E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray seçime gidiyor---

Galatasaray seçime gidiyor

Galatasaray seçime gidiyor
17 Eylül 2015 - 14:22 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Kasım ayında olağanüstü genel kurul yapma hazırlığımız var" dedi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

İşte Özbek'in açıklamaları:

"Galatasaray, 2012-2013'te 38 milyon euro, 2013-2014'te 39 milyon euro, 2014-2015'te 30 milyon euro zarar etmiş. Topladığınız zaman 170 milyon euro'luk bir zarar söz konusu. UEFA bu tablonun ardından Galatasaray'ı izlemeye aldı. İki sene içerisinde 'Bunu düzeltin' dedi. Gelecek sezon sonunda bitecek. 6 ayda bir rapor gönderiyoruz. Ekim'in 5'inde UEFA'ya gidip yapabildiğimiz tasarrufları anlatacağız. Galatasaray'ın UEFA dışında kalmaması için elimden geleni yapacağım. Ben ve arkadaşlarım bunun için sıkı çalışıyoruz."

"UEFA kriterleri çıktığından bu yana Galatasaray yönetimleri buna dikkat etmemiştir. 
Galatasaray'ı bu hale transferler getirdi. 2010-11'de 9 milyon dolar zarar etmiş. Arda da o dönemde gitmiş. Sonraki sezon 43 milyon dolar zarar etmiş. 2013-14 sezonunda ise zarar 10 milyon dolar.  Galatasaray'ın son 3-4 yılda 130 milyon Dolar transfer zararı var. 60 transferde 130 milyon Dolar zarar var. Galatasaray'ın bu sarmaldan çıkması lazım."

"UEFA kriterleri karşısında son derece dikkatlı ve sportif başarıdan düşmemek için yapan bir yönetimimiz var. Bu mali tablo karşısında transferde dikkatli davrandık. Geriye dönük olan bu zarar tablosunu, bir anda düzeltmemiz çok zor. 3 yılda anca düzeltebiliriz. UEFA'ya 'Bizi 1-2 sene daha izle, tabloyu düzelteceğiz' diyeceğiz." 

"Hiç kimseye vadesi geçmiş 5 kuruş borcumuz yoktur. Sporculara borcumuz kalmadı. Ödemeleri zamanında yapıyoruz. Türk Telekom Arena'nın kullanım hakkı henüz Galatasaray'da değildir. Bakanla yaptığım görüşmede bu sıkıntıyı dile getirdim."

"Türk Telekom Arena'nın yanındaki boş alana basketbol sahası yapmayı planlıyoruz. Projesi hazırlanıyor. Salon için izin istedim. Sayın bakana salon için izin verin, hem stadın üstünü kapatacak, hem salona sponsor olacak finansmanı bulacağım dedim. Bakan da 'Hem bize borçlusun hem de UEFA'ya, bu işi nasıl yapacaksınız' dedi, 'Bu çok kolay' dedim. Abdi İpekçi'ye yaklaşık 1 milyon lira kira veriyoruz. Bu projeyle oradan da kurtulacağız. Hem stadın üzerini para ödemeden kapatacağız hem de yanına güzel bir salon yapacağız. Bu projelerin sıkı takipçisiyim. 3. köprü Riva'daki arsamıza çok yakın. 5 yıl içinde orası daha da değerli olacak. Konut+ticari kullanım için uğraşıyorum. Otel projemiz sürüyor. 12-13 ay sonra beş yıldızlı bir oteli Galatasaray'a kazandıracağız."

"Kasım ayında olağanüstü genel kurul yapma hazırlığımız var. İstifa sözlerinden etkileniyor muyuz? Tövbe. Daha fazla keskinleşiyoruz. Bizim için daha ilk ayda beceriksiz yönetim söylemleri çıktı. Bunlar bizi daha da kararlaştırıyor. Bu kulüp iflah olmaz, bu kulüp batmıştır' söylemleri artık geçerli değildir. Mali yükümlülükler yerine getirilmiştir. Bu yönetim, en iyi şekilde Galatasaray'ın etiğine ve menfaatine uygun olarak kulübü yönetmektedir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aslan19 Eylül 2015 12:21

    hep aynı hikaye gs nin adası var arazisi var ama parası yok hep sabri burak umut hersene bıkdık düzgün bir başkan istiyoruz taraftar sayımız hergün azalıyor

  • KAANKARALI19 Eylül 2015 12:19

    GS halkın takımıdır lisenin değil 20 milyon taraftara layık başkan istiyoruz paralı akıllı tuttuğunu koparan projeleri olan bıkdık liselilerden.

  • KAANKARALI19 Eylül 2015 12:17

    SEÇİME GİTSE NE OLUR yine gs lisesinden mezun aciz iş bilmeyen spordan anlamayan para harcamayan adaylar seçilecek.

  • aslan17 Eylül 2015 15:06

    öpmüşüm Avrupa'ya gidilmesini. ligde şampiyon ol yeter. zaten burak, tarık, umut, semih, emre gibi kifayetsiz - ruhsuzlarla ve stajyer hoca hamza efendi ile gitsen n'olur, gitmesen n'olur. ya türkiye için adam gibi takım kurarsın ya da adı geçen kazmalarla anca gidersin..