E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray büyük risk alıyor---

Galatasaray büyük risk alıyor

Galatasaray büyük risk alıyor
15 Ağustos 2011 - 00:17 borsagundem.com

Teknik Direktör Fatih Terim'in, Fildişi Sahilli oyuncuya yeşil ışık yakması tartışma başlattı.

Abdul Kader Keita... Galatasaraylı taraftarların forma giydiği 2009-2010 sezonunda izlemeye doyamadığı, neden satıldığına anlam veremediği Fildişi Sahilli yıldızın sarı-kırmızılı takıma geri dönmesi gündeme geldi.
Katar'ın önde gelen kulübü Al Sadd'a 8 milyon 150 bin euro karşılığında satılan ve giderken 200 bin euroluk alacağından da vazgeçen Keita, Galatasaray forması giydiği dönemde futbolu kadar vukuatlarıyla da çok konuşuldu. 30 yaşındaki futbolcunun Cim-Bom'a dönme olasılığı akıllara iki sezon önce yaşananları getirdi.
Keita'nın sadece 1 sezon sonra Al Sadd tarafından gözden çıkarılması ve değerinin düşürülerek Türkiye pazarına sunulması kafaları karıştırdı. Milliyet, Fildişi Sahilli sağ kanat oyuncusunun dosyasını yeniden açarken, dönemin teknik direktörü Frank Rijkaard'ın, 2010 Dünya Kupası'nı gerekçe göstererek, son hafta İstanbul'dan kaçan yıldızla ilgili yönetime sunduğu raporu da ortaya çıkardı.
Avrupa’yı istiyor
Disiplin konusundaki rahatlığıyla bilinen Rijkaard'ın bile, "Bizi yarı yolda bırakan bir adamla işim olmaz" diyerek satılmasını istediği Keita, önce Mersin İdmanyurdu'nun ardından da Galatasaray'ın listesine girdi. Katar'da aradığını bulamayan ve yeniden Avrupa'ya dönmek isteyen Fildişi Sahilli oyuncunun, Galatasaray'daki kötü sicilinden satırbaşları şöyle...
Hem Kaka’yı hem kendisini yaktı
1- Geçen sezon ligde Gençlerbirliği ile oynanan son maç öncesi Rijkaard'ın, 'Gitme, oyna' demesine karşın milli takımına gitti. Rijkaard, "Bu adama bir daha asla kadromda yer vermem" diyerek biletini kesti. Adnan Polat yönetimi de Keita'yı eski kulübüne sattı.
2- Keita'nın en fazla sorgulandığı olaylardan biri de aldatmaya yönelik davranışları oldu. Fildişi Sahilli futbolcu, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarındaki tribünleri geren hareketlerinin yanı sıra son olarak Dünya Kupası'nda Kaka'ya çarpıp, kendini yere atmıştı. Adnan Polat, Kaka'nın kırmızıyla atıldığı maçtan sonra Keita'yı gönderme kararı almıştı.
3- Milli takımına her gittiğinde 1-2 gün geç dönmeyi alışkanlık haline getirmişti. Takım içinde de huzursuzluğa yol açan bu durum karşısında yönetim göstermelik cezalar veriyordu. Keita bu cezalara rağmen kendisine çeki-düzen vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)