E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray açıkladı! İşte Kerem'in transferinin detayları...---

Galatasaray açıkladı! İşte Kerem'in transferinin detayları...

Galatasaray açıkladı! İşte Kerem'in transferinin detayları...
03 Eylül 2024 - 10:56 borsagundem.com

Galatasaray, yıldız futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun Portekiz devi Benfica'ya transferini resmen duyurdu. Sarı-kırmızılı kulüp, transferden elde edeceği geliri ve anlaşmanın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.


Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu transferinin mali detaylarını açıkladı. Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray'a kazandırdığı bonservis bedeli belli oldu.

Dört yıldır Galatasaray forması giyen 25 yaşındaki milli oyuncu, Portekiz devi Benfica'ya resmen transfer oldu. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre; Kerem Aktürkoğlu'nun bir sonraki transfer bedeli kârının yüzde 10'luk tutarı da Galatasaray'a ödenecek.

Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli ve transfer detayları, şu şekilde:

Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin kârının %10'unu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN KARİYERİ

21 Ekim 1998'de Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde dünyaya gelen Kerem Aktürkoğlu, futbol kariyerine Gölcükspor ve Hisareynspor altyapılarında başladı. 2014 yılında henüz 15 yaşındayken İstanbul Başakşehir'e transfer olan genç kanat oyuncusu, bir sezon genç takımda oynadıktan sonra Türkiye Üçüncü Ligi ekiplerinden BB Bodrumspor'un yolunu tuttu. 2016/17 sezonunda Bodrumspor formasıyla 28 maça çıkarak dört gol atan Aktürkoğlu, sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Başakşehir'e geri dönen ancak 2017/18 sezonunda forma şansı bulamayan genç oyuncu, sözleşmesinin sona ermesinin ardından yine Türkiye Üçüncü Ligi ekiplerinden Karacabey Belediyespor'a transfer oldu. Burada düzenli olarak ilk 11'de yer bulan Kerem, 2018/19 sezonunda 35 maçta üç gol attı. Bu performansı, Erzincanspor'un ilgisini çekti ve 2019/20 sezonunda transfer olduğu Erzincanspor'da 30 maçta 20 gol kaydederek takımının İkinci Lig'e yükselmesinde önemli bir rol oynadı.

Aktürkoğlu, alt liglerde gösterdiği üstün performansa rağmen Türkiye U18 ve U19 milli takımlarında da görev aldı. Kariyerindeki en büyük sıçramayı ise 2020 yazında Galatasaray ile imzaladığı sözleşme ile yaptı. Galatasaray’da kısa sürede kendini kanıtlayan yetenekli kanat oyuncusu, Benfica'ya transfer olana kadar 179 maçta 46 gol ve 30'dan fazla asistlik bir performans sergileyerek iki lig şampiyonluğu ve bir Türkiye Süper Kupası kazandı. Aynı dönemde (Eylül 2020 - Eylül 2024) Şampiyonlar Ligi'nde 16 ve Avrupa Ligi'nde 14 maçta forma giyerek uluslararası arenada da tecrübe kazandı.

Galatasaray'daki ilk sezonunun sonunda, 27 Mayıs 2021'de Azerbaycan'a karşı oynanan dostluk maçında Türkiye A Milli Takımı formasıyla ilk kez sahaya çıkan Aktürkoğlu, o günden bu yana milli takımın değişmez isimlerinden biri haline geldi. Özellikle 2020 ve 2024 Avrupa Şampiyonaları'nda gösterdiği performansla adından söz ettiren başarılı forvet, son şampiyonada beş maçta forma giydi ve F Grubu'ndaki Gürcistan karşılaşmasında bir gol atarak Türkiye'nin 3-1'lik galibiyetine katkı sağladı. (Sözcü)

Galatasaray'da yaprak dökümü! Kerem Aktürkoğlu Benfica yolcusuGalatasaray'da yaprak dökümü! Kerem Aktürkoğlu Benfica yolcusu

 

Galatasaray'ın 100 milyon Euroluk transferi İstanbul'daGalatasaray'ın 100 milyon Euroluk transferi İstanbul'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)