E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarG-20"nin gündeminde gıda olacak---

G-20"nin gündeminde gıda olacak

G-20nin gündeminde gıda olacak
08 Ocak 2011 - 15:12 borsagundem.com

Artan gıda fiyatlarına çözüm bulma çağrıları yapılan G-20 ülkeleri konuyu masaya yatıracak. Sarkozy, DB'den acil araştırma istedi

G-20 ülkelerinin, artan gıda fiyatlarına çözüm bulmak için emtia bağlantılı türev işlemler dahil alınacak önlemleri değerlendireceği bildirildi. Geçen yıl kasım ayında G-20 zirvesine ev sahipliği yapan Güney Kore’nin G-20 yetkilisi Rhee Chang-yong, Paris’te yapılacak zirveden önce gıda güvenliği sorunlarını çözmek için küresel işbirliğini düzeltmeyi amaçlayan G-20’deki çalışma gruplarında görüşmelerin yapıldığını söyledi. Görüşmelerde, gıda ve enerjide türev işlemlerinde şeffaflığın nasıl düzeltileceği, gıda maddelerinin bioyakıt olarak kullanılmasının uygun olup olmadığı ve bazı ülkelerin uygulamaya koyduğu ticari kısıtlamalar konusunda nasıl işbirliği yapılacağı konularının ele alındığını belirten Rhee, “Fransa gıda güvenliği üzerinde duruyor. G-20’nin eski ev sahibi olarak fiyat oynaklığı sorunuyla enine boyuna ayrıntılı olarak ilgilenmek istiyoruz” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Dünya Bankası’na yıl sonunda yapılacak G-20 zirvesinden önce gıda fiyatlarının etkileri konusunda acil araştırma yapması çağrısında bulundu. Uzmanlar, artan gıda fiyatlarının enflasyonu körükleyerek, korumacılığa ve ayaklanmalara yol açarak sosyal ve ekonomik istikrarsızlığa yol açmasından endişe ediyor.

Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)