E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalatasaray hisseleri mahkemelik oldu---

Galatasaray hisseleri mahkemelik oldu

Galatasaray hisseleri mahkemelik oldu
26 Eylül 2012 - 07:59 borsagundem.com

Süper Lig'de zirveye yerleşen Galatasaray futbol kulübü hakkında bir yatırımcı, şikayetini yargıya taşıdı

N.Y. isimli yatırımcı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne Galatasaraylı yöneticilerin yanı sıra SPK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na N.Y. tarafından Galatasaray Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal şikayet edildi. Savcılığa üç farklı dilekçe ile şikayet edilen konular ise şöyle: "İçeriden öğrenilenlerin ticareti, manipülasyon, nitelikli dolandırıcılık, şirket ve kooperatifler hakkında yanlış bilgi ve görevi kötüye kullanma."
Suç duyurusuna ilişkin savcılığa verilen dilekçe incelendikten sonra gerekli görülmesi halinde soruşturma başlatılacak. Şikayetçinin savcılıktan talebi ise şöyle: "Yukarıda sunduğum nedenlerle Ünal Aysal hakkında 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu madde 47'de düzenlenmiş bulunan manipülasyon ve içeriden öğrenenleri suçundan ötürü kovuşturma yapılabilmesi Sermaye Piyasası Kurulu'nca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına bağlı olduğundan ve yine aynı kanunun 49. maddesine göre sayın savcılığınızın bu suçlardan haberdar olması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'na bilgi verip inceleme isteme hakkı mevcut olduğundan, sayın savcılığınızdan şikayetimizi incelemeye alarak Sermaye Piyasası Kurulu'nu göreve ve incelemeye çağırmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini arz ve talep ederim."
İstanbul Asliye Ticaret Mahkeme-si'ne N.Y. tarafından açılan davada ise Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ hakkında iddialarda bulunuldu. Dava konusunda, "Dürüstlük kuralına aykırı Yönetim Kurulu kararının iptali (Sermaye Piyasası Kanunu Madde 12 - Türk Ticaret Kanunu madde 460/5) ve ihtiyati tedbiren kararın yürütmesinin durdurulması" istendi. Davacının talebi ise sermaye artırımına yönelik yönetim kurulu kararının iptali oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet başvurusunda ise SPK üyelerinin tamamı hakkında görevi kötüye kullanma iddiasında bulunuldu. Zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,15
En Yüksek: 7,26
En Düşük: 7,15
Değişim -1,38 %
FK: 42,76
PD / DD: -8,18
İşlem Hacmi 103.441.016
Toplam Adet: 14.410.368
Ağırlıklı Ort.: 7,15
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)