E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray Başkanı'na süper yetki---

Galatasaray Başkanı'na süper yetki

Galatasaray Başkanı'na süper yetki
10 Temmuz 2011 - 03:01 borsagundem.com

Aysal, dünkü Olağanüstü Mali Genel Kurul’da üyelerden eşi benzeri görülmemiş yetkiler aldı

- Yeniden borçlanma yoluyla mevcut borçların yapılandırılması.
2- Kulübe ait hisselerin rehini.
3- Riva’da bulunan arazinin değerlendirilmesi.
4-Pamukspor Spor Kompleksi’nin kiralanması.
G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, dün Olağanüstü Mali Genel Kurul’da verdiği büyük sınavdan başarıyla geçti.. Göreve geldiğinde 300 milyon doları aşan borç yükünün altına giren ve ardından revize bütçe projesi hazırlayan Aysal, dünkü genel kurulda üyelerden tam yetki aldı.
SARI-KIRMIZIMILAR için hayati önem taşıyan zirvede yönetimin talep ettiği yetkiler, üyeler tarafından tek seferde oylandı. Yetki talepleri konusunda ‘Evet’ oyu verenlerin çoğunlukta olması üzerine, sayım yapılmadan oy çokluğu ile yetki kararı çıkarıldı.
BUNA göre yeniden borçlanma yoluyla mevcut borçları yapılandıracak olan yönetim, kulübe ait hisseleri de halka açacak. Gayrimenkuller üzerindeki ipotekler kalkınca Riva arazisinin de değerlendirimesi konusunda tam yetki alan Aysal, Pamukspor Spor Kompleksinin de kulübe tesis olarak geri kazandırılmasını sağlayacak.
‘YETKİMİZ YÜZDE 11’
TÜM yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı genel kurulda söz alan başarılı başkan önemli mesajlar verdi. İşte Aysal’dan inciler: “Kulüp gelirleri 2.5 yıl süreyle bankalara temlikli. Birikmiş ve vadesi geçmiş borç beklentimizin üzerinde, 73.6 milyon dolar. Tek suçlu aramak, tek yönetimi ve dönemi suçlamak anlamına gelir. Başka yerde suçlu aramayalım, suçlu bizleriz.
G.SARAY Sportif A.Ş. hisseleriyle ilgili talebimiz, hisselerin bankalara rehini veya hisse senedi reposu. Bu kesinlikle satış değil. Bankaya bir takım hisseyi vade sonunda aynı fiyatla geri almak suretiyle satıyoruz ve vade sonunda geri alıyoruz. Bunu yüzde 11’le sınırlı olarak istedik. Ucu açık, sınırsız değil. Zaten geçmişte yüzde 38 için bu yetki verilmiş ve kullanılmış. Bizim yetkimiz yüzde 11 ile sınırlı.
‘KİMSE KEFİL OLMAZ!’
RİVA arazisi için alınan ruhsatın geçerlilik süresi 22 Şubat 2012 tarihinde bitmektedir. Bu konu son derece öncelikli bir duruma gelmiştir. Hedefimiz, bir önceki tekliften daha iyi şartlarla, kar paylaşımı şartlarıyla, 250 milyon doların altında kalmayacak şekilde teklifler almak ve ruhsat tarihi geçmeden değerlendirmek.
BORÇLARIN başkan tarafından ödeneceğini tahmin ettikleri için beni seçtiklerini söylediler. G.Saray’ın kimsenin parasına ihtiyacı yok. Ben G.Saray tarihinde 6 milyon doların üzerinde kulübe kasa kolaylığı yapmış bir başkan görmedim. Siz biliyorsanız söyleyin. 328 milyon dolar borca kefil olacak hiçbir başkan bulamazsınız. Ben böyle bir taahhütle de gelmedim. Bunu katiyetle düşünmediğimi söyledim. Bu tek kelimeyle G.Saray’a hakarettir.”
ÖTE yandan başkan Ünal Aysal yönetiminin talep ettiği yetkilerin oy çokluğuyla kabul edilmesinden sonra, hazırlanan revize bütçe de onaylandı.
‘Transfer için 15’ini bekliyoruz’
4OLAĞANÜSTÜ Mali Genel Kurul’dan zaferle çıkan başkan Ünal Aysal, önceki gün VATAN’da yazan ‘Aslan transfer için topa bastı’ haberini doğruladı. Transfer konusunda şu an beklemeye geçtiklerini belirten Aysal, Forlan ve Reyes konusuna da açıklık getirirken şu ifadeleri kullandı:
“FORLAN ve Drogba önemli oyuncular. Ama önemli oyuncuların önemli sorunları da oluyor. Bunları kısa sürede aşmak çok zor. Kontratları devam ediyor. Bazısında futbolcunun kendisi, bazısında kulübü, bazılarında menajeri veya eşi zorluk çıkarabiliyor.
‘2 YILDIZA İHTİYAÇ VAR’
GELDİĞİMİZ nokta tatmin edici. Ancak takımın bir forvet bir de orta sahaya ihtiyacı var. Madrid seferinde kulüple anlaşma yaptık. Üç oyuncuyu satmayı kabul ettiler. Bazen kulüplerin üstünde taraftarların baskısı oluyor. O baskıya başkan dayanamadı.
LİGİN bugün geldiği durumda ihtiyaçlarımızı tekrar gözden geçirmek durumundayız. Transfer için ayın 15’ini bekliyoruz. Ondan önce herhangi bir girişimimiz olmaz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek10 Temmuz 2011 08:03

    helal olsun ince hesap yapmislar GS nin borcu kagit ustunde hemen kapanacak gibi yabanci bankalarlada daha dusuk faizle anlasmislar ne zamanki hisselerdeki rehin kaldirilirsa fiyatlari yukari cekip satis yaparlar fakat ucuzada satmazlar bende merak ettim ne kadar yukselecek 2-4-6-8 mi diye gidecek ara gazlari verirlerse vay anasini der millet aldim gitti 10 lot bakalim ne olacak