E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray kuralları hiçe saydı!---

Galatasaray kuralları hiçe saydı!

Galatasaray kuralları hiçe saydı!
21 Ağustos 2012 - 08:07 borsagundem.com

Galatasaray - Kasımpaşa maçında sarı-kırmızılı kulübün sahada bir süre 7 yabancı ile yer alması maçın önüne geçti

Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan maçta bir pozisyon maçın skorunun önüne geçti. Tartışmalar bir anda alevlendi. Sarı-kırmızılı kulüpte 74.dakikada yapılan iki oyuncu değişikliği sırasında bir kural ihlali olduğu öne sürülüyor.
G.Saray bu dakikada oyuna Sercan Yıldırım ile Felipe Melo'yu alırken, Hamit Altıntop ile Johan Elmander saha kenarına geldi. Tartışmalar ise oyuna ilk giren oyuncunun Selçuk İnan'ın yerine Felipe Melo olmasıyla birlikte Galatasaray'ın çok kısa bir sürede olsa yedi yabancı ile görüntülenmiş olması. Felipe Melo'nun Hamit'in saha kenarına gelmesiyle oyuna girmesinden sonra ise Johan Elmander saha kenarına geldi ve yerini Sercan Yıldırım'a bıraktı. Melo'nun oyuna dahil olduğu dakika 73.40 olarak gözükürken, Sercan Yıldırım ise 73.51'de sahada olduğu görülüyor.
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22.maddesinin e bendinde ise "Müsabaka isim listesinde, yabancı uyruklu futbolcuların veya yaş sınırlaması getirilen liglerde oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıların aşılması,(En üst profesyonel ligde müsabaka isim listesinde yer alması zorunlu olan genç oyuncular ile ilgili ihlaller bu hüküm kapsamı dışındadır.)" ifadeleri yer alıyor.
Galatasaray'da oyuncu değişikliğinde tabelada ilk oyuncu değişikliğinin Hamit Altıntop (4), Felipe Melo (10) şeklinde gösterilmesinin ise gözden kaçan bir hata olduğu pahalıya patlayabileceği ve Galatasaray'ın hükmen mağlubiyetinin söz konusu olabileceği iddia ediliyor.
Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, ise Beyaz TV'de çıktığı programda, "Galatasaray 7 yabancıyla oynadı. Kural hatası var ve hükmen mağlup edilmelidir. Melo oyuna girdiği an oyuncu vasfını kazanmış demektir. Oyunun başlaması veya başlamaması önemli değildir." ifadelerini kullandı.
Galatasaray 2.başkanı Ali Dürüst ise konuya müsabaka hakemlerinin hakim olduğunu ve oyun durduğu için kendileri açısından bu durumun bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Sporx

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cann can21 Ağustos 2012 17:50

    fb li basin asiri derecede bu olayi kaismaktadir olay bellidir degsiklik yapan hakem yanlis isiga basmis olmaz mi neticede oyunbasladiginda 6 kisi ile devam etmedimi nedir bu gs dusmanliginiz hic mi bitmeyecek kenara iki oyuncu gelmis degisklik yapilmis varsa bir hata federasyon bir aciklama yapar yada yapmali yeter 3 puan eksiklede baslariz yeterki sn cakarin bi yerleri sogusuun

  • Mehmet Ali21 Ağustos 2012 13:15

    İnsaf yahu! Hani belki, bir yanlışlık oldu gibi başlık olabilir de bu ne canım. Adam o sürede oyuna girmemiş, 11 saniye (oynamasa da) 7 yabancı var görünmüş.Bu kuralları hiçe saymak mı?

  • misafir21 Ağustos 2012 11:40

    6ALATASAYAR DIR. NE YAPSA NASILSA YANINA KAR KALIYOR. KURALARI HİÇE SAYMIŞMIŞ. HANGİ KURALDAN BAHSEDİYORSUNUZ BİZDE BİR SÖYLEM VARDIR-HAMDİ ÇALAR ZEYNEP OYNAR-

  • SPORX E HAYIIIRRR21 Ağustos 2012 10:59

    SPORX E HAYIIIR OKUMAYIN ARKADASLAR AZİZ YILDIRIMIN KURMUS OLDUGU BİR SİTE,

  • bjk21 Ağustos 2012 09:28

    bu hatayı kaşımpaşa yapıcaktı ki ali mi dürüstü veli mi münal naysal görürdü fatihi satihi

  • umut6121 Ağustos 2012 08:29

    ya varya ne kadar kılı kırk yarar olduk.ne kadar kurallara riayet ediyorsunuz.aynı hassasiyeti şike davasında göstermediniz.ortada kural hatası falan yok.sırf GS yi nasıl karalarım mantığı.ayıp ya bu basın nekadar çirkef böyle ayıp ya ortada hiç bir şey yok yaptığınız yaygaraya bak.