E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray ortada kaldı!---

Galatasaray ortada kaldı!

Galatasaray ortada kaldı!
17 Ocak 2011 - 12:16 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan Arena Stadı'nın ve Ali Sami Yen'in Galatasaray'a ait olmadığını söyledi. Sivasspor maçı için stad atanmadı!

Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan protestolar Türkiye'nin gündeminde birinci sıraya oturdu. Başaban Erdoğan'ın stadı terketmesi ile tırmanan kriz dün yaptığı 'Henüz Galatasaray ile anlaşma yapılmadı" uyarısı ile farklı bir noktaya ulaştı. Gözlerin üzerine çevrildiği Erdoğan bu sabah da Şam'a giderken havaalanında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuşla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: "Bazı şeyler anlaşılmamakta direniliyor. Bu stadın yapılması ile ilgili süreç Özhan Canaydın'ın bana bir ziyaretindeki talebi ile başlayan süreçtir. Bu adımı atarken Galatasaray kendi imkanları ile bu stadı yapacak durumda değildi. Ali Sami Yen'in bakımı ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Hem stadın yetersizliği hem şehrin merkezinde trafiğin daraldığı noktada olması yüzünden şehircilik açısından buradan çıkartılması uygun görülmüştü. Bizler de Türkiye'nin uluslararası alanda bizleri temsil etmiş olan Galatasaray'a bu stadı yapalım istedik. Bu noktada Seyrantepe ortaya çıktı. Stadların dolup boşalması noktasında ulaşım önemli bir sorun. Bu konuda metro olsun kavşak düzenlemeleri olsun tüm adımları attık. Projenin başlangıcındaki hesaplama ile bitimindeki hesaplama aynı olmadı. Ali Sami Yen Stadı Galatasaray'ın stadı değildir. Orası da devletin de milletindir üst kullanım tahsisi yapılmıştır. Bizler devlet olarak Seyrantepe'yi yaparken orasını da tabii ki değerlendireceğiz. Bu işin müteahhiti bunu götüremedi. Götüremeyince biz TOKİ'yi devreye soktuk ve TOKİ ile bitirdik. Bitirirken bu işle bizzat ilgilendim. Ama bu Şükrü Saracoğlu değildi. Şükrü Saracoğlu bizzat kendisinin yaptırmış olduğu bir stadyum. Mesela Bursa şimdi kendisi yaptırıyor. TOKİ'nin başka illerde de stad yapımına girdiği yerler var. Mesela Trabzon'da da yapıyoruz. Seyrantepe'deki stadın bitişi ile birlikte bizler de heyecanla burada olmak istedik. Örneğin benim tuttuğum takım belli. Devlet Bakanımın tuttuğu kulüp belli. TOKİ Başkanının tuttuğu kulüp belli. Ben Fenerbaheliyim TOKİ Başkanı Galatasaraylı. Ben Aziz Yıldırım ile bu konuları görüştüğümüzde Asla kıskanmıyoruz iftihar ediyoruz olmuştur" demiştir.Şölene dönüşmesini beklediğimiz bir törende böyle bir tablo ile karşılaşmak bizi üzmüştür. Ama burada açıkça söyleyeyim bir organizasyon var. Kimse bazı spesifik olaylarla biraraya getirmesin. Ben türkiye'nin Başbakanıyım. Ülkemi adım adım dolaşıyorum. Halkımla bu noktadaki ilişkilerimiz ortadadır. 12 Haziran'da gerçek doğru ortaya çıktığı zaman da göreceğiz.."
SİVAS MAÇI İÇİN STAD BELİRTİLMEDİ
Futbol Federasyonu, kendi resmi internet sitesinde Süper Lig programının ilk haftasını açıklamasına rağmen Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasının nerede oynanacağı konusundaki bilgiyi henüz geçmedi. Maçın pazar günü oynanacağı açıklanırken, hangi statta yapılacağı konusunda bir görüş belirtilmemiş olması hem kulüp yönetimini, hem camiayı, taraftarları ve hatta maça atanacak hakemleri bile tedirgin ediyor.
Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)