E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray sil baştan yapılandırıyor. ---

Galatasaray sil baştan yapılandırıyor.

Galatasaray sil baştan yapılandırıyor.
20 Temmuz 2011 - 09:51 borsagundem.com

Yönetimi tamamen yenilenen ve büyük transferlere hazırlana Galatasaray sil baştan yapılandırılıyor

Öğrencilerine tam saha pres, boşa adam kaçırma ve pozisyon alma gibi ‘futbolun temel ilkeleri’ dersi veren tecrübeli teknik adam, Aslan’ı sil baştan yapılandırıyor.
Göreve geldiği günden beri geçen sezondan kalan kötü izleri silip, öğrencilerine ‘takım ruhu’nu aşılayan İmparator, Almanya kampında ise tüm ezberleri bozdu. İdmanların neşeli geçmesi için 5’e 2 top kapma, kondisyon ve kros çalışması yaptıran tecrübeli hoca ilk iş olarak futbolun temel ilkelerini oyuncularına aşılıyor.
İSKELETE sadık kalınarak transferlerle takviye edilen yeni kadroyu istediği kıvama getirmek için yoğun mesai harcayan Terim, şu günlerde alt yapı antrenörü gibi çalışıyor. Almanya’daki antrenmanlarda takıma kontratak, ters top, kanatlara oyun yıkma, boşa adam kaçırma, tam saha pres ve pozisyon alma dersi vererek sezon içinde sorun yaşamak istemeyen Terim’in kafasındaki 11’i de şimdiden yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
HÜKMET VE VUR!
MUSLERA, Sabri, Ujfalusi, Servet, H.Balta, Kazım, Yekta (Ceyhun), Selçuk, Arda, Baros ve Elmander’den oluşan ideal 11’e ‘Orta sahaya hükmet, kanatlardan vur’ felsefesini aşılayan Terim, orta sahadaki pas trafiğiyle rakiplerin başını döndürecek. Bu sırada forvetler çapraz koşularla defansın arkasına sarkıp, blokları açarken kanatlarda forma giyecek Arda ve Kazım’a büyük iş düşecek. Selçuk’tan alacakları pasları, yapacakları ortalarla hava hakimiyeti yüksek Elmander’le buluşturacak olan bu ikili, boş oldukları anlarda yapacakları driplinglerle de savunmanın balansını bozacak.
PROVA GÜNÜ
BUGÜN TSİ 20.00’de Twente’yle oynanacak hazırlık maçına büyük önem veren kurt hoca, kampın başından beri oturtmaya çalıştığı sistemin ilk ciddi provasını yapacak ve tespit edeceği eksiklere göre yeni bir taktik oluşturacak.
Yıldızlar ve lâkapları
GÜN geçtikçe arkadaşlık bağlarının daha da güçlendiği G.Saray’da samimi tavırlarıyla dikkat çeken teknik direktör Fatih Terim oyuncularına takma isimlerle hitap etmeye başladı. İşte taktığı lâkaplar: Elmander-Jo, Selçuk-Paşa, Arda-Kaptan, Ujfalusi-Ufa.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)