E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Yatırımcılar devam eden düşüşü satın almalı---

Fundstrat: Yatırımcılar devam eden düşüşü satın almalı

Fundstrat: Yatırımcılar devam eden düşüşü satın almalı
05 Ağustos 2024 - 11:38 borsagundem.com

ABD borsalarında düşüş derinleşse de uzmanlar bunun alım fırsatı olduğu görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fundstrat, “Yatırımcılar hisse senetlerindeki devam eden düşüşü neden satın almalı” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD hisse senedi piyasalarında değer kaybı sürüyor. Yatırımcılar ise bunun alım fırsatı olup olmadığını merak ediyor.

Satışlar sınırlı kalacak

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fundstrat’ın araştırma başkanı Tom Lee'ye göre, piyasa daha fazla yükselişin yolda olduğuna dair birkaç işaret verirken yatırımcıların hisse senetlerindeki düşüşü satın almaları için en uygun zamana giriliyor.

Daha önce S&P 500'ün on yılın sonuna kadar neredeyse üç katına çıkabileceğini öngören aşırı iyimser analistlerin başında gelen Tom Lee, devam eden teknoloji odaklı hisse senedi satışının aslında bir satın alma fırsatı olduğunu söylüyor. Piyasadaki son enkaz göz önüne alındığında, bu cesur bir kısa vadeli çağrı olabilir. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100, hayal kırıklığı yaratan kazanç raporları ve çip sektöründeki oynaklık arasında sadece iki günde yaklaşık yüzde 5 değer kaybetmiş durumda.

Lee, satışın muhtemelen başkanlık seçimlerini çevreleyen belirsizlik, devam eden jeopolitik gerginlikler ve durgunluk konusundaki devam eden endişeler gibi bir dizi faktörün bir araya gelmesiyle tetiklendiğini söylüyor. Ancak şirketin strateji başkanı Mark Newton'a göre satışların nihayetinde sınırlı kalacağına dair işaretler bulunuyor.

Newton, “Genel olarak, Perşembe günkü fiyat hareketine ‘eğilimi değiştirdiği’ veya ‘eğilimi kırdığı’ şeklinde çok fazla itibar etmem benim için hala zor ve yükseliş eğilimi bozulmadan kalıyor” diyor ve S&P 500 için 5.390 puanlık teknik destek seviyesine dikkat çekiyor. Newton, “Teknolojinin de dip yaptığına bahse girmeye hazırım ve bu geri çekilmenin ardından çok olumsuz olamam” diye ekliyor.

Lee ayrıca, yatırımcıların olası bir durgunluk riski nedeniyle paniğe kapılmalarının aksine, piyasaların muhtemelen ‘normal bir geri çekilme’ yaşadığına dair dört neden sıralıyor.

Hisse senetlerinin önünde bir dizi katalizör var

Merkez bankacılarının son politika toplantılarını takip eden haftalarda faiz indirimleri konusunda daha fazla rehberlik sunmaları bekleniyor. Lee, Fed yetkililerinin yakında bir faiz indirimi geleceğine dair ipucu vermesi durumunda bunun piyasaları daha olumlu bir yöne kaydırabileceğini söylüyor.

Bu arada Temmuz ayı enflasyon okuması 11 Ağustos'ta yayınlanacak. Soğuyan enflasyon faiz indirimlerine olan güveni artırabilir ve bu da hisse senetlerini canlandırabilir. Lee, “Bu muhtemelen 'Fed hata yapıyor' korkularını yatıştıracak” diye ekliyor.

Piyasalar bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarının izleyeceği yol konusunda oldukça iyimser hissediyor. CME Fedwatch aracına göre, yatırımcılar Fed'in Eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağını ve merkez bankası yetkililerinin yıl sonuna kadar faizleri 100 ila 125 baz puan düşürebileceğini kesin olarak fiyatlamış durumda.

Teknik sinyaller aşağı yönlü hareketin sınırlı olduğunu gösteriyor

Newton, küçük ölçekli hisse senetleri gibi piyasanın zayıf performans gösteren alanlarının zirveye ulaştığına dair çok fazla kanıt olmadığını söylüyor. Bu arada, yatırımcıların Fed faiz indirimlerini beklemesiyle Hazine tahvil getirilerinin son aylarda düştüğünü ve bunun hisse senetleri için genellikle yükseliş eğilimi olduğunu ekliyor.

Newton, “Bu nedenle, düşüşleri satın almaya çalışmak teknik olarak mantıklı” diyor ve küçük ölçekli hisse senetlerinin son düşüşlerinden sonra ‘kesinlikle çekici’ göründüğünü belirtiyor.

Fed faiz indirimleri piyasada bir dönüm noktası olacak

Bunun nedeni, faiz indirimlerinin birçok sektörde borçlanma maliyetlerini azaltması. Lee, ayarlanabilir faizli ipotekler ve otomobil kredileri gibi belirli borç türlerinin kısa vadeli faiz oranlarıyla finanse edildiğini, yani bu sektörlerin faiz indirimlerinden ‘olumlu etkileneceğini’ söylüyor.

Küçük sermayeli hisse senetleri yükseliş sinyalleri veriyor

Russell 2000, Temmuz ayında 30 aylık zirve seviyesine ulaştı; bu, son 45 yılda yalnızca dokuz kez gerçekleşen bir olay. Lee, her durumda endeksin üç ay sonra daha yüksek seyrettiğinin altını çiziyor.

Lee, “Endeks ayrıca küçük hareketler kaydediyor; son 12 işlem gününün 11'inde yüzde 1'den az kazanç veya kayıp yaşıyor. Bu, son 45 yılda yalnızca 10 kez görülen bir durum ve her durumda endeks 6 ay sonra daha yüksek seyrediyor” diyor.

Fundstrat, şu anda Wall Street firmaları arasında en iyimser olanların başında geliyor. Lee, son dönemde görülen bir dizi olumlu sinyalin ardından, küçük ölçekli hisse senetlerinde yüzde 40'lık bir artış çağrısında bulunmuştu.

Fundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacakFundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacak

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Küresel borsalar ABD resesyon riskiyle düşüyorKüresel borsalar ABD resesyon riskiyle düşüyor

 

Wall Street borsalarını aniden düşüren neydi?Wall Street borsalarını aniden düşüren neydi?

 

Ekonomik veriler ve borsa ilişkisi tersine mi dönüyor?Ekonomik veriler ve borsa ilişkisi tersine mi dönüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)