paylaşmıyor. Russell 2000'ın yükselişine rağmen, Wall Street'teki bazı isimler, küçük sermayeli şirketlerin zayıf kazançları, gelirleri ve kar marjları göz önüne alındığında, rallinin dayanıklılığından şüphe ediyor.

Barclays, faiz indirimlerinin sektör üzerindeki etkisini sorguluyor ve küçük sermayeli şirketlerin para politikası ilk gevşemeye başladığında tarihsel olarak düşüşe geçtiğini belirtiyor.

Bank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecekBank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecek

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Küçük ölçekli hisse senetleri toparlanmaya hazırKüçük ölçekli hisse senetleri toparlanmaya hazır

 

Küçük ölçekli hisse senetlerinde yüksek volatiliteKüçük ölçekli hisse senetlerinde yüksek volatilite

 

Jeremy Siegel: Yatırımcılar küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmeliJeremy Siegel: Yatırımcılar küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmeli

 

Bank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcıBank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)