E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray yenildi ve elendi!---

Galatasaray yenildi ve elendi!

Galatasaray yenildi ve elendi!
20 Mart 2012 - 21:42 borsagundem.com

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadı'nda Sivasspor'u ağırladı

Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yönettiği maçı kazanan takım adını çeyrek finale yazdıracak.
Galatasaray 14 kez kazandı.
Galatasaray, bu sezon 50. kez düzenlenen Türkiye Kupası'nda en fazla final oynayan ve en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını koruyor. Sarı-kırmızılı takım, 19 defa final oynadığı organizasyonda 14 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.
2008-2009'da Sivas Galatasaray'ı elemişti
Galatasaray, Türkiye Kupası tarihinde Sivasspor ile daha önce bir kez eşleşti. İki takım 2008-2009 sezonunda çeyrek finalde karşı karşıya gelirken, yapılan iki karşılaşmada 1-1'lik skorla sonuçlanmış, Sivasspor penaltı atışları sonucunda Galatasaray'ı mağlup ederek yarı finale yükselmişti.
GALATASARAY: Ufuk Ceylan, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Aydın, Selçuk İnan, Engin Baytar, Riera, Necati, Baros 
SİVASSPOR: Atilla, Uğur, Murat, Navratil, Ziya, Cerny, Mehmet Nas, Kadir, Erman, Faty, Eneramo
MAÇIN AYRINTILARI
Galatasaray Sivasspor'a karşı yenilerek Türkiye Kupası'ndan elendi!
- Dk. 78 Sivasspor kaptığı topla hızlı hücuma çıktı. Savunmayı eksik yakalayan Sivassporlu futbolcular pozisyonu gole çeviremedi.
- Dk. 48 GOL Cerny'nin indiridiği topu altı pas içerisinde Erman Kılıç filelere gönderdi. 0-1
-Maçın ikinci yarısında Galatasaray'da Aydın Yılmaz yerine Sabri Sarıoğlu oyuna girdi.
Maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.
- Dk. 40: Erman Kılıç Ufuk ile karşı karşıya kaldığ pozisyonda yüzde yüzlük bir golü kaçırdı.
- Dk. 20: Necati Ateş'in ara pasında Baros kaleciyle karşı karşıya kaldı ama topu kaleciye nişanladı.
- Dk. 5: Riera, kaleyi hafif sağ çaprazdan gören bir noktadan frikiği pas olarak değerlendirdi. Savunma topu uzaklaştırdı
- Maçın ilk dakikalarında Galatasaray hızlı hücumlarla gol için bastırıyor.
- Karşılaşma Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...Elmander ve Melo dinlendirildi
Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın önemli oyuncuları Johan Elmander ve Felipe Melo'yu kadroya almayarak Sivasspor maçında dinlendirmeyi tercih etti. Karşılaşmaya Ufuk Ceylan, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Engin Baytar, Riera, Necati Ateş ve Baros 11'i ile başlayan Terim, yedeklerde ise Muslera, Ceyhun Gülselam, Yiğit Gökoğlan, Emre Çolak, Servet Çetin ve Sercan Yıldırım'a yer verdi Elmander ile Melo'yu dinlendiren Terim, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Yekta Kurtuluş'u da kadroya almadı.
Baros, 3 ay sonra ilk 11'de
Galatasaray formasıyla ilk 11'de son maçına ligin 20. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında çıkan Milan Baros, yeniden ilk 11'i görmek için 3 ayı aşkın bir süre beklemek zorunda kaldı. Çek golcü, 14 Ocak tarihinde yapılan ve ilk 11'de başladığı Kardemir Karabükspor maçının son dakikalarında sakatlık geçirirken, sonrasında oynanan Eskişehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor karşılaşmalarında forma giyemedi. Yeniden sahalara döndüğü Medical Park Antalyaspor maçının ikinci yarısında oyuna giren ancak bu kez de kırmızı kart gören Baros, aldığı 3 maçlık ceza nedeniyle Gaziantepspor, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında formasından uzak kaldı. Son yapılan maçlarda Beşiktaş karşısında sonradan oyuna giren Milan Baros, Sivasspor maçında yedekler arasında olmasına karşın forma şansı bulamazken, Gençlerbirliği ile Fenerbahçe müsabakalarında da sonradan sahaya çıktı. Çek futbolcu, aradan geçen 3 ayı aşkın sürenin ardından, Elmander'in dinlendirildiği Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında kendisine ilk 11'de yer bulmayı başardı.
Hasan Şaş cezalı
Galatasaray'da yardımcı antrenör Hasan Şaş, cezası nedeniyle Sivasspor maçında görev yapamadı. Fenerbahçe derbisinde rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen Hasan Şaş, bu cezasını Sivasspor karşılaşmasında çekti.
Taraftar ilgisi düşmedi
Sarı-kırmızılı ekibin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor karşılaşmasına taraftarların ilgisi yine yüksek oldu. Hafta içi oynanması ve bir kupa mücadelesi olması nedeniyle lig maçlarına oranla Türk Telekom Arena'da daha az seyirci olmasına karşın, yine de önemli ölçüde bir douluk oranına ulaşıldı. Mücadeleyi yaklaşık 100 kişilik bir Sivasspor taraftar gurubu da kendilerine ayrılan bölümden takip etti. Öte yandan, vefat eden Milli Takımlar Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü Ali Hoşfikirer için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FANATİK.20 Mart 2012 22:54

    Şu ağlayan muhallebi çocuğunu herzaman koymayın oağladımı cincon yeniliyor.

  • mert20 Mart 2012 22:11

    geleceği görmüş sivas yenecek diye şoku anlatmış beter olsunlar fener gsyi yense kağoıt şimdi 60.00 olurdu!

  • 20 Mart 2012 21:47

    Bu başlığı atanın idrak problemi var galiba. Başlıkla içeriğin ne alakası var. Sadece dikkat çekip okunması için kurgulanmış. Yani şark kurnazlığı yapılmış.