E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Yatırımcılar borsada temkinli olmalı---

Fundstrat: Yatırımcılar borsada temkinli olmalı

Fundstrat: Yatırımcılar borsada temkinli olmalı
20 Eylül 2024 - 10:05 borsagundem.com

ABD’de seçim belirsizliğinin hisse senedi piyasalarında volatiliteyi yükseltebileceğinden endişe ediliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fundstrat'tan Tom Lee, “Yatırımcılar, seçim belirsizliği yaklaşırken faiz indiriminin ardından hisse senetlerine girmekten çekinmeliler” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, önde gelen borsa boğası Tom Lee, Fed'in faiz oranlarını düşürmesinin ardından uzun zamandır büyük bir yükseliş çağrısında bulunuyordu. Ancak Çarşamba günü büyük bir 50 baz puanlık indirimden sonra Lee, Kasım seçimleri öncesinde temkinli hissettiğini söylüyor.

Çok fazla belirsizlik var

Insider’dan Kelly Cloonan’ın haberine göre, Fundstrat Global Advisors'ın kurucu ortağı ve araştırma başkanı Tom Lee, “Bu Fed indirim döngüsünün hisse senedi piyasalarının gelecek bir ay veya üç ay içinde gerçekten güçlü olması için zemin hazırladığını düşünüyorum” diyor.

Lee, “Ancak hisse senetlerinin şu andan seçim gününe kadar ne yapacağı konusunda hala çok fazla belirsizlik olduğunu görüyorum. Bu yüzden yatırımcıların yatırım yapması noktasında biraz çekingenim” diye ekliyor.

Fed'in politika toplantısına giden günlerde Lee, faiz indiriminin hisse senetlerini haftalarca sürecek bir yükselişe hazırlayacağını, daha fazla faiz indiriminin ufukta olduğuna ve yumuşak iniş senaryosunun masada olduğunda dair daha fazla güvenin de etkisiyle destekleneceğini söylemişti. Lee, Fed’in gelecekte faiz indirimlerinin muhtemel olduğunu söylemesinin, 25 veya 50 baz puanlık bir indirimden bağımsız olarak borsada zaten gerçekleşeceğini de belirtmişti.

Seçim belirsizliği ve yüksek volatilite

Bugün ise Lee, seçime kadar oynaklık olacağını kabul ediyor ancak sonrasında güçlü bir yıl için borsaların sakinleşeceğini söylüyor. Lee, S&P 500'ün 2030'a kadar üç katına çıkarak 15.000 puana ulaşabileceği tahminleriyle hisse senetleri konusunda yıllardır iyimser bir tavır sergiliyor.

Diğer analistler de başkanlık seçimleriyle ilişkili piyasa oynaklığını kabul ediyor. SoFi'den Liz Young Thomas da, “Oynaklık genellikle Kasım ayındaki seçimlerden önce Ekim ortasında zirveye ulaşıyor ve ardından sonuç belli olduktan sonra hisse senetleri rahatlama rallisi yaşıyor” diyor.

Sanayi, finans ve küçük sermayeli şirketler

Seçimle ilgili oynaklık yaklaşırken Lee, sanayi, finans ve küçük sermayeli şirketler gibi alanlardaki döngüsel hisse senetlerine yatırım yapmayı öneriyor.

Özellikle küçük sermayeli şirketlerin faiz indirimlerinden ve Lee'nin ‘ekonomiye döngüsel bir destek' olarak adlandırdığı şeyden faydalanacağı ve bunun da ipotek, otomobil kredisi ve kredi kartı gibi tüketici maliyetlerinde bir düşüşe yol açacağı öngörülüyor.

Lee, “Bunların hepsi küçük sermayeli şirketler için büyük destek rüzgarları” diyor.

New York borsası New York borsası "ralliyle" kapandı

 

Wall Street’in en azılı boğası borsalardan ne bekliyor?Wall Street’in en azılı boğası borsalardan ne bekliyor?

 

Faiz indirimi borsaları zirvedeyken nasıl etkiliyor?Faiz indirimi borsaları zirvedeyken nasıl etkiliyor?

 

UBS'ten yapay zekâ yorumu: Borsada artışa liderlik edebilir!UBS'ten yapay zekâ yorumu: Borsada artışa liderlik edebilir!

 

Faiz indirimleri sonrası borsalar ne yapacak?Faiz indirimleri sonrası borsalar ne yapacak?

 

JPMorgan: Yatırımcılar düşük borsa getirilerine hazırlıklı olmalıJPMorgan: Yatırımcılar düşük borsa getirilerine hazırlıklı olmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)