E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalatasaray hisselerini kim karıştırıyor---

Galatasaray hisselerini kim karıştırıyor

Galatasaray hisselerini kim karıştırıyor
24 Eylül 2012 - 07:24 borsagundem.com

Galatasaray’ın sermaye artırımı ve hisse satışı üzerinde çok spekülasyon yapılıyor.

Tüm soruların cevabını verdi. Açıkçası net bilgilerdi. Öncelikle şu noktanın altını çizeyim. Çünkü önemli. İddia edildiği gibi ne Ünal Aysal, ne de İnan Kıraç ve Galatasaray Vakfı hisse sahibi değil. Yani aylardır ortaya atılan iddialar gerçek dışı. Aslında iddia sahipleri bu bilgileri resmi mercilere başvurarak çok rahatlıkla öğrenebilirler. Zaten SPK’da piyasayı çok ciddi bir şekilde denetlemekte ve izlemekte. Yönetim kanadı iddiaların hiçbirini kabul etmiyor ve dedikoduların maksatlı olarak çıkarıldığına inanıyor. Taraftarın spekülatörler tarafından manipüle edildiği, Galatasaray’lılıklarının kullanıldığı görüşü var. Galatasaray adına açıklamalarda bulunan Sportif AŞ Avukatı Sedat Bozanoğlu’nun sözleri aynen şöyle:
"SPEKÜLATÖRLER DOLANDIRIYOR"
“İnsanlar taraftarlıkla yatırımcılığı karıştırıyorlar. Yatırımcı para kazanmak için bu hisse senetlerini alıyor. ‘Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olsun da para kazanayım’ diyor. Bu işte zarar da var kar da. Biz geldiğimizde şirketin öz kaynakları - 174 milyon liraydı. Yani batmış bir şirketti. Siz böyle bir şirketi 400 milyondan alıyorsunuz. Bu ticari anlamda intihardır. Konuyu Fenerbahçe tahviliyle karıştırıyorlar. Burada bir şirkete ortak oluyorsun. Bu kişileri manipüle edenler spekülatörler. Onları Galatasaray kulübü değil bu spekülatörler dolandırıyor. Bunların arkasında bir takım adamlar var. Zarar ettiler, taraftarı galeyana getirip sermaye artırımını engelleyerek zarardan kurtulmayı amaçlıyorlar. Burada bu kişilerin milyonlarca dolar zararlarından bahsediyoruz. Her kağıtta 3 çoban vardır. Gerisi de sürüsüdür. Çobanlar karıştırıyor ortalığı. Bu işler organize edilmiş. SPK da İMKB de biliyor. Ne yazık ki insanların Galatasaraylılığı kullanılıyor.”
‘YATIRIMCIYI ZARARDAN KURTARDIK’
“Dernek, zaten kulübe ait olan stadın biletlerini futbol takımının sahibi Futbol AŞ’ye sattı diyorlar. Bu UEFA mali kriterleri gereği şart. Fenerbahçe de villalar da dahil olmak üzere varlıklarını Sportif AŞ’ye sattı. Giderin neredeyse gelirin orada olmak zorunda. Dernekten Sportif’e bedava da aktaramazsın. 2 sermaye artırımına gelirsek... Sportif AŞ’nin kulübe 440 milyon borcu var. Yüzde 8 de faiz işletmek zorundayız. Bu da demektir ki Sportif AŞ kulübe her sene 35-36 milyon faiz ödemek zorunda. Yatırımcının zararına. Bu hamlemizle yatırımcı her sene 35 milyon lira zarardan kurtuldu.”
‘ÜNAL BEY BÖYLE ŞEYLERE TEVESSÜL ETMEZ’
“Diyorlar ki önceden haberdar oldular. Hisseyi açığa satma imkanı olsaydı doğru. Ama Türkiye’de bu artık mümkün değil, yasak. Hisseleri kimin alıp kimin sattığının en az 2 sene gerisine gidilerek araştırması yapılır. Bu rutindir. İMKB ve SPK’nın içindeki teftiş kurulları bu isimlerle donatılmıştır. Hisselerle oynamaya kalkarsanız sizi hemen deşifre ederler. Ünal bey çapında bir iş adamı böyle şeylere tevessül etmez.” “SPK Başkanı’nın Galatasaray’lılığına gelirsek.. Kendisi Galatasaraylı ama kurul 7 kişiden oluşuyor. Başkan dışındakilerin tümü de Fenerbahçeli. Başkanın tek başına hiçbir yetkisi yok. Her şey oylama ile yapılır.”
‘HİLE ÇALIŞMASI YAPTIRDIK’
Sportif AŞ Avukatı Sedat Bozanoğlu: “Sermaye artırımı için etik değil deniyor. Türkiye’de son 5 yılda 1.6 milyar dolarlık bedelli sermaye artırımı yapılmış ve bunu yapan şirketler Koç, Sabancı, Garanti Bankası gibi Türkiye’nin en dev şirketleri. Öyleyse onlarınki de etik değil. Böyle bir şey olabilir mi? Göreve geldiğimizde Deloitte’e hile çalışması yaptırdık. Geriye dönük olarak inanılmaz şeyler çıktı. Hırsızlık anlamında değil ama bir şey alınıp satılmış, ortada sözleşme yok. Biz bunları düzeltiyoruz. Bu iş bittiğinde Avrupa standartında bir şirketin şeffaflığı neyse Galatasaray’ın durumu da öyle olacak.”
‘BORÇ 150 MİLYON $ AZALDI’
Sportif AŞ Avukatı Sedat Bozanoğlu: “245 milyon dolar para girişi olduğu söylemleri de yalan. 97 milyon Dolar Hisse satışından, 70 milyon dolar sermaye artırımından olmak üzere 167 milyon dolar giriş oldu. Transfere ayrılan 110 milyon dolar değil, bu sene için 22 milyon Euro. Borçlar ödeniyor. Bu yönetim göreve geldiğinde borç 365 milyon dolardı, 215 milyon dolara indi.” HTSPOR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,15
En Yüksek: 7,26
En Düşük: 7,15
Değişim -1,38 %
FK: 42,76
PD / DD: -8,18
İşlem Hacmi 103.441.016
Toplam Adet: 14.410.368
Ağırlıklı Ort.: 7,15
ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AVUKAT26 Eylül 2012 14:46

    BRAVO NE DEDİĞİNİ BİLİYORMU BU AVUKAT SPEKİLATÖR KARIŞTIRIYORMUŞ KAĞIDI BEDELLİYİ DEMİ ONLAR AÇIKLADI YA BU AVUKATIN DÜNYADAN HABERİ YOK YADA .....? YAPIN KARDEŞİM % 100000 YAPINDA DENK OLSUN NİYE BÖYLE UĞRAŞIYORSUNUZ Kİ. SPK SUSSUN IMKB SUSSUN ZATEN BU ÜLKEDE SUSAN KAZANIYOR. MİLLETE NE OLURSA OLSUN.

  • batırdınız 24 Eylül 2012 23:15

    ulan kan emiciler batırdınız bizi,kynin ahı mançıster unıted maçında nasılda tuttu.toplar direklerden içeri bir türlü girmedi.bu bedelli kalkmadığı sürece siz galibiyet yüzü göremezsiniz avrupada, bunu böyle bilin utanmaz herfler.sizi gidi kan emiciler siziiii.

  • yatırımmcı24 Eylül 2012 22:55

    fiyatı asagı cekmeden nasıl toplayacak aysal bey şampyonlugu oynadıgı zaman da guzelce cakacak bence bu tamamen hısselerı toplamak ıcın bır hareket spk da kabul etmeyecektır 1 yılda ıkıncı bedellıyı

  • ahmali24 Eylül 2012 17:30

    Duydugum kadariyla hisselri vijdansilar yapiyor

  • BORSADAN ANLAMASAK 24 Eylül 2012 14:26

    SEN BUNU spor sayfalarında ancak yuttrursun.vatandas bedellide para versin klup ne veriyor 2030 a kadar tribun hasılatı ... garantisi var mı? o kadar bilet o fiyata satılacak diye? yok peki yarın gs kume dusse ne olacak yada başarısız senonlarda stad dolmasa ne olacak ???? ama ky den para peşin peşin tahsil edildi bir kere

  • Güven24 Eylül 2012 12:36

    Avukat laf cambazlığı yaparak gs yi akladığını sanıyor .borsa tarihinde önce 1 e 99 bedelli açıkla daha sonra dön dolaş yine 1 e 4 bedelli yap ve her hisse için 25 tl al 1 e 99 dan farkı ne tek farkı şeytanlığınız ve yatırımcı enayi yerine koymak daha eskisiyle yenisi birleşmeden 1 e 3 bedelli açıkla ve her hisse için 10 tl al. Borsada bu şekilde bedelli sermaye artırımına giden şirket var mı.Hisse geçen yıl 429 tl yi çıkarken o çobanlar gs yöneticileri olmasın.Sizin o dürüst ve temiz başkanınız sportif A.Ş ile futbol A.Ş birleşmeden önce yüzde kaç gs hissesine sahipti ve yıllarca ne kadar temettü almış onu bir açıklasın. 429 TL ye çıkarken hissede hangi yöneticiler vardı açıklasınlar. SPK bunları görmeli ve yatırımcıları korumalı. gs hakkında soruşturma açmalı.SPK başkanı CNBCE deki söyleşinde gs nin bu yaptığının ahlaklı olmadığını söylemişti.

  • erol11524 Eylül 2012 01:21

    ALLAH belalarını versin bu cin conun ocağımızı söndürdü inşallah küme düşer

  • alsancak23 Eylül 2012 23:03

    bu ne yüzsüzlük bu ne pişkinlik... sayın aysal tevessül tenezzül yaklaşımları bellidir...

  • 23 Eylül 2012 22:54

    kağadı 400 de 40 düşürdü ..........hala nediyo

  • İstanbullu23 Eylül 2012 20:36

    ya bu cevapları veren arkadaş ilkokul çocuğuna mı konuşuyor.ne dediğinin farkında mı bu ya.ne demek garanti yapmış şu yapmış bu yapmış..onlar sizin gibi 3-4 ayda bir bedelli mi açıklıyor.yok ünal aysalın hissei yokmuş.evet biz de biliyoruz kendinde olmadığını.Allah bilir kaç tane adamında var hisseleri.siz kimi kandırıyorsunuz kardeşim.yok spekülatörler 400 den almış ta zararlarını kurtarmak için bedelliyi iptal ettirmeye çalışıyormuş..yalana bak 400 tl den alan küçük yatırımcı kardeşim..SENİN BAŞKANIN DEMEDİMİ ZAMANINDA SATTIĞIMIZ HİSSELERİ ÇOK DAHA UCUZA GERİ ALICAZ DİYE.

  • sakaryalı23 Eylül 2012 18:29

    valla bunların 7 sülalsesine sövemekten günaha gire gire cehennemi garantiledik. bu adamların aldığı ah ı kimse almamıştır. eğer gerçekten öteki taraf varsa biz değil bu düzenbazlar düşünsünler.

  • cengo23 Eylül 2012 18:24

    inanılır gibi değil! garanti bankası,koç holding,sabancı,sizin gibi üç ayda bir bedelli yapmıyor.ayrıca sizin gibi borsa tarihinin,bedelli rekorunuda kırıp yapmıyor.Amacınız küçük yatırımcıyı hisseden döküp ucuza toplamak.utanmadan "biz yapmıyoruz spekler yapıyor" diyorsunuz.birde haysiyetsizce zekamızla alay ediyorsunuz.

  • fatih 23 Eylül 2012 18:19

    unal aysal bey bunları mahkemeye anlatsın.. gorevını kotuye kullanıyor.ınsaydırterd yapıyıyor once hisselerını sat sonrada bedellı ustune bedellı yap, hangı ahlaka sıgar bu,cahiılce acıklamalar bunlar bır kulup başkanı yatırımcıyı kucuk yatırımcıyı soymaz yaptıgı yasaların arkasına sıgınarak vurgun yapmak bu ulkede hukuk var her sey ortya cıkacak yaptıklarına pişman olacaklar. HAKSILIK KARŞISINDA SUSANLAR DİLSİZ ŞEYTANDIR.HZ ALİ

  • Yaaaaaaaaalan23 Eylül 2012 16:59

    Böyle şeylere tevessül etmezse geçmişte hisseleri alıp milyonlarca dolar kazanmadımı bu adam.Sermaye artırımları ne zamandan beridir 3 ayda bir yapılır oldu. Biz küçük yatırımcıların ceplerinden alın sermayenize ekleyin. Sonrada suçu spekülatörlerin üzerine yıkın. Sattığı hisseleri geri alacağınını söylemedimi bu adam. Bırakırmı hisseler yükselsin. Aylardır hafif bir oynasın hemen satış geliyor. Bu nasıl oluyor peki.

  • Oguzhan23 Eylül 2012 16:31

    Koç Holding,Sabancı Holding Bedelli sermaye artırım yapmışsa 9900 kat mı yapmış 4 ay sonra 3000 kat bedelli mi yapmışlar.?Yılda ikikere 3 ay ara ile bu kadar astronomik bedelli artırım ancak

  • gs zede..23 Eylül 2012 12:57

    kulübü derneğe borçlandırdınız,bedellileri patlattınız,cebinizden 1 lira bile çıkmadan borç mahsuplaşması yaparak bedelliye katıldınız,küçük yatırımcının milyonlarca lirasını gasp ettiniz...sonrada çıkıp caka yapıyorsun kulübün boraçlarını azalttım diye..o paralar küçük yatırımcının dişinden tırnağından arttırdığı birikimlerde Aysal,hayatımızı mahf ettin Allah senin ne belanı varsa versin.