E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalatasaray hisselerini kim topluyor?---

Galatasaray hisselerini kim topluyor?

Galatasaray hisselerini kim topluyor?
26 Eylül 2012 - 11:02 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kulübün mali yapısını değerlendirdi

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, CNBC-e'de Artunç Kocabalkan'ın sorularını yanıtladı. Aysal, yönetime gelmeden önce kulübün mali yapısının çöktüğünü ve teknik olarak iflas etmiş durumda olduklarını söyledi.
BORÇLARI ÜÇTE BİR ORANINDA DÜŞÜRDÜK
Toplam borçlarının 327 milyon dolardan 215 milyon dolara düştüğünü belirten Ünal Aysal, toplam borçlarını yönetime geldikten sonra üçte bir oranında düşürdüklerini açıkladı.
Başkan Aysal, "Özkaynakları artırmak için bir takım tedbirler aldık. 1 yıl daha bekleseydik kulübün borcu 600 milyon dolara çıkacaktı. Aşırı borçlanma ve kredi almak prensibim değil. Özkaynakları artırıp sermaye yapısını güçlendirmek ve UEFA kriterlerine uyum sağlamak bizim için önceliklidir. Türkiye'de yaşanan başarıların 4-5 mislini yurt dışında elde ettiğimiz başarılardan kazanıyoruz." dedi.
Galatasaray'ı sadece Kaka'nın kurtarmayacağını, kulübün başarısında Fatih Terim'in de büyük katkısının olduğunu söyleyen Aysal, başarıların devamının geleceğini ifade etti.

HİSSELERİ KİM TOPLUYOR?
Bedelli sermaye artırımında hisseleri kimin topladığı sorusuna ise Aysal şöyle cevap verdi: "Bir kişinin hisseleri topladığı duyumunu alınca o kişiyi aradım ve 1 TL'lik bile GS hissen var mı diye sordum. O kişi ise bana bu zamana kadar hiç GS hissesi almadığını söyledi. Galatasaray hissesini de Ünal Aysal olarak almadım, satmadım. Benim şeref sözüm var verdiğim sözlerimi yerine getireceğim" dedi.
FENERBAHÇE BAŞARILI MI?
Başkanlığı kulübün başarısına paralel olarak sürdüreceğini belirten Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Fenerbahçe Kulübü'ne büyük katkılar sağladığını ancak başarıyı kulübün taraftarlarının vereceğini söyledi.
GS'nin nakit akışının UEFA kriterlerine uygun olduğunu belirten Aysal, 2014 Mart ayına kadar kulübün borçlarını 100 milyon doların altına indireceğini söyledi. 

BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMLARI AHLAKİDİR
SPK'ya yapılan suç duyurusu ile ilgili Aysal, hiçbir sıkıntılarının olmadığını ve yaptıklarının tamamen doğru, kurallara uygun, ahlaki ve camia ile yatırımcı için faydalı bir durum olduğunu söyledi.
Aysal, Galatasaray'a orta ve uzun vadeli yatırımcıların lazım olduğunu, spekülatif al-sat yapan yatırımcıların kulübe lazım olmadığını söyledi.
İMKB'de sportif hisselerde bütün kulüplerin hisselerinin düştüğüne değinen Aysal, bu düşüşleri mali yapıyı güçlendirerek aşacaklarını söyledi.
YENİ BİR BEDELLİ SERMAYE ARTIŞI YAPILACAK MI?
Bedelli sermaye artırımlarının sonuna mı gelindi sorusuna ise Aysal, bedelli sermaye artırımlarının alışılmış bir yöntem olduğunu ve SPK tarafından onaylanan kararları uyguladıklarını söyledi. Bundan sonra yeni sermaye artışı için bir değer yaratmaları gerektiğini bunun için de kulübe para girişi yada gayrimenkul girişi yapılmasını söyleyen Aysal, bundan sonra bedelli sermaye artışının pek yaşanmayacağını söyledi.
ARDA GERİ GELECEK Mİ?
Fatih Terim'in ilerde Galatasaray'ın CEO'su olacak mı sorusuna Aysal, Fatih Terim'in futbolda patron olduğunu diğer kısımlarda herkesin bir görevinin olduğunu belirtti.
Arda'nın tekrar Galatasaray'a alınacağı söylentisine ise ücretini ödemekte zorlanan Atletico Madrid'e teklif yaptığını itiraf eden Aysal, sattıkları fiyattan Arda'yı tekrar alabileceklerini teklif ettiğini ancak Atletico Madrid'in bunu reddettiğini söyledi.
STADYUM KİMİN?
Stadın devrinin tamamlanmadığını söyleyen Aysal, çevresel faktörlerden dolayı devrin tamamlanamadığını söyledi. Çevre düzenlemesi, karayolları bağlantılarının henüz bitmediğini ve buna da kulübün müdahale edemediğini belirten Aysal, stadın devrinin biraz daha sarkayacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,15
En Yüksek: 7,26
En Düşük: 7,15
Değişim -1,38 %
FK: 42,76
PD / DD: -8,18
İşlem Hacmi 103.441.016
Toplam Adet: 14.410.368
Ağırlıklı Ort.: 7,15
ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Figo26 Eylül 2012 19:00

    Kim niçin toplayacak güldürmeyin adamı

  • 26 Eylül 2012 15:28

    STADYUM KİMİN? Stadın devrinin tamamlanmadığını söyleyen Aysal, çevresel faktörlerden dolayı devrin tamamlanamadığını söyledi. Çevre düzenlemesi, karayolları bağlantılarının henüz bitmediğini ve buna da kulübün müdahale edemediğini belirten Aysal, stadın devrinin biraz daha sarkayacağını söyledi. Eeee? sizin olmayan stadı nasıl 400.000.000 TL'ye halka açık şirkete kiralıyorsunuz? EMlakçılıkmı yapıyorsunuz? Bu parayı duyan İStanbul İl SPor Müdürlüğü, Kamu zararı nedeniyle dava konusu olursa sorumluluk ve suç kimin? Kirası 400.000.000 TL olan yeri İl Spor Müdürlğüü size kaça verdi?

  • GRSAY'zede26 Eylül 2012 15:25

    Sayın AYSAL!1-Devrini almadığın stadı, GSRAY AŞ'ye nasıl 400.000.000 TL (yaklaşık 250.000.000 $) 20 yıllığına kiraladın? Bu fiyata mülküyetiyle bir stad almazmıydı şirket? 2- İstanbul Spor İL müdürlüğü bu stadı size, futbol takımına fahiş fiyata satın diyemi devredcek yoksa, orada futbol takımı top oynasın diyemi? 3-Sermaye yetersizliğini 1 lotu 25 TL primli satarak aslında % 10.000 Bedelli yapmışken, şimdi tekrar 1 lotu 10 TL'den ikinci bedelli SOYGUN DEĞİLDE nedir? 3- SPK Başkanı Sayın AKGİRAY "ahlaki olduğu sürece bedelli artışına izin veririz dedi." sizde "ahlaki olması, paranın şirket için kullanılması anlamına gelecek laf ettiniz. Galatasaray Kulübüne, halka açık şirket olan GSRAY AŞ'yi fahiş fiyata borçlandırıp, sonrada bedelli artışına gidip Yatırımcılardan aldığınız parayı dolaylı olarak Kulübe akıtmanız ne kadar ahlaki? 5-Görünen oki, İMKB'de GSRAY'a güvenip hisse alanları ileride büyük şoklar bekliyor. Kulübe aktardığınız bedelli paraları ile, RİVA'ya villalar yapıp, tekrar GSRAY AŞ'ye satmayı düşünüyor musunuz? Sayın BAŞKAN... SİZ SİNEKTEN YAĞIN YAĞINI ÇIKARIYORSUNUZ. sizinde bir gün günah çıkarmanız gerekecek zaman gelir ve görürüz inşallah.

  • murat26 Eylül 2012 15:14

    eleştiri yapmamın yanında teşekkür etmeyide bilirim metro davasına ilginiz için teşekkürler ayrıntılarıyla sizden takip ediyorum...

  • ismet26 Eylül 2012 13:25

    Bizim gibi kerizlerin parasıyla aysal beyefendi hava atarsın hakkımı helal etmyorum ,bedelli varkan daha birleşme olmadan ikinci bedelliyi yatırımcıya kakladın utanmadan birde demeç veryosun.

  • krn-i26 Eylül 2012 12:18

    Maliye bakanlığı sigorta zorunluluğu getirince Fatih Terim ve diğer sporcu ve çalışanları neden asgari ücretten sigortalı yaptırdılar milyon dolarlar kazananlar vergi vermez ve yukarıda dürüstlükten nasıl bahsedebilir vergi veren vatandaşlar enayi mi sporcu ve yöneticilerin gözünde

  • murat26 Eylül 2012 12:07

    sayın borsa gündem bugün galip öztürk ün mahkemesi var metro hisseleri yerle bir olana kadar bangır bangır haber yaptınız neden mahkeme haberi verilmiyor doğru bugün karalama haber dahi yapılsa metro grubu hisseleri tavan yapar değilmi sayın tarafsız borsa haber sitesi genel yayın yönetmeni

  • ky26 Eylül 2012 11:47

    ky yı sögüşlemek için galatasarayı masum mu göstermeye çalışıyorsunuz ?

  • BORSA26 Eylül 2012 11:33

    HİSSEDEKİ HAREKETLİLİK NE OLUR ARKADAŞLAR

  • metin gölcük/kocaeli26 Eylül 2012 11:18

    2 defa bedeelli yaptınız.benmi kurtaracağım kulübü banamı sordunuz?milyon dolarlık transferleri

  • nuri26 Eylül 2012 11:15

    merhaba, aslında iyi niyetli olsalar sermaye arttırımı kimseyi üzmez. Ama bir yılda iki kez yapılınca ve de güven telkin edilmeyince, küçük yatırımcı zora düşüyor