E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbolda bomba gelişme---

Futbolda bomba gelişme

Futbolda bomba gelişme
05 Şubat 2012 - 14:41 borsagundem.com

Şenes Erzik, 'İstanbul'daki kongreye 1.5 ay kaldı. Belirsizlik UEFA'nın canını sıkıyor. Kongre risk altında' dedi.

Futbolda bomba gelişme... Şenes Erzik ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe zirvesinin ardından ilginç bir iddia ortaya atıldı... Puan silmenin onaylanması amaçlı yapılan 26 Ocak'taki Olağanüstü Genel Kurul'da F.Bahçe ve Beşiktaş'ın 'Federasyon güven tazelesin, seçime gidelim' çıkışı ile başlayan süreçte Aydınlar salı günü istifasını vermişti. Yeni adaylar tartışılırken Erzik-Erdoğan görüşmesi sonrası TFF defterini kapattığı iddia edilen Aydınlar'ın ikna edilip yeniden başkan olması noktasına dönüldü.
'DEVAM ET' TELKİNİ OLABİLİR
DOLMABAHÇE'de Başbakan Erdoğan'ın Şenes Erzik'e 'Başkan ol' teklifi yaptığı iddia edilmişti. Ancak bu iddia teyit edilemezken kaosu çözmek için Başbakan, Erzik'e 'yardım' sözü verdi. Başbakan Erdoğan ile Erzik'in zirvesinde 'Mehmet Ali Aydınlar'ı geri döndürelim. Ya da genç birisini bulalım. Bu sorunu da bitirelim' fikri öne sürüldü.
GÖRÜŞMEDEN sonra ilginç iddialar ortaya atıldı... Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Mehmet Ali Aydınlar ile görüşme kararı aldı. Dubai'de tatilde bulunan Aydınlar, salı günü İstanbul'a dönecek. Çarşamba veya perşembe günü Başbakan'ın programına göre bir görüşme yapılacak. Ve Başbakan Aydınlar'a 'Devam et' telkininde bulunacak.
UEFA ARIBOĞAN'DA ISRARCI
FUTBOL ortamını güvenli bulmadığı için istifa eden Aydınlar'ın Başbakan'ın isteğini kıramayacağı iddia ediliyor. Ancak 'ret' halinde B planı olarak da kulislerde Lutfi Arıboğan'ın ismi geçiyor. Erzik'e yakın kaynaklara göre UEFA 'Biz Lutfi Arıboğan'dan çok memnunuz. Onsuz federasyon istemiyoruz. Mutlaka başkanvekilliği görevine devam etmeli' dedi.
UEFA'nın Arıboğan'ın başkan olması fikrine de destek verdiği belirtildi.
AKŞAM'ın ulaştığı kaynaklara göre özetle şu anda A planı Mehmet Ali Aydınlar, B planı da Lutfi Arıboğan... TFF'NİN iki eski yöneticisi ise sessizliğe gömülmüş durumda ve 27 Şubat ile ilgili hiçbir yorumda bulunmuyor.
ÖTE yandan Haluk Ulusoy ile Mehmet Atalay isimleri başkanlık için gündeme getirilirken bu isimlerin başkanlık şansı bulunmuyor.
KULÜPLER BAKAN'I ARIYOR
BU arada salı günü Kulüpler Birliği önemli bir toplantı yapacak. Zirvede seçim idmanı yapılacak ancak çok önemli bir karar alınmayacak. Öte yandan birçok kulübün ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı arayıp, Mehmet Ali Aydınlar'ın tekrar seçime girmesi için çalışma yapılmasını istediği öğrenildi.
Sampiyonlar Ligi'nin gelirini geri vermem
Trabzonpor Başkanı Sadri Şener ilginç açıklamalarda bulundu:
'Mehmet Ali Aydınlar, F.Bahçe kongre üyesi, takımını korumakta haklı. Bunu hiç de ayıplamam. Eğer gizli yaparsa ayıplarım. Ben de başkan olsam taraf olurum diye müsaade isterim...
YILDIRIM'A DAVA AÇILIR
F.BAHÇE'nin hissedarları dava açabiliyormuş. İsteyen istediği yere dava açabilir. Federasyona da açabilirler, yönetim kuruluna da. Biz de borsadayız. Örnek vereyim, ben kulübün hisselerine zarar verirsem bana dava açarlar. F.Bahçe'ye, Aziz Yıldırım'a da açarlar ama kazanırlar mı işte onu bilemem...
ŞAMPİYONLAR Ligi'ne 'git' dediler gittik, 'oyna' dediler oynadık, 'kazan' dediler kazandık. Türkiye'yi başarıyla temsil ettik. Kazandığımız parayı (25 milyon euro kadar) Fener'e vermem. Bu çocuk oyuncağı değil.'
CAS'tan Fener'e emsal karar
CAS, şekil olarak F.Bahçe'yi umutlandıran çok ilginç bir karara imza attı. Endonezya kulübü Persipura'nın 11 Şubat'ta Asya Şampiyonlar Ligi'nde Avustralya temsilcisi Adelaide United ile Play-Off oynaması gerekiyordu.
KASIM ayında Endonezya Futbol Federasyonu, Asya Futbol Konfederasyonu'na (AFC) başvurup, disiplin sorunu nedeniyle Persipura'nın yerine Persija Jakarta'nın alınmasını istedi. AFC, Persipura'nın men edilmesini kabul etti ama Persija Jakarta'nın kupaya katılmasını reddedip, Adelaide'ın direkt gruplara kalmasına karar verdi. Bu karar hemen CAS'a taşındı..
KONUYU masaya yatıran ve araştırmasını hemen yapan CAS da yürütmeyi durdurma kararı aldı ve Persipura Jayapura'nın Adelaide ile Play-Off oynamasına hükmetti. Fener'in CAS davası 22 Mart'ta Lozan'daki şatoda görülecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)